Dagens promenad är avklarad

Idag är himlen alldeles blygrå, men det är uppehållsväder, det är stilla och det är bara någon enstaka minusgrad. Jag tänkte börja dagen med att städa, men slingrade mig ifrån det genom att hitta på en massa väldigt viktiga saker 😉 som måste göras vid datorn. När klockan närmade sig elva tog jag bilen och for iväg till Konsum, för där skulle jag träffa en av de andra medlemmarna i SPF. Vi skulle handla det som behövs till morgondagens årsmöte och när jag väl kom hem därifrån var det dags för lunch.

Sen gav jag mig iväg ut på en promenad och det var väldigt behagligt ute, så det blev faktiskt en längre vända än jag tänkt mig från början. Det var bara ett problem. Jag vet inte om det berodde på broddarna eller om man går på något konstigt sätt när det är halt, men jag har aldrig varit med om det förut – strumporna åkte av mig!

Nu finns det inte mycket färg i naturen, så man får ta det som bjuds.

Till slut hade jag dem som en korv under hålfoten och det var väldigt obehagligt, så två gånger fick jag stanna, dra ner blixtlåsen i stövlarna och ta av mig dem, för att sedan dra upp strumporna igen. Balansen är dessutom dålig, så jag måste ju stanna vid något lämpligt staket så att jag kunde hålla i mig där medan jag fick på mig stövlarna igen. Man vill ju inte sätta ner bara foten i snön i onödan.

En röd snökäpp får lysa upp fotot

Undrar vad folk tänkte som såg mig stå där och hålla i mig? Förhoppningsvis var det ingen som såg det. Ja, ja, har man inte större problem än ett par strulande strumpor får det väl gå an!

Ha en trevlig fredag och missa nu inte Shetland i kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Promenader, SPF, Väder. Bokmärk permalänken.

34 svar på Dagens promenad är avklarad

 1. wiolettan skriver:

  Har ni årsmöte på en lördag? Det var originellt. Vi har våra årsmöten på SPF på tisdagar.
  Så jobbigt med nedhasade strumpor. Det var säkert ingen som såg dig, det syns inga personer på dina fina vinterbilder.
  Att gå med broddar tycker jag är besvärligt, det känns som om jag går ostadigare än annars, kanske inbillning, jag vet inte.
  Städningen är kvar, ingen fara.
  Kram och trevlig fredagseftermiddag.

  • Ingrid skriver:

   Vi har nästan alltid våra månadsmöten på lördagarna. Det är bara studiebesöken som blir på vardagarna.
   Visst är det besvärligt att gå med broddar, men man vill ju inte riskera att halka.
   Kram

 2. Astrid skriver:

  Det där har hänt mig också ibland, att sockarna åker under foten
  jag tror det är sockornas fel
  Ibland när vi gått till fjälls och jag tänkt jag går ändå,men till sist har jag fått ge mig
  Vackra foton vi har ungefär lika mycket snö
  Men vi har mycket vinter kvar så det lär väl snart börja vräka ner
  Bar nu kylan ger sig ,”bara” -20 nu 😉

 3. Jobbigt med strumporna, var det kanske ett par nya, ej ”ingångna”? Känner igen det där med balansen, har precis samma problem…
  Soligt och fint här idag också, men lite blåsigare, så det kändes kallare.
  En trevlig helg ber jag att få önska!
  Kram, Monica

 4. Znogge skriver:

  Den sortens strumpor har jag varit med om och det är så irriterande! Jag kastar dem direkt. Men en härlig promenad kom du i alla fall ut på.

  Trevlig kväll 😮

  Kram

 5. Jag skrattade gott när jag läste att strumporna åkte av , har hänt mig också !
  Lite tråkigt väder hos dig, här har vi 8-9 minus och en strålande sol .
  Hoppas att du får en ”uthärdlig” helg!
  Klem

 6. Laila Östergren skriver:

  Det var verkligen skönt promenadväder idag. Vi hade tur och fick lite sol på oss en liten stund. Ser fram emot Shetland i kväll.
  Kram

 7. Gunnel skriver:

  Känner igen det där med strumporna. Det har hänt mig med och har man då inte något att hålla sig i när man ska rätta tull eländet, så får man helt enkelt vandra vidare med den där hopknycklade strumpan. Trevlig helg

 8. Strax ska jag och Rolle se Shetland. En bra och spännande serie med en lite annorlunda inramning. 😮 Hade tänkt spela in den för jag ville se den engelska versionen av Beck på 7:an, men den ville inte Rolle se så jag spelar in den. Man måste ju ge med sig ibland för husfridens skull….. 😉
  Det verkar som om dom flesta har haft strumpor som åkt ner. Så även jag och inte är det skönt precis! 🙄
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Det är ju bra att det går att spela in tv-programmen. Jag har ingen inspelningsbar box, men det finns väldigt mycket man kan se i efterhand via programbiblioteket. (vi har telias digitaltv här i området)
   Kram

 9. Ulla Anderstedt skriver:

  Bra att strunta i städningen! Det gjorde jag också. Var först ärenden på förmiddagen och sedan årsmöte på Seniorträffen. Mötet åtföljdes av 7 dragspelande män och kvinnor och det var faktiskt riktigt bra, fast jag normalt inte gillar dragspelsmusik. Var alltför trött efter att ha lagat mat , så jag har tagit et lugnt. Gillade de vackra vinterbilder från Gotland. Hoppas du får en trevlig helg.

  • Ingrid skriver:

   Jag hoppas att du också får en trevlig helg!
   Ibland känner inte jag heller för att laga mat. Det är inte så kul varken att laga mat till sig själv eller att sitta där ensam och äta den.
   Kram

 10. Musikanta skriver:

  Jag försöker alltid ha strumpor med långa skaft – har tydligen bra stövlar och skor eftersom det aldrig har hänt mig. Jag tycker man går sämre med broddar. Åtminstone går jag mycket saktare. Men man är ju så illa tvungen att ha dem på när vägarna är ishala.
  Lördagar är bra dagar om man ska ha möten eller annat. Vi har ju målarcirkel på lördagsförmiddagen – på lördagen händer det ju inte så mycket.
  Kram från Ingrid som önskar dig en skön helg.

  • Ingrid skriver:

   Det här har aldrig hänt mig tidigare, men jag får väl se om det går bättre med några andra strumpor.
   Broddar är jobbiga att gå med, men är det halt så måste man ju……
   Kram

 11. Märtha skriver:

  Lyckades inte få in min kommentar tidigare på dagen, verkar det. Jag är i den lyckliga situationen ayt jag kan se ”Shetland” i dubbel upplaga – i SVT på fredagar och i vår Yle på lördagar. Verkar som vi i Finland har en äldre ”bunt” av dessa program, så ingen dubblering! Tyvärr kom vi hem när en del av dagens avsnitt gått, så det blev oklary vem det var som avlossade skotten i slutet, och varför. Och vem var flickan? – # – Vi hade för trevligt hos min barndomsväninna…

  • Ingrid skriver:

   Mannen som blev skjuten lever tydligen under vittnesbeskydd och det var en av skurkarna han skulle vittna emot som sköt honom.
   Flickan träffade den mördade pojken Robbie på färjan och såg att han hade en kontrovers med den skjutne mannen.

 12. Skogsnuvan skriver:

  Det är väldigt obehagligt att få sockar som knular ihop sig under foten och det blir ofta så för mig också om jag inte har sockar som är rätt långa. Nu har jag fått ett par yllesockar som når långt upp och dom fungerar. Nu ska jag ut med hunden. Ha en trevlig helg. Här är snorkallt 23 grader så det känns gruvsamt att gå ut

 13. Kicki skriver:

  Känner igen det där med strumporna, väldigt irriterande.
  Vad mycket snö ni fått.
  Här har det äntligen blivit mildare väder. -4 grader passar bättre för mig.
  Kram/Kicki

 14. Eva Henriksson skriver:

  Oj vad jag känner igen mig.
  Strumporna som gör så är formlösa och kastas helst!!!
  Det är hopplöst och man kan ju inte gå alls då.

 15. Vackra vinterbilder! Och kläppen lyste onekligen i allt det vita 🙂
  Vi har också bara -8 grader i dag… skönt efter nästan tre veckor med minus 15-30 grader…

 16. Lambergsfrua skriver:

  Vilka vackra vinterbilder! Tänk att ni har fått så mycket snö på Gotland. Det är väl inte helt vanligt?

  Strumpor som lever sitt eget liv inne i kängorna är ett elände, något som jag också har råkat ut för. Om någon såg dig stå där och stödja dig vid staketet, tror jag inte att brydde sig så mycket. Kanske bara undrade lite nyfiket, vad som var så intressant där 😉
  Jag har vinterkängor med blixtlås och det ena har blivit glapp på något sätt och glider långsamt neråt, när jag går. Till slut måste jag stanna och föröka dra upp det igen,men det är konstigt att det är så långt ner till blictlåset, när man har byltat på sig vinterkläderna 😉
  Önskar dig en trevlig helg!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 17. Hillevi skriver:

  Så vackert på din promenad! Har nu sett de två första avsnitten av ”Shetland” och ser fram emot nästa. Det enda problemet med inte avslutade avsnitt är att minnet numera är så kort, så kort! 😉

Kommentarer inaktiverade.