Där satt vi…..

… igår eftermiddag i godan ro och åt god mat, lyssnade på trevlig musikunderhållning och sjöng allsång, i total ovetskap om vad som hände i Stockholm just då.

Vill du se flera bilder från vår påsklunch finns de på föreningens hemsida. Om du klickar HÄR kommer du direkt dit.

Vi hade en riktigt trevlig eftermiddag, men på hemvägen fick en av medpassagerarna ett mobilsamtal. Det var en dotter som ringde och berättade vad som hänt och ville tala om att hon var oskadd.

Det blev en helt annan fredagskväll än beräknat och lördagen är inte heller sig lik. TV och radiotablåerna domineras helt av nyhetssändningar och de vanliga programmen har fått maka på sig.

Nu har även Stockholm och Sverige råkat ut för ett fasansfullt terrordåd i likhet med så många andra större städer; i London för bara ett par veckor sedan. Varje gång jag är i vår vackra huvudstad reagerar jag för hur mycket folk det är överallt och jag kan föreställa mig hur fruktansvärt det måste ha varit när den där lastbilen kom dånande i full fart mitt bland alla fredagsshoppande människor.

Ingenting kommer mera att bli sig likt och känsla av otrygghet förstärks, vilket väl är precis den avsikten terroristerna har, att sprida skräck och fruktan. Tankarna går också till de anhöriga till de fyra som avled vid dådet och till alla som skadades!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Påsk, Sorg, Tänkt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

16 svar på Där satt vi…..

 1. Znogge skriver:

  På ett sätt tycker jag att det var skönt att ni satt där helt ovetande och kunde njuta av en trevlig eftermiddag. Tids nog kom informationen och till slut orkade jag inte lyssna lägre. Samma saker berättades om och om igen. Sedan alla spekulationer…

  Hoppas det blir en lugn och behaglig lördag i alla fall. Men nog är världen galen. Eller i alla fall grupper av dess befolkning…

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Nu har radio och tv matat på i över ett dygn och hela tiden poängterat att det som skett inte får påverka vårt sätt att leva, men vad är det de själva håller på med egentligen? Inte gör de det lättare precis, utan terroristerna har uppnått sitt syfte. Fått vår tillvaro att skaka.
   Kram

 2. Helena Sandegren skriver:

  Ja det är verkligen otäckt det som hände i Stockholm. Det blir så verkligt när det är så nära. Men polisen och sjukvården verkar ha tränat om något sånt här skulle inträffa, det är viktigt att alla vet vad dom ska göra.
  Men varför tar vanliga människor bild och filmar när det händer en katastrof, undrar jag…
  Vilken god påsklunch du var på, du är duktig på att träffa folk och komma dig ut.
  En riktigt Glad Påsk önskar jag dig.

 3. Lambergsfrua skriver:

  Det var nog bra för er, att ni inget visste om den fruktansvärda händelsen i Stockholm, så ni kunde njuta helt av påsklunchen och gemenskapen. Inget hade blivit bättre av den vetskapen just då och tids nog fick ni veta i alla fall.
  Det som hände på Drottninggatan i Stockholm är ofattbart grymt, ett kallblodigt mord. Jag tänker på anhöriga till de dödade och de svårt skadade. Livet blir sig aldrig likt igen för dem.

  Det som förundrar mig är att folk i allmänhet har så svårt att följa polisens instruktioner både där och vid andra tillfällen. Detsamma gäller reportrar i Livesändning, som hela tiden sticker upp en mikrofon i ansiktet på närmaste polis och frågar:”Vad händer nu? Vad gör ni nu? Vad vet ni om händelsen?”, när polisen är fullt upptagen med att göra sitt jobb för att få folk i säkerhet.

  Varm kram,
  Lambergsfrua

 4. wiolettan skriver:

  Det är så svårt att förstå hur människor kan handla så, helt empatilöst och grymt.
  Tänker på de anhöriga, nära och kära.

  Bra att ni fick ha festen i lugn och ro, kan jag tänka.
  Kram!

 5. Laila skriver:

  Det var hemskt det som hände i Stockholm men det var väl inte helt oväntat. Jag kan tycka det var skönt för er på påskfesten och mig på min lunchbjudning att vi inte visste något och kunde njuta av den goda maten och trevligt sällskap. Vi har ju nu hunnit få del av allt som de rapporterat om hela tiden.
  Vi ses på måndag på styrelsemötet.
  Ha en skön helg. Kram

 6. Jag satt i lugn och ro och såg ett annat TV-program när programmet helt plötsligt bröts, och man kom rakt in i nyhetssändningen! Det tog en stund innan man fattade att det var ”på riktigt”!
  Sedan fick vi ett SMS, där vår dotterson skrev att han befann sig på en bar ungefär 200 m från Åhlénsvaruhuset, där lastbilen körde in. Det blev några skräckfyllda timmar innan han kom ut i säkerhet…
  Kram, Monica

 7. Kicki skriver:

  Ett syskonbarn till mig var på väg till Stockholm med tåg när det hemska terrordådet skedde.
  Hon steg av tåget i Uppsala och åkte hem igen.
  Ha en fortsatt skön helg!
  Vi kan bara skänka en tanke till de drabbade och deras familjer, men försöka att inte låta sig påverkas med rädsla.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Att besöka storstäder, varhelst man än befinner sig i världen, är en stor risk, men ändå är den försvinnande liten om man jämför med vad man utsätter sig för när man är ute och kör bil.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.