Deklarationen klar o reseplanering

Tisdagen den 21 april 2009 | 17:00|

Kallt som bara den var det i morse också, vi hade -5,3° vid 6-tiden och det har inte varit varmt alls idag heller, bara runt 5°. I allnakku kan man läsa att det är Kånnstuckens dag. Kånnstucken hade jag aldrig hört talas om förut, det var ett helt nytt ord.

Idag har jag tvättat några maskiner och för övrigt har jag suttit vid datorn nästan hela dagen, för jag har gjort i ordning våra deklarationer. Min är ju inte så mycket att göra åt, men Åkes är lite mera komplicerad eftersom vi har jordbruk, så det ska några extra blanketter till. Jag har laddat hem dem från skatteverkets hemsida och sedan suttit vid datorn och fyllt i dem efter bokslutet. När jag tyckte att allt verkade stämma, skrev jag ut dem och kontrollerade en gång till och sedan loggade jag in på skatteverket.se och gjorde deklarationen färdig där. Så nu är det klart och det känns jätteskönt. Jag fick efterskatt och Åke får tillbaka en liten slant, så det blev bättre än jag trodde. När jag deklarerat färdigt gjorde jag bokföringen för mars månad också, så nu är jag ikapp!

För övrigt har det varit många funderingar och planerande, för den där resan till Sicilien, som jag bokade för länge sedan blev det ingenting av med, men i söndags fick jag se att det fanns sistaminuten, enbart flyg, en vecka, för 1995:- och det kunde jag ju inte motstå. Jag bokade in det och betalningen skulle vara gjord senast kl 20.00 ikväll. För en stund sedan betalade jag in den, så nu åker vi snart iväg. Det känns jätteroligt. Visserligen blir det bara en vecka, men det är bättre än ingenting och det passar ganska bra att inte vara bort längre tid just nu när det växer och frodas som bäst i trädgården. En övernattning på Rest & Fly har jag också bokat och betalat.

Nu ska vi bara fundera på hur vi ska ta oss till och ifrån Arlanda. Det lutar nog åt att vi kommer att åka båt. Fast det är ju som vanligt lite av ett äventyr, för man kan aldrig vara riktigt säker på att kommunikationerna fungerar. Igår var det rena cirkusen på hamnterminalen när båten först sköt fram avgångsiden till kl 01.00 på natten, men sedan ändå gick iväg och lämnade en massa passagerare akterseglade. Det har sina sidor att bo på den här ön.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Vardag och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.