Anne Fortier

Anne Fortier (född 10 november 1971 i Holstebro, Danmark) är en dansk/kanadensisk författarinna, som är fil dr i idéhistoria i Aarhus Universitet. Hon har bott i USA och Canada sedan 2002. Hon har skrivit de två böckern Hyrder på bjerget (på danska, 2005) och Julia (på engelska, 2010).

Da Vinci-koden möter Shakespeare In Love!

Julia är en gripande roman om en ung kvinna som upptäcker att hennes familjs historia sträcker sig hela vägen till världslitteraturens mest berömda kärlekspar.

Julie Jacobs ärver en nyckel till ett bankfack i Italien, och kommer därmed en fascinerande familjehemlighet på spåren. Snart inleds ett vindlande och riskabelt sökande efter sanningen om Julies släkting Giulietta, vars kärlekshistoria med Romeo skakade det medeltida Siena i sina grundvalar. I mötet med ättlingar till de rivaliserande familjerna i Shakespears odödliga verk inser hon att den förbannelse som uttalas i dramat nu vilar över hennes själv och att bara Romeo kan rädda henne
– men var är han?

Boken är en berättelse om odödlig kärlek och att i en bok få två Romeo och Julia berättelser, en dåtida och en nutida, gjorde den väldigt intressant. Det var svängar som jag inte var beredd på, gåtor som kunde leda fram till en skatt, vackra platser, familjehemligheter, målningar och brev.

Det är en tjock bok på 486 sidor, men den känns ändå lättläst, för man måste bara få veta hur det ska gå för Julie och hennes tvillingsyster Janice.

4 svar på Anne Fortier

 1. Agneta skriver:

  God kväll, Ingrid!
  Låter en aning rörigt med dåtid/nutid om Romeo&Julia och vägen till slutet av historien ska ju vara intressant. Jag har ju som sagt, varit på väg flera ggr. att läsa denna boken men varit tveksam och undrar om inte Livläkarens besök är ett bättre val?
  Så vacker kvällshimlen är innan månen visar sig. Naturen är ett konstverk som ingen kan efterapa.
  Kul hade du på cirkusen också, läser jag. Det är mycket på gång för dig, aktiv som bara den är du och nu under sommaren gäller det att passa på för sedan blir det väl lite lugnare på ön kan jag tänka mig.
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Jag upplevde det inte alls som rörigt. Det blev två spännande historier som knöts ihop på slutet.
   ”Livläkarens besök” ska jag antingen låna eller beställa från Adlibris nästa gång det blir aktuellt med någon beställning.
   Kram!!

 2. Agneta skriver:

  Nu håller jag på med Julia och har läst halva och den är mycket underhållande. Intressant dock att Romeo&Julia fr. början var en helt annan historia som utspelades i Sienna och inte i Verona. Att den sedan hela tiden ändrades av flera författarae för att till slut ges ut av Shakespeare var en nyhet för mig. Undrar vilken historia som är sann?? Den första som skrevs eller den sista. Nåja, det ska blir intressant att se hur detta slutar så nu ska jag återgå till boken. En trevlig roman att läsa, för visst är det kul med lite historia också.
  Kram, Agneta

Lämna ett svar