Det regnar och regnar

Vi har tydligen kommit in i en riktig regnperiod, för det fortsätter att regna i dag också och allt är drypande vått. Jag hade tänkt åka till kyrkogårdarna i dag, men det får vara ett tag till. Förhoppningsvis ska det väl kunna bli någon dag med uppehållsväder nästa vecka och gravprydnaderna far ju inte illa av att ligga i bilen ett tag.

Jag har suttit vid köksbordet och tittat ut på tråkvädret medan jag har löst dagens kryss i GA och nu är det klart och när jag har uppdaterat det här, ska jag sätta mig med boken jag håller på att läsa.

Det var väldigt trevligt igår kväll i Visby, med ett intressant föredrag av Diego Rossi om grekernas avtryck på Sicilien, trevlig underhållning av Claudio och vacker sång av Yoko Kono och god mat tillagad av föreningens ordförande Leo. Det var hög stämning hela kvällen, så det verkade som om alla trivdes.

Vi var hemma vid halvelva-tiden och då gick jag direkt i säng, men sov ändå ganska länge i morse. Vi har lite kyligt inomhus nu tycker jag, så då är det gott att ligga kvar i sängvärmen och trycka lite. Några dagar nu har jag inte ens haft tjugo grader och under tjugo är i kallaste laget när man sitter stilla. Man får ta en extra tröja på sig och sno in sig i en pläd när man sitter och läser eller ser på tv.

I kväll ska jag i alla fall inte behöva frysa, för jag är bjuden till Carina o Bosse på hummerafton och hos dem är det garanterat varmt.

Trevlig lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Italiens vänner Gotland, Väder. Bokmärk permalänken.

14 svar på Det regnar och regnar

 1. Znogge skriver:

  Vilken trevlig fredagskväll och den väntande lördagskvällen lär inte bli sämre. Sämre är däremot vädret även här. Förvisso regnar det inte men det blåser rejält så det känns nästan som en höststorm. Perfekt väder för lite städrelaterade aktiviteter inomhus.

  Kram och fortsatt fin lördag!

 2. Vilken trevlig kväll du fick igår och roligt med svärsonen som underhåller! Undras om jag hörde honom när vi var på la Spelonca på Sicilien 1989?
  Hummerafton!!! Det låter fantastiskt, jag älskar hummer! Så det blir nog en trevlig kväll ikväll också!
  Vi har faktiskt haft torrväder i några dagar nu och idag har jag klippt gräs/löv, så nu är trädgårdstunnan full! Och nu ser det ut att bli regn här också…
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   1989 var det år Gaetano föddes och då jobbade nog Claudio ännu på La Spelonca, så säkert hörde du honom då.
   Här är det minsann inget torrväder. Solen visade sig då och då i förmiddags, men fram mot eftermiddagen var det regn igen.
   Kram

 3. Kicki skriver:

  Vilka trevliga saker du är ute på. Den italienska föreningen verkar väldigt aktiv. Jag misstänker att Eva och Claudio har ett finger med i spelet att det är så.
  Men 20 grader i en lägenhet låter snålt. Man sitter ju ofta still.
  Ha det så mysigt ikväll hos Bosse och Carina!
  Kram

 4. Elisabeth skriver:

  Trist med regnandet, men idag hade vi sol när vi var ute ock gick. Jag antar att du haft en skön kväll med vänner. Ha dé fortsatt bra!

 5. Helena skriver:

  Här i Norge har vi sol och varmt, än så länge. Så trist att det är kallt i den lägenhet, säg till vaktmästaren att du fryser.
  Trevligt med hummerafton, och italiensk afton. Âr du duktig i italienska?

  • Ingrid skriver:

   Jag tror inte att det hjälper att säga till. Det blir nog bättre när det blir lite kallare ut.
   Jag är inte speciellt duktig på italienska, men kan så mycket så att jag klarar mig i butiker, på hotell och restauranger.

 6. Gunnel skriver:

  Hos oss blåste det och regnar rejält igår, men nu har det lugnat ner sig. Hummer har jag inte ätit sen min mor lagade det. Det är ju så gott! Kram

 7. Lollo skriver:

  Tänk så olika det är med vädret i vårt avlånga land. Vi hade en solig och fin dag igår, men lite blåsig.
  Jag gick snabbt över våra fönster på utsidan. Har tänkt mig att det får räcka före jul, så har jag bara insidan kvar när det närmar sig advent. Men har jag otur får jag blaska av vissa fönster en gång till på utsidan också … 😛
  Vi hade sol idag också, men det var kallare och ännu blåsigare än igår. Inget regn däremot … 😀
  Kramis

Kommentarer inaktiverade.