Catania-Klintehamn 24-24

Idag har vi haft samma temperatur som Sicilien, men som det har blåst! Jag undrar hur det varit med vindarna på Sicilien egentligen?

Hängpetunian som jag fick i morsdagspresent har fått flytta in i växthuset, för jag var rädd att den skulle blåsa sönder totalt. Nu får den stå där i natt, så får vi se om det går att flytta ut den i morgon.

Vi har suttit ute på terrassen på eftermiddagen, men det var inte speciellt trevligt trots sommarvärmen. Jag, som hatar blåst, har nog kommit på fel plats i livet som bor på Gotland och dessutom på Stenstugu som är ett riktigt blåshål. Även om skogen inte ligger så långt borta, så är det öppna åkrar runt oss, som ger vinden fritt spelrum.

Ett läkarbesök har vi varit på i eftermiddag också. Det var Åke som hade en träff med vår husläkare, Roland Koch, som vi är väldigt förtjusta i. Det är en ung tysk läkare, som ännu inte är riktigt färdig som allmänläkare, men han är otroligt medkännande och rar. Nu hoppas nu givetvis att han blir kvar här och han säger att det är hans avsikt i alla fall. Det är ju nästan det viktigaste av allt, att man får träffa samma läkare varje gång man behöver hjälp.

Ju äldre vi blir, desto viktigare är det att ha en läkare som man har förtroende för. Unga läkare kanske brister i erfarenhet, men i gengäld har de den senaste utbildningen och lutar sig inte tillbaka och kör på rutin, som nog en del äldre kan göra. Jag läste ett skräckexempel i DN idag, där man beskriver hur en kvinna blev hånad av en läkare, när hon sökte för besvär, som senare visade sig vara MS.

Ha en fin tisdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Väder och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

22 svar på Catania-Klintehamn 24-24

 1. helena skriver:

  Ingen vind här idag. Precis lagom varmt, tänk om det kunde få vara så hela sommaren 🙂

 2. Per-Ola skriver:

  Så sant, det där att få ha samma läkare varje gång man kommer. Jag har turen att ha en fantastisk husläkare. Det är förresten den kvinnliga läkaren från TV-serien ”Kvartersdoktorn” som sändes förra våren.

 3. Gun skriver:

  Här har vinden mojnat och vi har haft riktig sommarvärme. En bra läkare är guld värd, jag har haft turen att få ha samma läkare nu hela året som jag har haft problem med nacken. Hon skickade mej på rehabilitering och allt tänkbart. Det var hon som tyckte att vi skulle sätta in pensionsansökan nu i juni. Njut av kvällen du med, kram

 4. Znogge skriver:

  Visst är det otroligt viktigt med en bra läkare. Tyvärr är det många som slutar på vår vårdcentral så man vet liksom aldrig vem det ska bli… Hoppas ni får behålla er!

  Kram

 5. Elisabeth skriver:

  Visst är det viktigt att ha förtroende för sin läkare. För att kunna ha det måste man ju träffa samma person vid de olika besöken. vi får hoppas att Koch stannar kvar hos er. Ha dé!

 6. Margaretha skriver:

  Jag tror som du att unga läkare kan brista i erfarenhet men aatt de är desto noggrannare. De äldre tycker kanske att de sett allt och tar det inte så allvarligt. Det kanske är så.

  Du ville veta vad jag tyckte om Mario Vargas Llosa. Den bok som jag läste ”Den stygga flickans rackartyg” var mycket bra och mycket lättläst. Rekommenderas. När jag nämnde för min bokklubb att jag läste Vargas hade en av dem läst en annan bok av honom och tyckte han var jobbig. Och så kan det vara men den här boken var bra tyckte jag.

  • Ingrid skriver:

   Tack Margaretha, då vet jag att jag ska prova boken. Jag vill ju gärna testa någonting av varje Nobelpristagare, men ibland orkar jag inte riktigt.

 7. Skatan skriver:

  Det har förstås blåst här också men varit varmt och skönt … I morgon skall det bli sämre väder … kallare och kanske åska och regn. Hur som … vädret är inte som det brukar vara. Lite väl omväxlande. Fast omväxling förnöjer ju, sägs det. 🙂

  Jag har en ”gammal” husläkare som är jättebra men … eftersom han är gammal så jobbar han inte varje dag så det är dääär problemet ligger för mig. Det är inte alltid han finns där när man behöver honom. Fast nu behöver jag ju honom inte så ofta … ”ta i trä” …

  Ha en fin onsdag … här än vädret blir.

  Kram!

 8. Suss skriver:

  När jag kom hem vid 16-tiden var det 30 grader varmt här. Istället för att göra en massa måsten, t ex packa inför resan imorgon då jag ska åka och träffa mitt första barnbarn, 4 dagar gammal, satte jag mig på baksidan och åt jordgubbar, drack isvatten och läste. NU ska jag packa, för jag ska ända till Umeå för att träffa det lilla livet!
  Hoppas blomman klarar de gotländska vindarna! Kram

 9. Corina skriver:

  Håller med, det är viktigt att få förtroende till sin läkare. Olyckligtvis är det ju inte så lätt alla gånger,speciellt när man träffar nya läkare varenda besök 🙁 Kram

  • Ingrid skriver:

   Idealet är ju att man alltid får träffa samma läkare, men här har det varit dåligt med det. Nu hoppas vi på att den här blir kvar ett bra tag.

 10. Eva Henriksson skriver:

  Värst är när läkarna har så bråttom så man inte hinner sätta sig. Så var det på min förra läkarcentral. Läkarna var instruerade att klara patienterna så snabbt som möjligt. 4 min var önskvärt.
  Jag har bytt och har det bättre nu. Det är viktigt. Särskilt om man har flera kroniska åkommor….

 11. Hejsan Ingrid !
  Ett lätt sommarregn kommer just nu, såg de gick med paraplyerna uppfällda.Det är lite mulet men inte på långa när så blåsigt som igår.Ingen sommarvärme precis.

  Jo, nog vet jag hur det är att bli psykad för en viss krämpa, som de säger är inbillning.Som den gången jag fick blindtarmsinflammation. (1962) Men så gnällde jag för minsta krämpa.

  Du har nog rätt där med unga läkare.Min han går väl i pension om några år.Nu är ju jag rätt så frisk för tillfället.Men det kan ju vända efter ju längre fram vi kommer.

  Köpte ju en mini-petunia som växer, lite mera jord o.större kruka så blir ännu större.
  Några tomater lär det inte bli 2 cm hög.efter tredje försöket.Ska ha den inomhus så kanske den blir färdig till Jul.

  Kram Majsan

Kommentarer inaktiverade.