Dags för auktion

Varje höst så här i slutet av oktober anordnar SPF Klinteorten en höstauktion och årets gick av stapel i dag i Hejde bygdegård. Ungefär 40 medlemmar mötte upp och auktionen inleddes som vanligt med en sopplunch, för att vi skulle få kraft och inspiration till många inrop och kommittén hade fixat till en riktigt god köttsoppa.

94 olika varor fanns det på bordet och vi var en tapper skara på 25 personer som ropade in frukt, bröd, sylt, grönsaker, blommor mm.

I halvlek drack vi kaffe med en god äppelkaka och vaniljsås till och sedan fortsatte auktionen tills bordet var tomt. Det mesta inbringade inte så stora pengar, men en vacker duk blev inropad för 500:- och kroppkakor är alltid populärt, 110:- för 10 st och det fanns flera backar och en kylväska med hemligt innehåll, som visade sig bestå av en nyfångad lax och flera påsar med färska flundror, gav också ett gott tillskott till vår kassa. Nettot från dagen använder vi sedan till att ordna en bussutflykt till våren.

Nu har jag
räknat pengar och bokfört och sen återstår bara att uppdatera föreningens hemsida och skriva ett reportage till tidningen, men det sparar jag tills i morgon. Man ska ha något att roa sig med då också!

Trevlig lördagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i SPF. Bokmärk permalänken.

20 svar på Dags för auktion

 1. Elisabeth skriver:

  Vilket trevligt sätt att umgås och samtidigt få in pengar till vårens utflykter. Kroppkakorna hade jag definitivt satsat på! Kylväskan med fisk hade inte varit dumt det heller! Ha dé bra!

 2. Kicki skriver:

  Smart sätt att dra in lite pengar.
  Jag misstänker att ni medlemmar redan skänkt auktionsföremålen.
  Var det möjligen du som stod för kroppkakorna?
  Kram/Kicki

 3. Både trevligt och matnyttigt med auktion! Jag hade nog ropat på kroppkakorna, det har jag inte ätit på många, många år! Och som vanligt är du aktiv!
  Ha en fortsatt skön helg!
  Kram, Monica

 4. Laila skriver:

  Det var både gott och trevligt i går och så blev det ett bra tillskott till bussresan.
  Ha en skön söndag. Vi ska fara till Rone på revy idag.
  Kram

 5. Lambergsfrua skriver:

  Sådana auktioner brukar vara riktigt trevliga och ett bra sätt att träffa folk och dra in lite pengar till någon aktivitet. Synd bara att det inte kom fler personer.
  Varm kram
  Lambergsfrua

 6. Gunnel skriver:

  Ett trevligt sätt att ordna pengar till resor. Vet ni vart det bär av? Kram

  • Ingrid skriver:

   Det är inga stora pengar det rör sig om, men varje år gör vi en bussresa på Gotland. Vi har en busskommitté som gör programmet och målet är alltid hemligt.
   Kram

 7. Beppan skriver:

  Kul med matnyttig auktion! Och ett bra sätt att få in pengar till spännande resor.

 8. Kraft´n skriver:

  Får hoppas att det är fler som ropar in något när vår handarbetsgrupp har auktion om några veckor. 25 st som ropade in 94 saker det blir rätt många för var och en.
  Ha en bra vecka. Kram !

 9. znogge skriver:

  Så trevligt med en auktion och så trevligt att pengarna går till en utflykt.

  Kram och god måndag!

 10. Yvonne Käll skriver:

  Vad trevligt med auktion och samvaro! Det vattnas ordentligt i munnen på mig när jag läser kroppkakor. Det var något länge sedan jag åt. Min mor gjorde alltid sådana, dels till familjen men även till den livsmedelsbutik mina föräldrar hade på den tiden. Hemlagade kroppkakor var det strykande åtgång och efterfrågan på. Själv har jag gjort det ett par gånger tror jag men sen ledsnade jag. Finns ju att köpa förstås men det blir inte samma sak enligt mig.
  Och den där lådan med lax och flundror!! Jag skulle velat vara där!!
  Kram och god fortsatt vecka!

  • Ingrid skriver:

   Vi gör kroppkakor då och då, för det är något som italienarna uppskattar. Förr när Eva och hennes familj var hemma och firade jul hände det till och med att vi kokade kroppkakor på Annandagen.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.