Dimman ligger tät över Stenstugu

I natt brakade åskan loss och ner vräkte 30 mm regn på en liten stund. Åskan blev det inte så hemskt mycket av med, som tur var. Jag hörde en ordentlig knall och tänkte gå upp ur sängen för att dra ur kablar och antenner, men avvaktade lite och det blev inte mera av det. Idag är det väldigt dimmigt, men det ska visst inte bli så mycket mera regn i alla fall.

Enligt allnakku är det idag Libbarstukkens dag och först fattade jag inte vad det var för någonting, men så kom jag på det. Libbsticka är det förstås och det har jag en i trädgårdslandet. Du ser den på bilden här ovanför, det är den med de flikiga bladen. Den har varit imponerande ståtlig förut om somrarna och blivit flera meter hög, men nu har den det kämpigt där det står inklämd mellan syrénhäcken och rabarbern. Jag får nog vara lite snäll mot den och röja ur, så att den får lite mera sol. Libbsticka kan man använda som smaksättning i köttgrytor, men man ska bara ta lite av den för smaken är väldigt starkt, så i och för sig gör det inte så mycket att min planta är liten. Det är för övrigt libbsticka som sätter smaken på Maggis buljongtärningar.

När jag ändå var ute med kameran för att foto den stackars libbarstukken passade jag på att ta kort av syrénträdet och bukettspirean, som dignar av blommor nu efter regnet.Ser du hur dimmigt det är?

Ha en fin fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.