Besviken

Det är milt, mulet och grått och det har kommit lite snö i natt. Jag har just varit ute och borstat av uppfarten, för om det kommer någon nederbörd idag lär den ska komma som regn.

Jag gick upp vid åtta-tiden och efter morgonkaffet ställde jag mig i duschen, för jag hade ett läkarbesök inbokat idag på förmiddagen. Jag vill diskutera den här waranbehandlingen jag har blivit satt på, för jag vet att det har kommit ny medicin som inte är så dosberoende och där man inte behöver hålla på och tänka på vad man äter och så skulle jag önska att jag kunde få slippa de här evinnerliga blodprovstagningarna någon gång!

Men så ringde telefonen och det var en sköterska från vårdcentralen, som meddelade att läkaren blivit sjuk. Fy så besviken jag blev! Nästa tid jag kunde få hos honom är inte förrän den 26 februari – om en månad! Jag kunde få en tid hos en annan läkare, men det är en som jag inte känner förtroende för, så det är lika bra att vänta, för det är ju trots allt ingenting akut.

Jag måste säga att luften gick ur mig lite och nu vet jag inte riktigt hur jag ska planera den här dagen. Jag får väl börja med en cykeltur och så får jag se om det går att ta en promenad lite senare.

Dagens ordspråk, är lite annorlunda mot vad man har fått lära sig – att ta lärdom av sina misstag – men tänkvärt:

Ta inte lärdom av dina misstag – då törs du aldrig pröva igen!

Ha en fin måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Tänkt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

26 svar på Besviken

 1. Lambergsfrua skriver:

  Klart att du blev besviken, när dina planer kullkastades, men jag tror att en cykeltur och kanske lite läsning får dig att bestämma, vad du vill göra av din dag. Jag håller just på att läsa Lyckans Hjul, som jag vet att du också läste nyligen. Jag fick låna den av Dottern. En riktigt trevlig bok, så tack för tipset!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 2. Åsa! skriver:

  Visst är det surt när man planerat och så går det inte som man tänkt! Hoppas du får en bra dag i alla fall Ingrid.

 3. Kicki skriver:

  Det var ju ett väldigt hopp till nästa besök, men nu får ju stackars armen vila sig från stick ett tag. 🙂
  Vi är på väg att åka till Borlänge, både för att handla lite och för att Skorpan ska få akupunktut igen.
  Kram/Kicki

 4. Prwecis som Kicki så tycker jag att det kan vara skönt för dig att slippa stick på ett tag! Men
  det är ju konstigt egentligen att det ska ta hela 4 veckor innan du får komma tillbaka till läkaren!? 🙄

 5. Birgitta skriver:

  Dagens ordspråk var inte så dumt. Faktiskt. Fick mig att tänka till lite grand.

  Den där waranen är ett litet helsicke. Dosen är så otroligt känslig. Och provtagningarna är vidriga. Jag fick så himla ont där man stack efter ett tag. En månad är drygt att vänta. Synd att du inte gick till den andra läkaren. Men känner man inte förtroende så gör man inte.

  Här är det grått, vått och slaskigt. Jag tänkte inte på att det blir så när jag önskade mig plusgrader. Kom som en överraskning. Korkat tänkt.

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag får väl skylla mig själv kanske, men att gå till en läkare som man inte har förtroende för är ju precis bortkastat, så jag väntar och under tiden får jag väl fortsätta med waranet och provtagningar varje vecka. 🙁

 6. Znogge skriver:

  Just läkarbesök laddar man oftast mentalt inför och då känns det snopet när de inte blir av. En annan läkare är sällan lösningen utan oftast väntar man. Hoppas det blir något bra av måndagen!

  Kram

 7. Gerd skriver:

  Jag tycker det var ett bra ordspråk! För man kan ändå aldrig bada i samma flod, det kvittar hur mycket man lär ut, det görs nya misstag ändå.
  Så dumt med läkaren, jag förstår din besvikelse.
  Jag önskar dig en bra måndag ändå. Min började bra, har redan varit på stor invigning!
  Varm kram, Gerd

 8. Raija skriver:

  Ordspråket var bra 🙂 och även sant.

  Men så tråkigt att det ska ta så lång tid innan du kunde få ny tid till läkaren. Att behöva vänta så länge är inte kul. Men det är viktigt att ha förtoende för läkaren och då är det kanske värt att vänta i alla fall.

 9. Anne-Lie skriver:

  Alltid tråkigt när man får återbud, speciellt när man måste vänta så länge till nästa besök.

 10. snawitz skriver:

  Vad besviken man blir när något blir avbokat med så kort varsel. Men nog tycker man att de kunde ha satt in en vikarie, i alla fall några timmar

  mvh

 11. Agneta skriver:

  Hejsan, Ingrid!

  Har man inte förtroende för en läkare så kan det ”ta emot” , men vem vet? Kanske du kunde få svar på dina frågor om dina värden samt den nya medicinen ? Att ordinarie läkare är sjuk är fasligt trist och så snopet, men att han vet att han snart blir frisk är ju bra 😉 Hoppas att dom kan klämma in dig på ett återbud?
  Förstår dig verkligen! Urtrist att ta prover stup i kvarten, har jag också gjort under många år. Är man inte sjuk så känner man sig ju, genom att besöka VC som aldrig är muntert.

  Kanske det är bättre att träffa en specialist i Visby som är mer insatt i nymodigheterna ??

  Lanzarote är ju en väldigt ”udda” ö med bara lavasten/sand så den första resan gör dom flesta till vackra och frodiga Tenerife eller Gran Canaria. Vore fasligt trist om dom blir besvikna och inte vill besöka någon av de större öarna. Ett tips är att göra en dagstur med flyg över till Tenerife och det är då inte helt fel 🙂

  Här är också väldigt trist, grått, blött och lågtryck ute, så nu ska jag ta tag i boken om Kejsarinnan Orkidé. Hoppas att du får tag i den följande boken i trilogin!

  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Det finns ju inga specialister man kan få komma till utan remiss från vårdcentralen, så det är bara att vänta och se tiden an. 🙁

   Trevlig läsning!
   Kram

   • Agneta skriver:

    Men det är ju illa. Inte ska VC vara en ”kloss” som förstör. Jag brukar alltid anlita specialister men då det finns mängder med privata här i stan så får man oftast en tid ganska så snart. Känns så himla onödigt att gå via VC.
    Kram och lycka till!
    /Agneta

 12. Bettan skriver:

  Men va ledsamt att det blev inställt pga av sjukdom =(. Å att du ska behöva vänta en hel månad är ju skamligt… =(. Hoppas att din dag efter detta i alla fall mot alla odds blev bättre & trevligare.
  WOW vilken fräck ljusbild du har satt in här ovan inlägg. Kram å sov så gott min vän <3

 13. Suss skriver:

  Jag reagerar precis som du gjorde när något sånt där händer. Det går inte att förklara, men man känner sig lurad på något vis. Hoppas det går bättre nästa gång, men det var länge att vänta tycker jag. KRAM!

Kommentarer inaktiverade.