Bredbands – och sopproblem

Tisdagen den 8 januari 2008 Lätta regnskurar då och då och ca 4 grader varmt.

I morse när jag satte på datorn hade jag ingen kontakt med nätet igen! Jag startade om modemet flera gånger och sedan ringde jag Ephone igen. Naturligtvis var det inget fel hos dem – dock hade ett antal kunder från Gotland ringt att de hade problem. Trots det ansåg de att det var min utrustning det var fel på. “Jag skulle prova med ett annat modem” föreslog killen jag talade med. Eftersom jag inte hade något annat modem i gömmorna så var det bara att avvakta och så, sim salabim, så funkade det igen. Det kan väl knappast vara mitt modem som tillfrisknat så där plötsligt! Nej felet ligger nog i andra ändan, trots att de inte vill vidgå det!

Hur som helst, nu var det frid och fröjd igen och jag gick in och kollade på sidan för tisdagstemat för att se vad vi skulle fota idag, men den sidan var inte uppdaterad, så det kanske är fler än jag som har problem med uppkopplingarna. Men kameran har kommit till flitig användning idag i alla fall, för det är årets första Efit och de första bilderna finns nu på min sida Efit. Och vad vi gjort idag framgår nog där.

Igår hände inte så mycket. Så här efter helgdagarna lägrar sig friden och det är mest det där som ska till för att få vardagen att fungera, som blir gjort. En och annan tomte har fått gå till vila, men det mesta julpyntet är fortfarande kvar.

Lite funderingar kring hur det ska bli med sophanteringen har vi haft. Vi ska få ett nytt sophanteringssystem nu efter nyår och vet inte riktigt vad det kommer att innebära, inte mer än att det kommer att kosta mera pengar att bli av med soporna plus att man måste sortera ännu bättre. Eftersom vi har vedeldning bränner vi en hel del sopor, men det får man inte göra i fortsättningen. Fast varför vi inte skulle kunna få göra det, när de ändå ska brännas till slut, fattar jag inte riktigt.

När man läser om sopkrisen i Neapel känner man sig dock ganska tacksam över att det fungerar över huvudtaget. Tänk att ha tonvis med sopor liggande längs gatorna! Och hela eländet beror på att Camorran gör stora pengar på att ta hand om avfall från företag i norra Italien. Företag som samvetslöst betalar till maffian för att bli av med avfallet vilket sedan forslas till södra delen av landet. Det ska bli spännande att se hur problemen ska lösas.

Nu börjar det bli dags för ännu ett foto till dagens Efit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i IT & Internet, Tyckt o Tänkt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.