Det var väntat

Gråväder är det idag, den här första dagen i december och halt som bara den på vägarna, trots att termometern visar på 5°. Gotlandsradion varnar alla som ska ut på vägarna, för det har varit många avåkningar nu på morgonen. Vinterdäcken ska vara på nu, men det finns nog en del som inte satt på dem ännu och då kan man åka i diket när det blir så här halt, om man inte kör väldigt försiktig.

Maken har åkt till Stenstugu en sväng och jag ska snart iväg på sjukgymnastiken. Jag känner mig alltid så bra på morgnarna när jag kommer ur sängen, men efter sängbäddning och urplockning ur diskmaskinen kniper det lite både här och där. Jag har tydligen en nerv som sitter i kläm, som gör att jag får ont i höger höft. Positivt är i alla fall att jag har lättare att räta upp mig nu och orkar gå rak i ryggen, så någon nytta har de här övningarna nog haft i alla fall.

Igår fick vi besked om en avgiftshöjning för lägenheten på 4% och det var väl väntat, men sånt har man aldrig behövt tänka på förut. 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

17 svar på Det var väntat

 1. Znogge skriver:

  Men så slipper ni det yttre underhållet som kostar en del. Finns för- och nackdelar med allt boende.

  Kram

 2. Gunnel skriver:

  Ja, sånt tänker man ju inte på när man bor i eget hus. Men jag måste erkänna att jag gärna hade hyrt när vi hade så mycket som krånglade här i höstas. Kram

 3. Skatan skriver:

  Vi ska ha Brf-möte på söndag och hoppas på en avgiftssänkning som skrevs in i ett protokoll när vi höjde för några år sedan för att klara av lite yttre underhåll. Nu är allt fixat och då kan vi nog sänka igen. Det går upp och det KAN också gå ner.

  När det går upp är det inte så kul … men du slipper ju att tänka på att hålla saker och ting i ordning som ni var tvungna på Stenstugu i alla fall. Och det är ju skönt.

  Ha en fin gråvädersförstadecemberdag … Det snöar i alla fall inte :-), säger jag som önskar mig en grön jul.

  Kram!

  Kram!

 4. Lambergsfrua skriver:

  Alla kommunala avgifter har höjts här i Karlstad, bland annat sophämtning, VA-kostnad, el och tomträttsavgäld (ett slags arrende). Vi har installerat varmvattenmätare i alla lägenheter, så att de boende själva betalar för varmvattnet efter nyår. De allra flesta brf:er höjer avgifterna med några procent, men vi kommer att sänka med 2%, som en liten kompensation för varmvattenkostnaden.
  Även om man inte behöver tänka på en månadsavgift, när man bor i eget hus, är det ju ändå inte gratis. I en lägenhet slipper man i alla fall tänka på gräsklippning och snöröjning;)
  Så skönt att sjukgymnastiken hjälper lite! Hoppas det fortsätter att hjälpa lite mer varje gång.
  Varm kram!
  Lambergsfrua

  • Ingrid skriver:

   Här är väldigt varmt, så jag förstår att föreningen har dryga kostnader för värmen. Vi har mellan 24 och 25 grader dygnet runt – jag som var så rädd för att här skulle vara kallt 😉

 5. elisabeth skriver:

  Vad bra att det finns sjukgymnastik, det är många som går på sånt nu förtiden… roligt du känner den gör positiv verkan. Vi har faktiskt haft fina dagar och i år måtte väl vintern bliva kort…. för vinter har vi haft så det räcker för flera år, nu börjar det blåsa ordentligt ute, kanske nåt kortvarigt.
  kram och ha en fin helg

  • Ingrid skriver:

   Ja, det är tur att det finna sjukgymnastik. Visst kan man väl träna själv, men det är svårt att veta hur man ska göra, så att man inte förvärrar någonting.
   Det blåser hemskt här nu också!

 6. Sylvia skriver:

  Så skönt att ryggen känns bättre. Att träna på egen hand kan vara lite knepigt och kan ge en oroskänsla att man inte gör riktig rätt. Jättebra att du får hjälp och behandling av sjukgymnasten. Kan det vara ischiasnerven som ligger kläm tro?

  Ännu har vi inte hört något om hyreshöjning men det kommer nog. Spelar ingen större roll hur man bor, höjning blir det på ett eller annat sett oavsett man bor i hus eller lägenhet. Men det måste vara skönt att slippa allt ansträngande utejobb som ni hade i huset.

  Jösses vad det blåser. Fönsterrutorna riktigt skallrar här uppe på femte våningen.
  Ha en fin kväll! / Kram

 7. Gunnar skriver:

  Det var lite otippat att ni skulle ha halka. Här har det inte varit det på ett bra tag. Men det kanske kommer nu dom närmaste dagarna

 8. skogsnuvan skriver:

  Här var det också halka när jag åkte ner till DansBritt imorse för att få massage på mina onda ben som inte blev bättre av att sitta stilla så länge både på tåg och flyg men nu känns det faktiskt bättre. Det är konstigt hur det är krämporna kommer med åldern Det är då ett som är sant.

 9. Lisbeth skriver:

  Även om man ibland får höjd hyra är det skönt att tänka på allt som kan gå sönder. I veckan ringde jag bostadsbolaget om en trasig köksfläkt. Dagen efter var dom här och inget behövde jag betala.
  Ha en mysig kväll

Kommentarer inaktiverade.