Bokrean – Elena Ferrante

Solen lyser i dag också och det blåser lika kallt som igår. Det kände jag när jag var en vända till soprummet.

Det är ju bokrea nu och förr passade jag alltid på att köpa en trave böcker då, men hyllorna är fulla och jag har upptäckt hur behändigt det är att ladda ner e-böcker från biblioteket, så inköpen blir inte så många numera, men i torsdags, när jag var i Visby, tog jag en sväng in på Åhléns och fick se att de hade Elena Ferrantes romansvit Min fantastiska väninna och Hennes nya namn på rean. Jag har inte läst något av henne tidigare, men jag vet att hon är lovprisad för de här böckerna och jag har flera bloggvänner som läst dem och tyckt om dem. Jag kollade med Eva och hon hade inte köpt någon av böckerna, så jag slog till på direkten.

Dessutom kommer översättaren, Johanna Hedenberg, till Visby under den italienska helgen 10-12 mars. I samarbete med Italienska Kulturinstitutet kommer hon, lördagen den 11 mars kl 14.00, att hålla ett föredrag med rubriken: Att översätta Elena Ferrante och platsen är Almedalsbibliotekets hörsal E22.

Elena Ferrante är en pseudonym och efter många år som doldis tror man sig ha upptäckt att hon med stor sannolikhet är en 63-årig översättare bosatt i Rom. Det ska bli spännande att höra vad Johanna Hedenberg har att berätta.

Efter en vecka inne i värmen är forsythian fullt utslagen

Trevlig lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Italiens vänner Gotland och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Bokrean – Elena Ferrante

 1. Znogge skriver:

  Jag har läst första delen och halva den andra men nej, jag tyckte inte alls om dem. Äldsta dottern har även den tredje delen så kanske tar jag mig i kragen och avslutar serien. Just nu känns det dock inte lockande. Nästan alla verkar uppskatta den mycket så jag känner mig helt klart i minoritet… Intressant att höra ditt omdöme om böckerna.

  Kram och trevlig lördag 😀

 2. Härligt soligt även här, men kall blåst. Typiskt februariväder antar jag 🙂
  Jag har inte tagit in kvistar än men har fått inspiration av andra bloggare att göra det. Forsythian är ju så fin!

 3. wiolettan skriver:

  Bokrea.
  Förr gick jag alltid på bokrean, jag och min kompis som också heter Íngrid. Då köpte vi en mängd böcker till mycket bra priser, passade på.
  Men nu, nej, bokhyllorna är fyllda och det är bättre för mig att låna på biblioteket, kan knappast samla på mig fler böcker.
  Önskar dig en trevlig helg.
  Kram!

 4. Samma här, jag köpte alltid en hög böcker på bokrean varje år. Men nu är alla våra bokhyllor överfulla, så nu blir det bara någon enstaka bok. jag tycker fortfarande att det är mysigast att läsa riktiga böcker! Hade jag hittat de böckerna av Elena Ferrantes, hade jag gärna köpt dem, för jag har också hört så mycket bra om dem!
  Spännande att träffa översättaren!
  Grårusk och blåst här idag, men jag har gått en lång promenad med min syster i alla fall!
  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Jag blev kvar inne i dag. Sonhustrun har varit här och vi har kopierat över alla hennes foton i mobilkameran till ett USB-minne. Hon ska byta mobil och var rädd att fotona skulle försvinna.
   Kram

 5. Märtha skriver:

  Har bok nummer två, men jag bara skriver själv, och kopplar av med deckare – har inte kommit mig för annat. Sanningen att säga inte så många deckare heller. Här ramlade en hel del snö ner, så blåbärsriset jag tänkt ta in har begravts. Väntar till tisdagens utlovade regn innan jag tar några steg ut i skogen. Nu blir det bio-opera i Helsingfors! Rusalka från Metropolitan! Ha det bra!

 6. Skogsnuvan skriver:

  Här är det ju 10 mil till närmaste bokrean enkel väg så det blir inget för mig. Visserligen kan man skicka efter men det blir inget av det heller

 7. Har inte köpt några böcker på rean ännu. När jag tittade igenom broschyren som kom i brevlådan blev jag dock sugen på 3 av dom. Men med tanke på att min gubbe köper påsvis med böcker på loppisar för 5-15 kronor styck, så har vi massor av olästa just nu. 😀
  För några år sen så plockade vi ihop en otroligt massa böcker och sålde till ett nyöppnat antikvariat i Visby, sparade bara dom som fyllde bokhyllorna i ”biblioteket”. Dessutom gjorde vi en stor pocketbokhylla i gästrummet med ett hundratal böcker som gästerna får ta med sig precis vad dom vill ifrån. 😉
  Just nu läser jag två böcker samtidigt, den ena är en av Ranelid (går sakta beroende på hans språk, men den är rätt bra faktiskt) och den andra en thriller av McDermid (en av mina favoritförfattare). 😆 Och idag är det ett perfekt bokläsarväder! 😉
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Jag gav bort en massa böcker i samband med vår flytt till Odvalds, men ändå är hyllorna fulla.
   Du har så rätt, i dag är det ett perfekt tillfälle att sätta sig och läsa.
   Trevlig söndag!

Kommentarer inaktiverade.