Dumma turister – Dags att säga farväl till Corralejo

Det var lite mulet i morse, men varmt och skönt, så efter frukosten gick jag ut och la mig i solstolen och det var mycket behagligt och riktigt gassigt varmt när solen tittade ner genom molnen, så där blev jag liggande hela förmiddagen.

Jag låg där och lyssnade till ett envetet kuttrande och när jag såg mig omkring fick jag se att ett duvpar fått ut tre ungar som det donade med på gräsmattan. Duvmamman spatserade helt nonchalant iväg när jag smög mig dit med kameran, men hon höll ögonen på dem och mig en bit längre bort och så fort jag gick därifrån gick hon dit till dem igen.

Nu är det ju söndag idag och sista dagen, så då tänkte jag lyxa till det och gå ut och äta lunch på Gordon Ramsay´s Lounge Cocktail Restaurant. Jag visste precis vad jag ville ha, för jag skulle göra en marknadsundersökning för att se vilken lasagne som är bäst – Gordon Ramsay´s eller den jag åt på Habana Café härom dagen.

Visserligen var det vit duk på bordet och bestick och servett serverades på ett stort vackert fat, men lasagnen var exakt en sådan ordinär lasagne som man får på de flesta ställen när man äter ut. Den låg och simmade i en massa fett, smakade i och för sig rätt bra, men den på Habana var många klasser bättre.

Undrar vad Gordon Ramsay skulle säga om det här tänkte jag, men jag fick en liten förklaring när jag fick se notan. Det stod inte alls Ramsay, utan Ransay och när jag gick ut och kollade skylten så är det ju ett n och inte ett m i efternamnet. Smart marknadsföring!

En tröst kan väl vara att det finns flera dumma turister än jag, för bakom mig satt ett förhoppningsfullt par och de bestämde sig för ”en klassisk engelsk frukost” och mannen sa med besviken röst:

-Och det här ska vara Gordon Ramsay, när han fick se vad de fick på bordet.

Så går det när man läser lite för kvickt och drar förhastade slutsatser.

Nu sitter jag här i lägenheten och väntar på att molnen ska lätta igen så att det kan bli en liten stund till i solstolen. Sen får man väl börja planera packningen.

De här statyerna står på strandpromenaden och de är så vackra tycker jag och jag tror inte att jag har visat dem förut.

Nu blir det inga flera inlägg från Corralejo, utan när jag återkommer är det (förhoppningsvis) från Odvalds. Det ska bli spännande att se hur långt våren kommit därhemma på de här två veckorna jag varit borta.

Ha en fin Vasaloppssöndag!
(Det blev norsk vinst såg jag)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fuerteventura. Bokmärk permalänken.

38 svar på Dumma turister – Dags att säga farväl till Corralejo

 1. Beppan skriver:

  Lätt att bli lurad av en sådan skylt.
  Undrar vad den rätte Gordon skulle säga om den…
  Oj så fort dina två solveckor gått!
  Redan dags för hemfärd… Några grader kallare
  därhemma och inga fågelungar på gång ännu. Men snart….
  🙂

  • Ingrid skriver:

   Visst går två veckor väldigt fort och jag skulle nog kunna tänka mig en tredje, men på samma gång ser jag fram mot att komma hem igen.
   Borta bra, men hemma bäst…..

 2. Louise skriver:

  Har helt missat att du är iväg och reser.
  Marknadsundersökning? Har du uppdrag på din resa?

  För övrigt ser det härligt ut det jag hunnit se när jag bläddrat bakåt i tiden en aning. Hoppas att du haft det bra.
  Är också väldigt imponerad av att du har lyckats blogga så flitigt medan du är borta. Kanske är det något som jag inte fattat? Din blogg och hemsida har alltid varit väldigt proffsig, så du kanske faktiskt inte bara har den för nöjes skull … 😉

  Lurigt namn på restaurangen ihop med lurigt typsnitt så att man lätt läser fel …
  Ja, vad ska man säga om det …

  • Ingrid skriver:

   Nej, nej jag har inget uppdrag alls utan det är en helt privat undersökning över hur lasagnen tillagas.
   Jag reser ju ensam och då kvällen kommer och jag sitter på mitt rum sammanfattar jag vad som hänt under dagen.
   Något ska man ju ha att pyssla med i sin ensamhet!

 3. Meta skriver:

  De gör vad de kan för att locka folk, men ingen kommer nog tillbaka om de inte håller hög klass också.
  Välkommen hem då
  Ha en fin kväll
  Meta

 4. Lambergsfrua skriver:

  Vad roligt att få se de små duvungarna på så nära håll.
  Nej Ingrid, det är inte alls dumma turister. Det här handlar om dumma restaurangägare, som inte förstår sitt eget bästa. Rent lurendrejeri brukar straffa sig själv efter ett tag. Gäster återvänder sällan till ett ställe där de känt sig lurade. Den lasagnen ser allt bra ”flötig” ut och inte alls som man tänker sig att den riktiga Gordon Ramsey skulle servera.
  Just nu faller det blötsnö här, men det spelar ingen roll – våren är här och det kommer du att märka hemma på Odvalds också.
  Havee a safe trip home.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Visst kan det vara så att det är restaurangägarna som är dumma, men man känner sig onekligen lite fånig när man går på sånt.
   Jag ser fram mot den svenska våren också, men shortsen och bikinin lär jag väl få lägga undan ett tag. 😉

 5. Lena Ericsson skriver:

  Även om lasagnen inte var optimal så ser det ut som det var en trevlig resa! 🙂

 6. Gunilla skriver:

  Ännu ett fint inlägg och söt duvunge. Lasagnen såg lite fet ut men kanske smakade gott. Hur som helst bra om än lömsk marknadsföring. Kom just in från en regnpromenad med kameran i högsta hugg. Våren är på väg och du ser säkert skillnad när du kommer hem. Jag önskar dig en lycklig hemresa. Kram till dig 😀

  • Ingrid skriver:

   Tack Gunilla!
   Man får hoppas att våren sätter fart nu, jag är ju bortskämd nu med mera sommaraktiga temperaturer även om solen inte lyst varenda dag.
   Kram

 7. Kraft´n skriver:

  Du verkar ha haft en bra resa i alla fall. Välkommen hem till den
  gotländska våren, vitt på marken i morse men nu är det borta.
  Kram/Anders

 8. Znogge skriver:

  Den såg verkligen fet ut. Inte en lasagne i min smak. Man äter med ögonen också…

  Kram

 9. Rigmor skriver:

  Så kan det gå…och du var ju inte ensam om att läsa fel heller!! Tror nog att de ”lurat” många matgäster på det viset.
  Tänk så fort två veckor går, men förhoppningsvis kommer du att leva länge på alla minnen och fina bilder du tagit. så…välkommen hem till ett något kyligare land!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Visst går två veckor väldigt fort och nu är det snart slut på den här fröjden. Nu ska jag gå och äta den sista middagen i restaurangen här på hotellet och sen återstår det att packa.
   Kram

 10. Suss skriver:

  Jag fick mig ett gott skratt när jag såg att du varit hos Mr Ransey! Så otroligt smart, men väldigt FULT tycker jag. Jag skulle tro att de som läser rätt är en mycket liten minoritet. Jag hade också gått på det. Hjärnan tolkar som jag vill att det ska vara.
  Nu säger jag Välkommen hem igen. Här blommar i alla falla en snödroppe och många krokusar upptäckte vi igår, så jag hoppas du har det ännu skönare hemma på Gotland, ni har ju bättre zon än vi. KRAM!

 11. Det har varit roligt att följa med dig på den här resan! Hoppas din hemfärd går bra och kanske du lägger ut ytterligare några bilder från resan då du väl är hemma igen.
  Kram!

 12. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!

  Den där skylten med Ransey borde nog den riktige Gordon få reda på. Verkar vara samma typsnitt som han har också.
  Tyvärr tror säkert de flesta att det är hans krog och dåligt rykte sprider sig.

  Visserligen har jag lite svårt att förstå varför han skulle ha en krog på Fuerteventura av alla platser då hans krogar oftast har flera ”stjärnor”, ligger i stora städer och har priser därefter.
  Han var ju gäst hos Skavlan för inte så längesedan och då pratades det om just hans stjärnkrogar.

  Kul att du nu fått en Hertiginna av Gotland 😉

  Kylan här är inte att leka med, vinden är isande kall så det lär bli vinterkläder igen och bad/sommarkläderna får vila ett bra tag till.
  Men du tycks ha haft en riktigt fin semester 🙂

  Välkommen hem 🙂
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Jag hade inte observerat att vi blivit så ärade, men ett par andra svenska turister kom fram till mitt bord en kväll och gratulerade så mycket. Jag satt som en fågelholk och fattade ingenting, men då berättade de att Gotland blivit med en hertiginna.

   Själva kom de från Västergötland och där är Victoria hertiginna och det hade kostat skattebetalarna 30 milj att bygga ett Naturum till hennes ära.

   Så nu vet vi vart regionens skattehöjning kommer att gå till. 😉
   Kram

 13. Raija skriver:

  Så det kan gå när man inte läser ordentligt, men lätt att förväxla. Misstänker att min lasagne var godare, för den simmade i alla fall inte i fett.

 14. Fy 17 vad fräckt! Och visst är det samma font som Gordon RaMsey brukar använda sig av!! 👿 Men jag lovar, du kommer aldrig att glömma den krogen i alla fall och kan förmodligen skratta gott åt att du – och många andra – blivit lurad! 😉

  • Ingrid skriver:

   Nej, den krogen kommer jag inte att glömma. I och för sig var det väl inget större fel på den, men förväntan var ju en helt annan.
   Kram

 15. Karin skriver:

  Tack för alla dag-för dag berättelser, man känner nästan att man varit med där.
  Sen får jag önska dig välkommen hem!
  Kramar Karin

 16. Elisabeth skriver:

  Som vanligt, ett härligt inlägg! Elisabeth

 17. Bosse Lidén skriver:

  Jag blev så förtjust i den nedersta statyn med familjen. Lätt hänt att läsa fel på en bokstav. Jag gillar också att göra egna marknadsundersökningar. Hoppas resan hem gick bra. Kram Bosse

  • Ingrid skriver:

   Det var knepigt att fota den statyn för på baksidan står det en stor korg med fisk och den kunde man inte få med. Jag ångrar att jag inte tog ett kort därifrån också.
   Kram

 18. Lena & Jan skriver:

  Jovisst kan det bli lite feltolkningar då man ej är hemma på språket, din Lasagne såg ut som den vi köper på LIDL här i Roquetas de Mar, Spanien och som jag värmer o piffar upp med lite grönt. Den duger i brist på annat är också min åsikt!
  Då får jag önska dig välkommen hem igen på Fettisdagen, det sägs att våren anlänt hemma i Sverige, faktiskt ända till Umeå sa dom på SVT1.

 19. Eleonora skriver:

  kära du!
  Jag har varit bortrest i Dalarna, där jag hälsat på hos Guldlock och hennes föräldrar och därför har jag inte varken kunnat läsa eller svara på dina inlägg. Nu har jag läst igenom allt och måste säga, att du verkar ha haft det helt underbart och skönt och vilsamt. Du är väldigt företagsam och jag beundrar dig verkligen som reser ensam och som finner på så mycket trevligt att göra.

  I Dalarna träffade jag också en bloggvän SOLSTRIMMOR och vi hade några mycket trevliga timmar tillsammans i hennes hem. Nu var det tredje gången vi träffades, så vi har redan lärt känna varandra och har alltid så mycket att prata om.

  Skönt att du nu är hemma igen och nu har du många fina bilder att titta tillbaka på och känna den finfina semestern som du har haft. Antar att det var skönt att komma hem igen och att livet går ”sin gilla gång” igen. Ha det så gott.

  Kram från
  Eleonora 😛

  • Ingrid skriver:

   Så härligt att läsa att du varit och hälsat på din älskade Guldlock igen!
   Ja, visst är det på sätt och vis skönt att vara hemma igen, men jag har haft väldigt trevligt.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.