Dags för täcke

Två nätter i rad har jag vaknat av att jag frusit, så i dag är den lilla pläden, som jag klarat mig med under sommaren, bortplockad och ett täcke instoppat i påslakanet i stället. Jag vill ju gärna kunna ha vädringsfönstret en aning på glänt på nätterna, även om det börjar bli kallt ute.

I dag är det riktigt höstruskigt med hårda vindbyar och det har nog varit ännu värre i natt, för när jag kom upp fick jag se att min stora pelargon på framsidan hade vält. Nu ser den lite tagen ut, så den har får flytta till terrassen, där jag kan ställa den under tak, så att den slipper regn och sen är det snart dags att ta in dem allihop.

Det är inte så mycket med pelargoniorna nu, men kärleksörten är fin

Det har svängt fort, från sommar till höst och förutom hösttäcke och höstförvaring av pellisar har jag bytt ut trådgardinen för terrassdörren mot en vanlig tunn gardin. Nu lär det nog inte bli så varmt att man måste sitta med dörren öppen på kvällarna, men i morgon hoppas jag att det blir fint väder, för då ska det vara en tävling i boule mellan PRO Klintebygden och SPF Klinteorten, ett riktigt lokalderby med andra ord. Jag spelar inte boule, men ska vara med och hjälpa till, för det är vi som ska arrangera tävlingen i år.

I dag då? Det är ju en välsignelse med alla maskiner man har till hjälp och diskmaskinen och tvättmaskinen har jobbat duktigt nu på förmiddagen och behöver bara lite assistans med i och -urplockning, lunchen hämtar jag från frysen och i dag blir det lasagne! Sen får vädret avgöra vad det blir för aktiviteter, men i kväll är det ett styrelsemöte med bostadsrättsföreningen.  

Trevlig piglördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, SPF, Väder. Bokmärk permalänken.

10 svar på Dags för täcke

 1. znogge skriver:

  I somras hade jag bara ett lakan men sedan några veckor tillbaka är täcket på plats. Det behövs för nätterna är betydligt svalare nu. Hoppas ni får skönare väder i morgon när ni ska ha er aktiviteter.

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Tack! Vi får hoppas på tur.
  Kram

 3. Monica skriver:

  Ja, nu är det snart dags att byta ut lättfibertäcket mot duntäcket här också! Sommaren tog snabb slut i år! Vi har regn och blåst idag också.
  En av våra änglatrumpeter har blåst omkull och vi måste få hjälp av någon stark person att lyfta upp den…
  Men än kan det komma fina höstdagar, hoppas att det blir fint hos er i morgon, så att det blir en bouletävling!
  ha det så bra vad du än tar dig för idag!
  Kram, Monica

 4. Ingrid skriver:

  Visst gick det väldigt fort från sensommar till höst. Det är ett underligt väder i år. Man kan fundera på hur vintern kommer att bli.
  Ha det så gott själv Monica och hoppas att huvudvärken gett med sig!
  Kram ♥

 5. Gigi Markegård skriver:

  Ja den långa varma sommaren förbyttes snabbt mor regn och blåst – och regnet behövs sannerligen, dock inte blåsten 😉
  Jag har vara haft påslakanet eller ingenting hela sommaren och plötsligt kände jag precis som du härom natten, att det blev kallt om fötterna och ryggen. I natt sov jag riktigt gott med det lätta täcket i påslakanet.
  Kram,
  Lambergsfrua:)

 6. Gunnel skriver:

  Här har det också blivit täcke för natten numera. Fönstret vill jag gärna ha lite på glänt utan att ligga och huttra. Håller tummarna för fint väder ikväll. Här ser det i varje fall ut som om solen kikar fram idag. Kram

 7. Ingrid skriver:

  Jag sov så gott i natt under mitt täcke.
  Kram ♥

 8. Ingrid skriver:

  Det blåser här, men ännu är det i alla fall solsken, men man får nog klä på sig lite extra.
  Kram ♥

 9. Här är så varmt! Idag var det mulet, men lika varmt ändå.
  Kram

 10. Ingrid skriver:

  Jag börjar se fram mot Mallorcaresan och lite värme igen.
  Hoppas att du har det bra!
  Kram ♥

Kommentarer inaktiverade.