Det verkar inte hjälpa

I ett desperat försök att få bukt med min tinnitus skickade jag efter en förpackning Tone, efter att ha läst en artikel i Expressen om att det skulle kunna hjälpa. Tone består av bovete, blåbär, humle, galangarot och olika mineraler. Enligt tillverkarna hjälper kombinationen både mot tinnitus och mot hörselnedsättning och flera som intervjuats intygar att det har hjälpt dem.

Att hörseln påverkats av oväsendet i öronen märker jag speciellt när jag är hos mina ungdomar och ser på TV. Höjer jag inte volymen, kan jag inte alls höra vad de säger på TV:n, jag hör inte syrsorna längre och även en del dova ljud försvinner.

Nu har jag ätit två tabletter om dagen i en månad, men ännu inte märkt någon förbättring. Det susar och piper som vanligt i mitt huvud.

Pratar man med läkare säger de att det visst finns hjälp, men den hjälpen innebär att man ska lära sig leva med sin tinnitus. Man påpekar också att Björn Skifs lider av det, precis som om det skulle göra det hela enklare för mig.

Jag vill inte lära mig leva med tinnitus, jag vill bli av med den!

Ännu ger jag i alla fall inte upp, utan jag ska fortsätta med tabletterna åtminstone tills förpackningen är slut.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Idag är det mulet och lite dystert och när gotlandsradion pratade med SMHI berättade de att det ska bli kallare än normalt.

I eftermiddag ska jag till VC och kolla blodtrycket, för det var lite högt när jag var vid läkaren sist och det kan vara en bidragande orsak till oväsendet i mitt huvud.

Snäckan hösten 2011

Sen ska jag nog åka ut på Snäckan, för SPF har upptaktsmöte för hösten i eftermiddag.

På programmet står bland annat hjärngympa och det skulle nog inte skada.

Jag får se hur lång tid det tar på VC och hur humöret är efter undersökningen.

Jag kanske blir så deprimerad att jag går hem och drar något gammalt över mig. 😉

Ha en fin onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan. Bokmärk permalänken.

32 svar på Det verkar inte hjälpa

 1. Usch då, tinnitus kan inte vara lätt att leva med…
  Hoppas tabletterna hjälper eller att läkaren på VC kan ge dig fler råd om vad som kunde, om inte bota, så åtminstone dämpa hörselproblemet.

 2. Znogge skriver:

  Har också tinnitus och aktiar mig så för höga ljud. Men visst är det jobbigt 🙁

  Kram

 3. Gunnel skriver:

  Inte blir det lättare att ha en åkomma bara för att man vet att andra också har det. Man står väl sig själv närmast. Jag tror du blir piggare om du ger dig iväg till mötet. Kram

 4. Kicki skriver:

  Tinnitus är inte kul att ha. Både Berra och jag har det. Berra i mycket grav form, för han har ett ”helt sågverk” i huvudet hela tiden.
  Jag har också sus hela tiden, men 10 ggr värre är det om jag varit i en stressig miljö eller hög ljudnivå. 😥

  Berra har varit hos specialist på hörcentral, men han fick samma råd som du. Det går inte att bota, men det finns tips och trick för att lära sig leva med det. Det finns flera kassetter att lyssna på och kanske få hjälp av.
  Kram/Kicki

 5. Birgitta skriver:

  När jag började läsa inlägget såg jag hur du stoppade bovete och blåbär i öronen :-). Men nej, skämt åsido så är det nog inte så kul att ha tinnitus. Kan bara föreställa mig hur det hela tiden låter och bråkar i huvudet och aldrig nånsin är tyst. Jag hade blivit tokig. Och jag misstänker att du faktiskt håller på att bli det också. Jag har tack och lov sluppit det, men till och från (ganska sällan) får jag riktigt höga pipljud i öronen. Som en hög visselpipa. Vet inte var det kommer ifrån men det finns där ibland. Men bara nån minut, sen försvinner det. Så jag har det nog ganska lätt.

  Jag skulle nog gått på det där hjärngympamötet. Om inte annat så för att få nåt roligare att tänka på än vc-besök. Nu håller jag tummarna att ”Tone” hjälper dig, om än bara lite grand.

  Kram!

 6. Lambergsfrua skriver:

  Jag kan bara beklaga att du lider av tinnitus – som är ett gissel. Och att du inte blivit hjälpt av tabletterna. Inte hjälper det heller att höra om andra som har samma problem, även om Björn Skifs är en trevlig kille – samtidigt som kan kännas skönt att veta, att vi är många som delar samma erfarenheter.

  MiML har ett ständigt tjut i öronen. Han beskriver det som den TV-signal, som fanns förr, när sändningarna slutat för dagen. Dessemellan kan det låta som testsändningarna lät förr, stigande och fallande tjut. Syrsor och svalor finns inte längre i hans värld och knappt några fåglar över huvud taget.

  På Hörcentralen kan de inte göra något. Positivt tänkande och en stressfri tillvaro underlättar, är rådet de ger. Lättare sagt än gjort. Det känns lite som att försöka skapa en tulipanaros.

  Tinnitus är ju en skada , som anses obotlig (i alla fall hittills, jag har inte läst Expressenartikeln). Till viss del kan den lindras/distraheras med andra ljud, t.ex. musik eller avslappningsövningar. Det finns också operationer som kan lindra besvären, men det vet jag inte så mycket om. Jag vet att det finns en läkare i Göteborg som utför sådana ingrepp och även en (flera?) i Tallinn, men det kräver att man finns på plats i minst 7 dagar. Jag har ingen aning om vad det kostar, men det är nog inte billigt.

  Mina tinnitusbesvär är av mycket lindrigare art. Tidvis har jag syrsor som håller konsert inne i öronen – fast de levande därutanför hör jag inte! Jag reagerar också starkt på höga eller skarpa ljud, men det har mer med hörselnedsättningen/skadan att göra.

  En varm styrkekram,
  Lambergsfrua

  • Ingrid skriver:

   Det är ju väldigt många som lider av det här, det är jag medveten om och säkert finns det de som har mycket större problem än jag. Men visst är det trist att veta att det är obotligt och förmodligen bara kommer att bli värre och värre. 😥

 7. Lambergsfrua skriver:

  Hej igen Ingrid!
  Nu har jag läst artikeln i Expressen, som jag tycker är lite missvisande. Tinnitus i sig går inte att bota, men symptomen kan lindras. Blir man helt bra igen, handlar det kanske inte om tinnitus. Jag hittade en informativ länk, som känns seriös http://www.noisenetwork.se/Dokument/genomforda/090901_afa_tinnitus/gerhard.pdf
  Fast oljudet försvinner ju inte bara för att man vet mer om det…

  Varm kram,
  Lambergsfrua

 8. Jag hoppas verkligen inte att du drar ”något gammalt” över dig! Tvärtom, köp nått nytt istället och dra på dig – det kan hjälpa!! 😆
  Fast skämt å sido, så vet jag ju inte hur det är att leva med ständigt brus i öronen. Förstår dock att det måste vara enormt jobbigt. 🙁
  Men fortsätt du med tabletterna och se om det kanske kan hjälpa något i alla fall. Fast där är ju jag som en gång i tiden jobbade på apotek vansinnigt misstänksam. Om man skulle tro på alla olika kruskapreparat, då skulle det inte finnas några krämpor kvar i världen! 😈

 9. margareta wårenius skriver:

  kära nån då, jag blev ivarjefall AV med mina syrsor då jag fick hörapparat!

  margareta

 10. Rigmor skriver:

  Nu får jag hoppas att du inte drog något gammalt över dej…man brukar få lite peppning av att träffa andra!! Mannen i huset har tinnitus, och det blir mycket värre när han är trött eller stressad, jag märker direkt när han känner av det. Vissa dagar går det bättre, inte för rörigt på jobbigt, inte alltför många som pratat samtidigt…Så jag förstår att det är en riktigt pina, och vad hjälper det att Björn Skifs har det…det blir ju inte mer uthärdligt för det!!
  Hoppas att du fick en bra dag trots allt!!
  Kram kram

 11. Gunnar skriver:

  Jag har också Tinnitus. Det varierar hur besvärligt det är. Tror inte det finns något läkemedel som hjälper men det kanske kommer i framtiden.

 12. Anita Brehlin skriver:

  Nu ser jag att du fått många goda råd och positiva tillrop så jag ska inte försöka mig på något sådant eftersom jag inte har så stor koll och dessutom hör nästan för bra. Jag fick alltid följa med min pappa på jakt för jag hörde både hundar och älgar tidigare än andra. Vissa dagar kan det faktiskt vara så att man vill dra något gammalt över sig och bara krypa ihop och deppa. Jag brukar göra det ibland när saker går på tok och så brukar jag se på ÅsaNisse film och det brukar bli lite bättre då. Lycka till Kram

 13. Syster Kerstin skriver:

  Hade tänkt att rekommendera dig att dra nått nytt och fräscht Över dig om du nu måste, men det var ju så många som tyckte så det struntar jag i .
  Du får inte ge upp hoppet om tabletterna, det tar säkert tid innan det verkar!
  Och tydligen hör ”jobbigheten” med oljudet ihop med ” dagsformen” så att säga.
  Därför, håll dig lugn, tänk ljuva tankar, sväva på små rosa moln och tänk bara positiva tankar. Absolut inga tankar på T- ordet.

  Se där, lätt som en plätt eller hur? Att du inte har tänkt på det här själv?

  Stor Klem.

  • Ingrid skriver:

   Det är med tinnitusen som med hönan och ägget, jag vet inte vad som kommer först. Blir jag irriterad och på dåligt humör av tinnitusen, eller är det mitt deppiga humör som gör tinnitusen värre. ❓

 14. Raija skriver:

  Det låter väldigt besvärligt och vad jag förstått är det många som lider av det. Läste för många år sen att kognitiv behandling kunde hjälpa. Att det fastnade på minnet var för att jag just då praktiserade på ett behandlingshem där de hade den sortens behandling. Men jag vet inte om det hjälper, för jag känner ingen som provat.

 15. Nästan godnatt !

  Har inte hunnit förrän nu. Bra på teve.
  De där tabletterna tror jag bara är för att lura av en
  pengar.
  Jag har en stor fläkt som dånar i skallen. Usch !
  Man är sig själv närmast med sina krämpor.

  Hoppas Du får sova skönt i natt,

  Kram Majsan

 16. Inger Maryissa skriver:

  Tinnitus är jobbigt att ha….min mamma hade det.
  hoppas jag slipper det….vet inte om det är ärftligt…
  Hoppas tabletterna du köpt hjälper, eller att du kan få hjälp med att hitta något sätt att åtminstoner lindra det.
  för jag kan tänka mig det är mycket påfrestande att ha.
  och ja,…kanske högt blodtryck kan bidra till det…
  jätte-stor kram till dig

 17. Ulf Fredriksson skriver:

  Jag har haft svår tinnitus i ca 4 månader bara, skulle ge vad som helst för att bli av med pipet, suset.
  Går det inte med hypnos???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *