Det är grått idag…

…bara 13°, det blåser som attan och regnet hänger i luften. Vi har varit en vända på Klinte och handlat och sedan när vi kom hem var det dags att laga lunch. Idag chockade jag ungdomarna med ugnspannkaka och den blev nog ganska uppskattad. Åtminstone Gaetano åt med god aptit, medan Miriam verkade vara lite mera skeptisk. Det blev många limpsmörgåsar med ost. Miriam är så söt och hon är så förtjust i osthyveln, som är ett nytt redskap för henne. Hon brer smörgåsar till sig och Gaetano, brer på bregott och sedan hyvlar hon ost för glatta livet.

I eftermiddag hade vi planer på att åka till Visby, men vi väntar tills i morgon och hoppas på att vädret är lite bättre då. Man blir lite låg när det är så här grått och trist. Gaetano sa just, att i lördags när de kom var det sommar, idag är det vinter. Men de har ordentligt med varma ytterkläder med sig, så de ska nog kunna hålla värmen även när det blir ännu kallare.

Åke tycker också att det är kallt och ville nästan inte gå ut, men han är ju av det envisa slaget så han tog på sig och marscherade iväg med sin röjare ut i ”dårskapen”. Själv har jag gjort lite nytta ock kokat en gryta äppelmos. Det känns ju lite fånigt att köpa äppelmos i affären när det ligger massor av äpplen under träden varje morgon. Åke äter äppelmos på gröten varje morgon, så det går åt en hel del. Jag lättsockrar mosen och sedan fryser jag in den i mindre förpackningar, för då slipper man ha i konserveringsmedel.

Jag önskar alla en trevlig början på veckan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Stenstugu, Väder och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

17 svar på Det är grått idag…

 1. Znogge skriver:

  Osthyveln är väl ett typiskt nordiskt redskap! Utomlands äter man knappast ost så som vi gör. Klart att du skulle göra mos när äpplena finns där. Mycket godare dessutom!

  Kram

 2. Pia skriver:

  Vad trevligt med barnbarnbesök 😀 Och visst e Osthyveln ett fantastiskt hjälpmedel Fattar inte hur de klarar sig utan 😉

 3. Kerstin skriver:

  Vad roligt att få ha barnbarnet hos er! Hoppas vädret blir bättre så de slipper frysa. Här har varit sol, men blåsigt och kallt så snart man varit i skuggan.
  Så hon har aldrig använt en osthyvel, då vet in vad hon ska få i present i framtiden -:) Se till bara så hon inte köper med sig en nu

  • Ingrid skriver:

   Jag hoppas verkligen att det blir lite bättre väder snart, för det här är bara för trist. Ännu får det väl inte bli så höstlikt!
   Jag misstänker att det kommer att slinka med en och annan osthyvel till Sicilien 🙂

 4. soffie skriver:

  blä för ruskväder här i Karlstad kom solen fram men det har blåst som bara den,
  kul att du tittade in hos mej:)

 5. skogsnuvan skriver:

  Så roligt att ha ungdomar hos er. Trodde ni hade sommaren kvar där nere. Här är det fruset på rutan och flera grader kallt.

 6. Eleonora skriver:

  Vilket fint äppelmos! Lätt att frysa och plocka fram efter hand.

  Klart att dina ungdomar gillar den svenska maten. Ugnspannkaka måste vara nästan exotiskt för dem.Gott med nygjort äppelmos till.

  Min systerdotters make är italienare och det första svenska ord han lärde sig var: ooosthyyvvelll – hihi.

  Käckt av dig att hinna med bloggen trots att du har gäster i huset.
  Kram på dig söta Ingrid – och tack för dina kommentarer, som alltid är så välkomna och mysiga att få.

  • Ingrid skriver:

   Osthyveln är ju så självklar för oss, för vi äter ju osten i tunna skivor som pålägg. De äter ost på ett helt annat sätt!

   Jag gillar dina kommentarer också må du tro Eleonora 🙂

 7. Åsa! skriver:

  Osthyveln som är så självklar för oss!
  Perfekt med egen äppelmos, mycket godare än köpt blir det också.

 8. Ailas skriver:

  Oj, här har det hunnit hända mycket sen sist jag tittade in! Har ju varit lite på resande fot, dock inte till Sicilien, men väl till Jylland. Jättetur med vädret hade vi också.

  Där hade de lärt sig att använda osthyvel, förresten… även om kniven nog fortfarande anses vara mest användbar. Blir liksom lite rejälare, tror jag att de tycker… för ost äter de som bröd i Danmark.

  Så kul för er att ha besök från Sicilien! Vilket språk talar ni mest och bäst, förresten…?

  Som vanligt så är du alert och duktig med allt. Jag får ärligt erkänna att jag inte alls är lite duktig som du. De bär jag plockat har jag mest stoppat i frysen, kokade bara lite sylt… De flesta av de röda vinbären fick gå till fåglarna… och svamparna är redan uppätna. Äppelmos blir det inte alls, men det beror på den dåliga skörden och inte lathet, tröstar jag mig med.

  Jag hoppas att ni fick en trevlig tur till Visby, med sol och fint väder och allt. Vi har sol, men bara 10-11 grader i skuggan. Blåser lite också. Ska sätta i gång med lite bakning, så blir det varmt åtminstone i kropp och kök.

  Varm kram!

  • Ingrid skriver:

   Ett perfekt bakväder har det varit idag. Mulet 10 gr och kulingvindar så gotlandsbåtarna ställer in. Inte kul alls med andra ord. Det blev en väldigt snabb vända till Visby där ungdomarna varit och skrivit in sig på arbetsförmedlingen.

 9. Doris skriver:

  NU blir jag nyfiken, har läst på hos dig och vet ju att barnbarnet och hans flickvän är på besök hos dig men AF ? Ska de bo hos er en längre tid ? Kul i så fall !
  Angående nedläggandet av Spacet; Skynda dig långsamt, jag var för en gång skull snabb och nu har jag såklart förlorat mitt fotoalbum där !! Överförde Spacet till WordPress i tron att fotoalbumet skulle följa med men det gjorde det inte !
  Sköt om dig,kram, Doris

Kommentarer inaktiverade.