Bergsbestigning

Igår kväll blev det ingen valborgsmässoeld för min del. Jag tyckte att det blåste för mycket, men vid 21-tiden gick jag ut för att se om det eldades på Klinteberget. Odvalds ligger precis nedanför berget, så jag tyckte att man borde se elden härifrån. Programmet för Valborgsmässoafton var att kvällen skulle börja med samling i kyrkan kl 20.00 och där skulle man sjunga vårens sånger och efteråt gå med tända facklor upp på berget för Valborgsmässofirande.

Jag kunde inte se någon eld alls och när jag stod där och spanade kom en av grannarna också ut för att titta efter elden, men vi kunde konstatera att maieldn uppenbarligen blivit inställd. Representanter för brandkåren hade under eftermiddagen gått ut med varningar i radion, där de avrådde från eldning på grund av den hårda blåsten, så man hade väl varit klok och lyssnat på dem.

Men det blev en trevlig kväll för min del ändå, för jag blev inbjuden till min granne på kaffe och tårta och det var minst lika bra som att stå på Klinteberget och frysa i snålblåsten.

Idag tog jag mig en promenad upp på berget. Att kalla det för bergsbestigning är väl kanske att ta i, för berget är bara 52 m öh och cirka 30 m över den omgivande bygden. Men lite pustfull var jag allt när jag tagit mig upp för stigen och de tre trapporna till platån. Där kunde jag konstatera att rishögen ligger kvar, så våra iakttagelser från kvällen var helt korrekta.

Det var enormt vackert på berget och blåsipporna är verkligen i fullt flor just nu. Jag kan verkligen rekommendera ett besök där om man vill få frossa i blåsippor.

Ha en fin första maj!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

12 svar på Bergsbestigning

 1. Lambergsfrua skriver:

  Åh så vackert med alla blåsippor! Är det gulsippor de där gula som syns i bakgrunden? Det var nog klokt att ställa in elden, när det blåste så kraftigt. Bra mycket trevligare att fika tillsammans med god granne 😉
  Hoppas du får en fin dag i dag också.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 2. Inger Maryissa skriver:

  Här blev det heller inte någon valborgsmässoeld
  Fina bilder du visar oss från din promenad
  kram och ha en fin 1 maj,

  • Ingrid skriver:

   Det är inte många år som vi missat valborgsmässoelden, men igår blåsta det alldeles för mycket och elden blev ju också inställd.

 3. Kicki skriver:

  Oj, vilket hav av blåsippor, så vackert.
  Kram Kicki

 4. Åsa! skriver:

  Klokt att de ställde in elden i går kväll! Det har blivit så fint på berget sedan de ryddat upp!

 5. Gerd skriver:

  Jag har beundrat dina vitsippor där i backen, ganska länge, ser så härligt ut! Idag var jag ute och gick med stavar och kamera, och hittade allt några vitsippor jag med. Och så båtar, visar dem i morgon. Ha det gott, kram, Gerd♥

 6. Mien skriver:

  I Hablingbo var det lä. Det trodde jag aldrig men så var det. Brasan brann lugnt och stilla.

Kommentarer inaktiverade.