Camilla Davidsson

I sitt tidigare yrkesliv arbetade Camilla Davidsson med marknadsföring på en rad internationella företag, men 2012 lämnade hon storstaden med sin familj för att leva ett lugnare liv nära naturen i Åre. På somrarna driver hon ett Bed & Breakfast på Fårö, Fårögårdens Bed & Breakfast.

Hon har skrivit tre böcker (okt 2016) och de handlar alla om Emmma och den första heter Under Vintergatans alla stjärnor och den utspelar sig till största del i Spanien, där Emma gick pilgrimsvandringen till Santiago de Compostela. Jag hade bara något halvår innan jag läste boken ”följt med” en av mina bloggvänner på en sådan resa, så ämnet kändes väldigt bekant.

Emma är en kvinna mitt i karriären som har ett komplicerat förhållande med en amerikan, Eric och när hon inte kan komma på någon annan lösning kastar hon sig ut i den där resan som kommer att bli både fysiskt och psykiskt utmanande. Med en gammal ryggsäck och ett par slitna gymnastikskor ger hon sig iväg på den åttio mil långa vandringen mitt under den spanska högsommaren.

Pensionatet vid världens ände läste jag strax efter den förra. Efter att Emma har kommit hem från Caminon har hon förhoppningar om ett mer harmoniskt liv, men hon kan inte säga nej till ett lockande jobberbjudande och snart slungas hon ner i mörkret igen. Nu flyr Emma storstaden och hamnar på Fårö där hon krånglar till tillvaron på nytt då hon förälskar sig i sin hyresvärd, som är 20 år äldre än hon själv. För att inte inleda något förhållande med honom kastar hon sig i armarna på Alex.

Jag upptäckte i ett inlägg hos Gerd att Camilla Davidsson kommit ut med den tredje boken i serien om Emma och eftersom jag tyckte bra om de första två böckerna laddade jag hem även Änglarna dansar i gryningen häromdagen och har hunnit läsa några kapitel i den och den är lovande, även om det känns som om jag sitter och läser Mitt Livs Novell i bokform, men inget ont i det. Den är lättläst och innehåller ganska läckra sexskildringar, vilket ju kan vara trevligt som ombyte till deckarnas frossande i våld.

Det är en trevlig och lättläst trilogi, så visst kan jag rekommendera den som ombyte när man tröttnat på alkoholiserade poliser med äktenskapsproblem.

Lämna ett svar