Bornholm – Visby – Uppdaterat med foton

Underbart varar kort brukar man väl säga och i dag var det redan dags för hemfärd.

Det blåste hemskt och Christina Eleonora, som är en katamaran, uppförde sig ganska illa. Jag klarade mig bra tack vare min tablett och så satt Eva och jag och pratade och det distraherade, men det var en del som la sig på golvet för att kunna bemästra sjösjukan och folk kom raglande när båten krängde som värst. Det var skönt när vi äntligen var framme.

Framme i Ystad lämnade Eva och en annan av resenärerna oss och vi fortsatte mot Kivik.

På vägen mot Kivik såg vi stora fruktodlingar

Där besökte vi Kiviks Musteri, där en del av oss (däribland jag) åt middag; en god fläskstek med potatisgratäng…

…och sedan botaniserade vi i butiken bland alla de olika produkterna.

Halvtre var det samling vid bussen igen och nästa stopp blev vid Marinmuseet i Karlskrona.

Vi hade inte så lång tid på oss, men jag hann gå runt lite och så drack jag en kopp kaffe.

Ikea i Kalmar skulle vi också hinna med i dag, men där hade våra reseledare gjort en felbedömning, för vi körde in där 18.55 och de stängde 19.00.

Det morrades lite besviket i bussen, speciellt bland dem som inte ätit middag i Kivik. Reservplan plockades fram och det blev ett stop vid Preemmacken i Oskarshamn, där de hungriga fick sig en korv med bröd eller mos. Och så bjöd Per-Axel på busskaffe som kompensation.

Ett tag stod trafiken nästan helt stilla

Nu sitter vi på färjan till Gotland och det är kav lugnt på havet; helt annat än förmiddagens äventyr.  Passagerarantalet är bara 199 personer, så det är nästan ödsligt lugnt här ombord. 20 minuter över midnatt ska vi vara i Visby och sedan återstår bara bussresan till Lye och bilresan hem till Klintehamn.

Jag sitter alltså och skriver det här på båten, men jag misstänker att uppkopplingen inte tillåtet mig att uppdatera inlägget.  Det går inte att ladda upp bilder heller, så jag sparar det tills i morgon, men jag gör ett försök i alla fall……

Skickat från min HTC

Uppdaterat med foton 2017-06-14

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Bornholm, Mobilt. Bokmärk permalänken.

18 svar på Bornholm – Visby – Uppdaterat med foton

 1. Skogsnuvan skriver:

  Usch så hemskt när det stormar på havet. Tur att du hade tagit tabletter. Det måste vara en mardröm att ligga och spy på golvet bland en massa främmande människor. Jag ryser när jag tänker på det. Nu är du snart hemma i alla fall

 2. Det gick ju fint att få fram ditt blogginlägg från Gotlandsbåten! Tekniken är otrolig! Och du!
  Jag tänkte på dig idag, när jag såg och kände hur det blåste! Det är INTE kul att vara i en båt då!
  Jag minns att det blåste väldigt när vi åkte båten till Bornholm, folk spydde överallt (brrr…), men när vi åkte tillbaka var det kav lugnt!
  Då är du strax framme i Visby nu! Kör försiktigt hem och ha en skön sovmorgon i morgon!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   De jobbar på att få till wifi på båten och det finns ett system som heter DGOnline. Det är bristfälligt, men jag lyckades i alla fall. Nu finns det foton till inlägget också.
   Kram

 3. Leila skriver:

  Hej. Fy sjutton för sjösjuka. Varit det några gånger då jag som barn åkte färja till Finland. Trots sjögång och stängt Ikea verkar du haft en bra dag 😀

 4. Bosse Lidén skriver:

  Jag förstod att det skulle bli tufft när jag läste veckodagen som var hemresedag. Tur du tagit tablett. Vi var i Ystad centrum igår förmiddag och parkerade vid Ystads teater. Oj vad det blåste på havet. Problemet med att ta tablett är olämpligheten att köra bil senare. Detta problem behövde du inte tänka på som slapp ratta bussen. 🙂 När jag körde iland i Visby från färjan en gång trodde jag att jag skulle somna. Inte gick det att lämna över ratten. S somnade direkt när vi kom till hotellet. Därefter har vi aldrig tagit någon åksjuketablett. Snopet med IKEA. Undra om du tog någon bild från Kiviks musteri. Det har jag i mitt senaste blogginlägg. Hoppas du har mängder av trevliga minnen från resan.
  Kram Bosse

  • Ingrid skriver:

   Jag tycker inte att jag blir trött av Postafen, som jag äter mot åksjuka och den här gången hann det ju mer än väl gå ur kroppen innan jag skulle ut och köra.
   Jodå, det finns foton från Kiviks musteri!
   Kram

 5. Gunnel skriver:

  Jag har bara varit sjösjuk en gång i mitt liv och hoppas det aldrig händer igen. Det ska bli kul att få se och höra mer från din Bornholmsvistelse. Kram

 6. Helena Sandegren skriver:

  Tur att du tagit tablett mot sjösjuka. Ryser bara jag tänker på att åka båt till havs.
  Kivik måste vara intressant att se, dom har ju så många olika produkter till salu.
  Nu får du ta igen dig och njuta av alla foton du tagit.

 7. Så kul att få se bilderna från hemresan och så fint du fick in dem i texten!
  Skönt att du klarade sjögången så bra!
  Kram, Monica

 8. Bra att du förberedde dig, sjösjuka förstör ju vilken färd som helst!

 9. Märtha skriver:

  Hej! Nu läste jag dina ”resebloggar” i en följd. Trevligt att få vara med på din resa! rundkyrkorna och fästningen skulle ha intresserat mig mest. Och sen alla gårdsbutiker… Synd att det är lite långt till Bornholm härifrån… Jo, jag har sett ön. Från fartyget som trafikerar Helsingfors – Travemunde. Inte samma sak… Här har vi haft en skön sommardag idag! Rabattkrypardag…

 10. Elisabeth skriver:

  Jag klarar inte sjögång, så det är tur det finns piller. Kivik och området runt om är vackert med sina fruktodlingar. Musteriet har vi besökt några gånger men däremot inte ätit mat där. Marinmuseet har vi också sett vid annat tillfälle. Tur att hemfarten gick bra.

Kommentarer inaktiverade.