Bokat och klart

Jag är tillfälligt inne och svalkar av mig lite, för i lä har det varit riktigt skönt idag och i lä har jag hållit mig. Shorts och linne är på och nu har jag suttit ute och läst några kapitel i John Cleese´s bok och skrattat högt för mig själv. Den är bitvis riktigt rolig, men väldigt detaljerad. Jag har inte kommit längre än till skoltiden ännu. Men en förklaring till hur figuren Basil i Pang i bygget blev som han blev är redan avklarad. Inspirationen till honom fick Cleese redan i skolan.

Mamma, kan du inte boka biljetter till Romateaterns föreställning. Det är ju en föreställning med halva priset när man har GA, sa Eva när hon ringde i förmiddags.

FÅFÄNGT FRIERI (Love’s Labour’s Lost) är ett av Shakespeares tidigaste verk (1594-95) och det är en rapp och galen komedi om kärleken och de ytterligheter den tvingar oss till, när vi minst anar det.

Två biljetter är bokade och nu får vi hoppas att det blir en kväll med vackert väder. Annars får vi väl pälsa på oss lite extra. Vi var där förra året också, men då var föreställningen på eftermiddagen, nu är den först kl 20.00. Men de där sena föreställningarna har sin charm de också när man sitter där i strålkastarskenet och det blir mörkare och mörkare i parken runt klosterruinen. Med ordentliga filtar att svepa om sig klarar man sig alltid.

Nu är det kaffedags!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Teater, Väder och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Bokat och klart

 1. Geddfish skriver:

  Vad härligt att ha bokat något! Sånt gillar jag. Att ha lite framför mig.
  Vilken suverän dag idag! Verkligen! Jag har gottat mig för fullt.
  Ha det fortsatt fint och kram, Gerd ♥

 2. wiolettan skriver:

  Det verkar vara en rolig och intressant föreställning. Säger som du, hoppas att vädrets makter är snälla den kvällen.
  Vi har haft det rätt så varmt i dag, men blåsten är lite för mycket i min smak.
  Pang i bygget, den serien har sina poänger.
  Trevlig kväll och kram till dig.

 3. Laila Östergren skriver:

  Bra att du njuter av det fina vädret. Själv har jag städat för vi ska fira sonen (årsdag i onsdags) i morgon. Tapetseringen är klar och äntligen är alla verktyg utburna. Vi blev nöjda med resultatet.
  Jag tragglade i går med att komma in för att boka Romateatern men det var strul med lösenordet. I kväll lyckades jag men jag ska prata med andre sonen innan jag bokar så det får bli i morgon.
  Ha en skön helg!

  • Ingrid skriver:

   Förra året var ju föreställningen toppen, så jag hoppas att det blir bra i år också.
   Lycka till med firandet i morgon. Då antar jag att ni inte kommer med på Klinteberget?
   Kram

 4. Znogge skriver:

  Då hoppas vi på fint väder för er del! Trevligt att ha lite roligheter inbokade 🙂

  Kram

 5. Lambergsfrua skriver:

  Så trevligt att gå på utomhusteater! Jag gillar det också, det ’r något alldeles speciellt att sitta ute medan mörkret faller och allt ljus riktas mot scenen. Men det gäller som sagt att vara garderad med varma kläder och eventuellt en regnponcho.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

Kommentarer inaktiverade.