Det är Åke i dag

Solen skiner och det är nästan 20° redan nu vid 11-tiden. Helt underbart! Det gäller att passa på och njuta, för det här finvädret ska visst inte bli så långvarigt. Till helgen väntas det bli svalare och ostadigare.

I dag har Åke namnsdag och min Åke påstod alltid att göken anländer den 8 maj, så den namnsdagen skulle firas. Om det finns något belägg för det påstående vet jag inte och troligen var det bara något han fått för sig, för jag hörde gökens galande redan förra helgen när jag var på Stenstugu.

Nu ska jag gå ut och klippa gräset igen. Jag gjorde ju misstaget att sprida ut några nävar gödsel för ett tag sedan och de kornen har haft effekt. 😀

Grattis till alla som heter Åke!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Åke, Nostalgi. Bokmärk permalänken.

14 svar på Det är Åke i dag

 1. znogge skriver:

  Gödsel i all ära men det genererar merarbete fast samtidigt så är det härligt när det är grönt. Även om göken inte är exakt på datumet så kan den väl vara ett bra riktmärke 😀

  Åke är ett väldigt ovanligt namn numera för under tjugo år har jag inte haft en enda elev som hetat så. Men om ytterligare en generation så kanske…

  Kram och god tisdag!

  • Ingrid skriver:

   Det fanns ändå in på 60-talet i alla fall, för Bosse hade en klasskamrat som hette Åke, men i dag känner jag inte någon ungdom med det namnet.
   Kram

 2. Jag har en svåger och en kusin, som heter Åke, men båda har passerat 70-års-strecket; det är nog inget vanligt namn idag. Men det kommer igen!
  Gök har vi inte här nere, tror jag, jag har nog aldrig hört någon…
  Vi har samma fina väder här och det är jätteskönt, men vi skulle faktiskt behöva lite regn!
  Må så gott, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Jag var med på en gökotta en pingstdag för många år sedan och där hade vi två gökar som spanade på oss och gol från varsitt håll i änget. riktigt läcker faktiskt.
   Kram

 3. Kraka skriver:

  Jag är uppvuxen med att namnsdagar firades ordentligt med tårta och presenter. Alla namnsdagar alltså, inte bara tilltalsnamnen. Jag har fortsatt den traditionen, men i lite mindre skala och vi firar bara tilltalsnamnen. Men jag heter Mathilda som mellannamn och det är ju 14 mars, 3,14, pi-dagen. Eller som det uttalas på engelska pajday. Då äter vi paj.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Vi har aldrig firat namnsdagar. Den enda är faktiskt Bo som har namnsdag den 5 juni. Han blir mäkta sur om man glömmer honom, men det räcker med ett grattis.
   Kram

 4. Bosse Lidén skriver:

  Det är klart att Åke hade rätt när han påstod det. Sedan dess har göken blivit vilse i tillvaron och tappat almanackan. Jag har också nyss klippt gräset för andra gången denna säsong. Det är skönt med värmen. Synd bara att jag har så mycket att göra inomhus.
  Kram på Åke-dagen

 5. wiolettan skriver:

  Någon gök har jag inte hört ännu i år, men, kanske jag måste mer ut i skogen för att höra den.
  Åke, inte så vanligt namn. Jag hade en skolkamrat som hette Åke, men det är den enda som jag känner med det namnet.
  Vilka vackra rosor till din käre Åke.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Han tycker nog om att han fick lite extra fina blommor, för i morgon på Kristi Himmelfärdsdag är det sång från kyrktrappan i Fröjel och då brukar det vara mycket folk på kyrkogården.
   Kram

 6. Astrid skriver:

  Det kan nog stämma med göken
  Här så är det runt den 25 maj

 7. Elisabeth skriver:

  Jag har också hört göken, så hen var tidigare i år!

Kommentarer inaktiverade.