Bilbesiktning och shopping i Visby

Det har varit en solig och fin dag, men blåsigt förstås. På förmiddagen var jag ute och plockade ordning på det Gorm ställt till med. Den bortblåsta korgen har kommit tillrätta. En av grannarna en bit bort hade varit ute och samlat ihop saker som hon hittat i närheten av sin lägenhet, däribland min korg.

Eftersom det skulle vara ett planerat strömavbrott på tre timmar idag efter lunch bestämde jag mig för att åka till Visby, när jag var färdig med städningen ute och kört en tvättmaskin. Jag tog bilen idag, för batteriet börjar låta väldigt slött, så en tur till stan skulle nog inte skada. Det blir ju mycket småkörning, så det borde nog laddas upp lite innan det blir riktigt kallt. Jag får ta ett snack med Bosse. 😉

När jag åkte förbi bilprovningen i Visby fick jag se att det bara stod en bil i kö och eftersom min bil ska besiktas under december/januari, så svängde jag in där och bokade in den lille Golfen på en dropintid. Jag tänkte att gubbarna där säkert var på gott humör idag när vägarna var så torra och fina. Enligt datorn skulle jag få vänta ca tjugo minuter, men jag hann inte mer än in i bilen igen, så fick jag köra in i hallen och en trevlig kille tog emot mig.

-Välkommen hit till oss, sa han. Jag betalade och sedan tog han och en annan man hand om bilen, som befanns vara i utmärkt skick och fem minuter senare körde jag därifrån, nöjd och glad.

Sen blev
det en stunds shopping på Östercentrum, innan jag åkte hem till Ann-Marie, som jag ringt och förvarnat att jag var på gång.

Hon hade det så fint och julpyntat och matsalen var helt fantastiskt dekorerad med trollhassel med ledljusslinga i taket och ett vackert tyg dekorerat med tomtar och en björkstam i ena hörnet och där hade hon ställt in en riktigt björkstam också, så det blev nästan en spegeleffekt. Bilden gör inte installationen rättvisa, men det var jättesnyggt och väldigt kreativt tänkt.

Efter kaffe med gott kaffebröd och en trevlig pratstund åkte jag hem till Klintehamn igen och kunde konstatera att det faktiskt börjar bli riktigt juligt och fint här på Odvalds också. Det märks att det flyttat in nytt och lite yngre folk, för nu lyser det både här och där på balkonger och i buskar och träd.

Trevlig kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Visby och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

16 svar på Bilbesiktning och shopping i Visby

 1. Gunnar skriver:

  Bra ide med trollhassel och ljusslinga. Grattis till en snabb besiktning av bilen utan anmärkningar

 2. Znogge skriver:

  Sammanfattningsvis en bra och trevlig dag! Skönt när bilen får godkänt för ytterligare ett år. Vår är bara ett år gammal men man vet aldrig när de börjar konstra…

  Kram och trevlig kväll!

 3. Geddfish skriver:

  Grattis till Bilbesiktningens friskförklarande! Jo, de är så trevliga nu när det är privat, så.
  Ha det så gott och en fin vecka. Kram, Gerd

  • Ingrid skriver:

   Det är verkligen stor skillnad mot förr. Då gick de där som några sura påvar och hälsade nästan inte. Nu är det nästan trevligt att besikta bilen. 😉
   Kram

 4. Laila Östergren skriver:

  Skönt att bilen gick igenom besiktningen. Jättefint pynt med trollhassel, tomtar och belysning.
  Kram

 5. wiolettan skriver:

  Golf, en bra bil har haft en själv i många år och har jobbat på bilfirman Volkswagen. Roligt att det gick så smidigt på Drop In och grattis till noll fel.
  Fint att den bortblåsta korgen hittade hem igen.
  Fina bilder. Härligt med kreativa personer, det blir så annorlunda och vackert då de sätter igång.
  Kram och trevlig dag.

  • Ingrid skriver:

   Golf är nog en bra bil och den här är dessutom helt gotlandskörd (alltså har aldrig varit utsatt för vägsalt)
   Visst är det kul när man ser vad andra kan åstadkomma.
   Kram

 6. Musikanta skriver:

  Bra att du fick tillbaka din korg och att bilen gick igenom besiktningen. Har satt upp en adventsstjärna och tagit fram den elektriska adventsstaken. Det får räcka med julpynt för min del. Vi firar ju inte jul som ”vanliga” människor eftersom Kent är vegetarian och jag går bort och spelar i kyrkan titt som tätt. Några julklappar blir det inte heller. Jag köper det jag behöver när jag behöver och det är likadant med Kent. Så våra jular blir billiga :-).
  Kram från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Vi har olika preferenser när det gäller vad man måste ha till jul, men din musik och engagemanget i kyrkan gläder många andra, så det måste ju kännas väldigt tillfredsställande.
   Kram

 7. Vilken lyckad dag! Så trevligt när man blir välkomnad så fint på bilbesiktningen och så nöjd du ska känna dig, både med att det gick så fort och lätt, men också att din bil var i så bra skick!

  Vilken fantastisk juldekoration din väninna hade! Helt otrolig!
  Hoppas att dagen idag också blir bra1
  Kram, Monica

 8. Gunnel skriver:

  Jag väntar till nästa år att besiktiga min, men då hoppas jag att jag har samma tur som du. Så fint det ser ut med juldekorationen din väninna gjort. Det är roligt att få lite inspiration från andra. Kram

Kommentarer inaktiverade.