Det våras på Stenstugu….

…i dubbel bemärkelse. Snart blir det liv där igen och i dag har jag varit uppe med alla gardinerna, som jag tvättat och strukit. Jag hade tänkt stanna ett tag och tvätta sängöverkast och mattor också, men det är så mulet i dag och man hotar med regn, så det får vara till en annan dag när man kan få hänga ut tvätten. När jag lastat av gardinerna tog jag en vända runt i trädgården också.

I växthuset är den torra vindruvsstocken full av liv och de små knubbiga knopparna börjar spricka ut.

Tulpanerna längs vardagsrumsväggen blommar så vackert.

På hemvägen åkte jag en sväng ut på hamnen, för nu är det bra länge sedan jag var där. Så länge Åke levde var det obligatoriskt med en inspektionsrunda ut dit så fort vi var på Klinte.

I hamnbassängen simmar två svanar och de ser väldigt intresserade ut av den där slipen, där de byggde sin bobale förra våren, få se om de kommer att göra ett nytt försök i år.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Årsmötet igår kväll var ganska snabbt avklarat. Det var bara ett 20-tal som mött upp och vi startade med en god smörgåstårta och dricka till den och sedan kaffe och kaka. Det enda ärendet, som det blev någon diskussion om, var trafiken inom området. En del är av den åsikten att det körs alldeles för fort och pratade om bommar, grindar och vägbulor, men jag tycker att vi ska värna om möjligheten att kunna komma in med bil när vi behöver transportera stora och tunga grejor.

God fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Odvalds, Stenstugu. Bokmärk permalänken.

24 svar på Det våras på Stenstugu….

 1. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Förstår att det är roligt att se hur allt växer som vanligt på Stenstugu! Naturen sköter sig som dan ska.
  Kul att det börjar hända något på Stenstugu och hoppas att Eva med familj snart kan flytta in så att det blir lite liv o rörelse där igen. Men kan tänka mig att det kan bli mycket svårt för övriga familjen att komma hit till hösten då det är helt fel årstid…om man säger så 😉

  Svanarna kommer jag mycket väl ihåg på slipen. Dom ruvade men inget hände 🙁 Hoppas innerligt att det går bättre för dom denna gången för det kanske är samma par som förra året?
  Det där var en riktig ”rysare” att följa, som jag nog aldrig glömmer 😉
  Hoppas på en fortsättning i år men med ungar denna gången 🙂
  Du får hålla utkik efter dom…

  Att det skulle vara så mycket trafik i området där du nu bor så att pengar ska läggas på bommar och div. verkar lite konstigt. Det ska ju vara lätt för de boende att ta sig fram så lite trafik får man väl stå ut med.
  Jösses, då skulle du se hur vi har det här i stan! Bensinmacken ligger en bit härifrån så många som tankat ids inte köra ut på stora Mölndalsvägen igen utan kör förbi mig här på den lilla smala gatan som jag alltid fotograferar och ibland skakar huset när långtradarna irrat sig hit…

  Ha det nu så gott det går! Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Det ska verkligen bli roligt att se Stenstugu i Evas skepnad, för hon kommer givetvis att göra det till SITT hem 😉

   Vi får väl se om det blir någon svanföljetong i år eller inte.

   Vi är ju lite bortskämda på Gotland med en lugn trafikrytm. Det är på sommaren det blir lite fart på bilarna, men det är ju så begränsad tid. Trafiken här inom området inskränker sig till en och annan privatbil och se taxi som kör färdtjänst, så jag tycker inte att det är något att var upprörd över.

   Kram Ingrid

 2. Gunnar skriver:

  Det ser härligt ut! Hur gammal är vinstocken? Vad är det för sort? Vi har planterat en härdig sort vid en ägg för några år sen. Har inte satt fart än men verkar ha överlevt vintern

 3. Den vindruvsstocken så fin och välmående ut. Har ju precis planterat 2 vinstockar, men ute på en södervägg så jag hoppas dom överlever!
  TRAFIK!? Hallå, som Stockholmare så tyckte man inte ens att det var trafik i Visby från början!!
  Men nu efter 9 år börjar man bli lite ”gotländsk” eftersom vi tycker det är stökigt när vi är uppe i Visby och väldans skönt att komma hem till lugna Eksta efter ett par timmar – trots att vi har landsvägen precis utanför!

 4. Ann-charlott skriver:

  Hej Ingrid.. Ser att du har vairt ute på stenstugan, finns väl inget roligare när man ser allt börjar knoppa och alla blommor som kommer uppp. Blir nog fint när Eva börjar bo där och kan sköta allt. Å vad ståtlig svan, ja en del vanor blir inte det samma när någon går bort. Här var det också diskutioner om bomar och hon som var för det bor nu inte här och nu står dom öppna för det mesta.. Så jag håller med dig man skall kunna åka in och ut och det blir så jobbigt med bomar för man orkar knappt röra dom för dom är tunga också. Nä jag hoppas det inte gick igenom för er om bomar. Det blir ändå att man åker in och ut och vad är då dom till nytta. Sen skall man ju köra lungt inne på områden för man vet ej vad som kan dyka upp. Ha nu en fin torsdag. Var rädd om dig min vän.Kram Ac

  • Ingrid skriver:

   Det blir jättebra när Eva flyttar dit 🙂

   När det gäller bommar, sa just vaktmästaren att de har testat det på andra områden och det funkar dåligt. De där bommarna står öppna för det mesta och då har de ju inget berättigande.
   Kram!

 5. Skatan skriver:

  Oj vad fint du har det härinne och vilken härlig bild på Åke bland alla vitsipporna 🙂 … och vilka nyheter … Eva på Stenstugu ??? Nu måste jag allt läsa ikapp för här händer det verkligen saker och ting i en rasande fart.

  Kram!

 6. Hejsan Ingrid !

  Ja bommar är elände.Vissa respekterar att den finns, fast de flesta, mest våra kära invandrare, ska ha bilen ändå fram till porten, de kör sönder gräsmattorna.År efter år.Att de inte lägger sådan där stenbeläggning just där de ställer sig.Det ser bedrövligt ut.Gupp eller KÖR SAKTA -SKYLT. Om det bor barn,LEKANDE BARN-LEVANDE BARN/ÅLDRINGAR.

  Barnbarn förekommer väl stundtals-

  Så mysigt med två ställen att vara på.

  Kram Majsan Mi

  • Ingrid skriver:

   Här är det mest äldre och inte en enda invandrare vad jag vet i alla fall, så några sådana problem har vi inte 😉

   Visst är det trevligt med valfrihet!

 7. Znogge skriver:

  Härligt att det våras på Stenstugu igen! Fast jag måste säga att vädermässigt är det väldigt kallt hos oss. Fast den lilla detaljen ska väl ordna till sig!

  Kram

 8. Gunnel skriver:

  Det är väl bättre om det går att lösa på annat sätt än att ha bommar och annat som hindrar. Som du säger så vill man ju ibland kunna transportera tyngre saker, och då utan för mycket trixande fram och tillbaka. Kram

 9. Rigmor skriver:

  Vilka vackra tulpaner!! Efter att jag fick sätta nya för några år sen har de kommit mycket senare, de första hade sorkarna förmodligen julbord på…så än så länge kan jag bara titta på vackert bladverk. Vinrankan/trädet som vi har måste vara av den tåligare sorten…för så som jag misshandlat det så är det ett under att det lever, men det gör det.
  Idag vaknade man opp till snöblandat regn och bara nån plusgrad, och det kanske passar sinnesstämningen för övrigt. Ska på urnnedsättning av min barndomsvän idag, hon gick bort den 1:a oktober i cancer. Känner mej hedrad när vi räknas till de närmaste som ska vara med idag, och glad att de till slut fick som de ville med sin gravsten. En helt vanlig sten som de hittade i sitt torp första sommaren när de började rusta, en stor, skrovlig vacker sten som de sen haft i trädgården och som vi ofta suttit på sommarkvällarna och funderat över hur den fått sin ovanliga form. Till slut vart den godkänd, och det är jag övertygad om att hon i sin himmel ler åt, hon älskade den verkligen, liksom vi älskade/älskar henne.
  Ha en bra start på helgen vännen!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Det låter ruskigt med snö, men det lär vi också kunna få i helgen.
   Jag förstår att du har en tung stund framför dig i dag.
   Urnnedsättningen av Åke har vi ännu kvar att ta oss igenom.
   Varm kram!

 10. Raija skriver:

  Väldigt fina tulpaner. Mina har ännu inte slagit ut, bara bladen har kommit upp.

  Det verkar vara en stående punkt på Årsmöten i bostadsrätts- eller vägföreningar, att det körs för fort och vägbulor. Vi har samma problem här.

  Ha en trevlig helg.

  • Ingrid skriver:

   Jaha, det känns igen. Vi hade en vägsamfällighet i Fröjel också och det var alltid diskussion om att folk körde för fort och vilka det var som gjorde det. Man satte upp skyltar, men det brydde sig inte fortkörarna mycket om.
   Ha en fin helg själv!

 11. Ama de casa skriver:

  Ibland är det inte så dumt med lite dåligt väder – då slipper man ju tvätta 😉

 12. Kicki skriver:

  Jag är så glad för din sikull att Eva flyttar in på Stenstugu, det hade ju inta alls varit kul för dig om sonen hyrt ut till nån främmande. Men jag trodde att han skulle rusta upp för att bo där själv.
  Bara det att veta att du kan åka dit när du vill. Kanske kommer du att ”hyra in dig” i växthuset också.
  Jag har varit utan växthus så länge nu att jag börjar tveka om jag över huvud taget ska ha nå’t.
  Jag vill ju ha ett ”hembygge” av gamla fönster. Fönstren har jag tagit med hit från Arkhyttan, även om en del saknar glas. P.g.a. det så det kanske är en riktigt dyr historia att fixa ett sånt växthus.
  Otroligt att tulpanerna blommar för fullt, här är bladen synliga med några få cm.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det var Bosses tanke, att han skulle renovera huset och bo där själv, men luften gick ur honom och då är det här en perfekt lösning för alla parter.
   Jag misstänker att Eva inte har något emot om jag petar ner en och annan tomatplanta i växthuset 😉

Kommentarer inaktiverade.