Dagens Julfråga – Dragningen

Nu har maken förrättat dragningen och storvinsten, 3 trisslotter gick till Gunnel, 2 lotter får Ann-Marie och Skatan och Gunnel B får varsin.

Skicka mig ett mail med era adresser så kommer lotterna och så önskar jag alla fyra lycka till med skrapet, för Plötsligt händer det. Det påstår i alla fall Svenska Spel.

Själv har jag varit med och löst frågor i Elins och Pias kalendrar, men min insats där lär inte ge mig några vinster, men det är kul ändå att testa vad man kan och inte och framför allt blir man ju bättre och bättre på att leta fram information via Google.

Idag har vi soligt och fint väder med 7-8 plusgrader, det blåser lite, men inte så farligt. Vi var ute på hamnen en vända på förmiddagen, för maken hade upptäckt att det låg en båt inne och den måste ju kollas.


Dagens julfråga: Vet du varifrån den här båten kommer? Nej, du slipper! Båten är uppenbarligen bekvämlighetsflaggad, för flaggan i akter tillhör Antigua och Barbuda i Karibien och den lossar någonting till foderfabriken.

Nu ska jag återgå till något som jag egentligen inte gillar något vidare. Jag har köpt ett par överdragsbyxor till Åke och benlängden passar dåligt. Vi har så varmt i lägenheten, så han går bara i tunna bomullbyxor inne och det blir för kallt att gå ut med. Överdragsbyxorna har blixtlås nertill, så jag ska ta av byxbenen mitt på någonstans…..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Dagens julfråga 2011, Väder och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

19 svar på Dagens Julfråga – Dragningen

 1. Pia skriver:

  Spelar ju ingen roll om man vinner eller inte Det är kul att svara på frågor . När jag stod och borstade tänderna i morse så kom jag på 17 oxå jag har glömt publicera min kalender . 😀 😀 Så fort man skapar en vana… Kommer att sakna dina frågor. Men stort Grattis till vinnarna 😀 Jag lägger ut mitt resultat ikväll. Jag får oxå ha lottdragning 😀 . Jag hittade ju Elins kalender här genom dig Riktigt kluriga frågor hade hon tyckte jag. Jag vann inte men hon hade en lottdragning bland all de övriga som inte vann Där vann jag 😀 😀

 2. Iréne skriver:

  Det där med för långa byxben, det känner jag till, eftersom jag inte är så hög över havet måste alla byxben kortas, men du gör rätt som kortar dom mitt på, för att flytta blixtlåset är ju lite extra pilligt

 3. Gunnel skriver:

  Oj, vilken överraskning! Jag brukar aldrig ha tur och vinna något i vanliga fall. Kommer att kännas lite tomt nu när man sätter sig framför datorn på morgonen och inte har några frågar att lista ut svaren på. Men du är faktiskt värd lite semester nu, för du har lagt ner ett ordentligt jobb på den här kalendern. Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag är så glad att du varit med varje dag och jag har verkligen haft roligt, även om det varit lite pyssel, men det visste jag ju när jag startade det här 😉

 4. Charlotte skriver:

  Samlade ihop en hel del poäng, men det räckte inte ända fram.
  Men jag har lärt mig en del, främst mins jag hjortsaltet som faktiskt kom från hjorten vilket jag inte trodde innan, och att dom odlar ris i Italien.
  Det har varit kul med frågorna, och kommer sakna den dagliga utmaningen.
  Önskar dig ett gott slut och ett gott nytt år.

 5. margareta wårenius skriver:

  Ett jättetack till Ingrid som har ordnat med julgåtorna. Trevlig och lärorik.
  Nu ska du väl ändå ta lite semester, som kan var välbehövlig.

  margareta

 6. Åsa! skriver:

  Så mycket timmer det var ute på hamnen idag!

  Att sy är så tråkigt! Jag blir alltid osams med tråden o nålen o symaskinen…

 7. Elisabeth skriver:

  Visst är det bra att vara händig med symaskinen!
  Praktiskt med överdragsbyxor.
  Ha dé!

 8. Skatan skriver:

  Plötsligt händer det … till och med mig. TACK Ingrid för din fantastiska frågekalender som ju var klurig värre många gånger. Ja, tänk vad jag har lärt mig mycket. Det var bland det första jag gjorde varje morgon efter klockan sju … att ”öppna en lucka” hos dig.

  Och så VANN jag t o m … vilket väldigt sällan händer mig.

  Stor KRAM!

 9. skogsnuvan skriver:

  Hua för att försöka sy upp byxben speciellt när det är blixtlås längst ner.
  Jag har precis kommit ut ur orkanen och strömavbrottet. Telefon lär vi väl inte få på veckor för ledningen ligger av på flera ställen. När det ljusnar ska jag hä mig ut och titta hur mycket av min skog som blåst ner. Plåten på skorstenen har blåst ner men annars har det klarat sig rätt bra på gården, sett människor på tv och hört på radion om hur hus blivit förstörda och söndertrasade av nerfallande träd så jag får väl känna mig rätt nöjd ändå. Tyvärr är ett nytt oväder på väg imorgon

  • Ingrid skriver:

   Det är en konstig vinter vi har i år och de här stormarna och ovädren kanske är något vi får vänja oss vid. Det är inte roligt att vara skogsägare när det blir så här. Vi är lite oroliga för skogen på Stenstugu, för vår granne har gjort ett stort kalhygge, så blir det storm ligger vår/Bosses skog illa till.
   Hoppas att ni inte blir så hårt drabbade den här gången!

 10. Eleonora skriver:

  Vilken trevlig jul ni har haft och helikoptern roade er ju alla ordentligt, inte bara Bosse!

  Skönt är det väl ändå att vara klar med Triss-kalenderns frågor. Och så mycket svar du har fått, riktigt livligt har det varit på din data.

  Hos mig har julen gått framåt med frid och välvilja. Fina väldoftande julklappar som du såg och med lyckade maträtter och goda (men inte så vackra) småkakor. Ann.dag jul var dottern med familj här på den där omtalade Lasagnan. De hade önskat ”allt utom julmat” och en form med köttfärssås och en vegetarisk fick det bli, med gott rött vin därtill. Till Trettonhelgen hoppas jag sonen, Guldlock och sonhustrun kommer och stannar några dagar. Då blir det nog Salma-lax och pot.gratäng – kanske.

  Tack för din rara kommentar Ingrid. Allt gott inför årets slut önskar jag dig och så hörs vi av längre fram.

  Kram från Eleonora

Kommentarer inaktiverade.