Brukar du se Kalle Ankas jul

Onsdagen den 12 december 2007
En blek decembersol har lyst på oss idag, ca 3-4 grader varmt.

Nu är julbaket avstökat och i morgon ska jag julpynta på allvar, så att det är klart tills Eva och pojkarna kommer hem. Jag sitter just och väntar på att Eva ska ringa. Hon har också installerat Skype, så nu kostar det ingenting att prata med Sicilien. Mycket praktiskt, men lite svajig förbindelse ibland. Vi pratade ett tag för någon timme sedan och då bröts samtalet.

Här ser du resultatet av min undersökning om hur många julkort vi sänder iväg.

Det sänds uppenbarligen iväg en hel del julhälsningar.

Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul är ett amerikanskt TV-program som klockan 15.00 varje julafton sedan 1959 sänds i Sveriges Television (SVT), nuförtiden på SVT1.

Vid starten 1959 var det Bengt Feldreich, som presenterade programmet. Avslutningsscenen där Benjamin Syrsa (Bengt Feldreich) sjunger Ser du stjärnan i det blå i ljuset av ett stearinljus har blivit en svensk TV-klassiker. Åren 1972-2002 var det Arne Weise som var programledare. I samband med att han slutade vill SVT sluta sända programmet. När detta uppmärksammades i tidningarna blev det näst intill folkstorm vilket till slut fick SVT att ändra sig och forsätta sända dem. 2006 såg 3 600 000 Kalle Ankas jul och det blev därmed årets näst mest sedda program.

Sista frågeomgången före jul handlar just om Kalle Ankas Jul. Brukar du sätta dig framför TV:n på julafton för att se det populära programmet som i år ska ledas av av Anne Lundberg?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Helger, IT & Internet och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.