Efter ett par dygns regn…

…kan man ana att det finns en sol någonstans där ovanför molnen. Jag har tagit in min regnmätare för säsongen, men en bekant berättade att hennes var fylld till brädden i förmiddags, så det har säkert kommit 30 mm om inte mer och det är välbehövligt för grundvattenståndet.

Jag tog en promenad Konsum tur och retur på förmiddagen, men då småregnade det ännu. Fågelmaten var slut och har man väl börjat mata ska man ju hålla på, men det är inte billigt. Talgoxarna satte i sig en påse jordnötter på 3 dagar och den kostar 31.50. De har fått talgbollar också, men det är de mindre intresserade av.

När jag ändå var på Konsum handlade köpte jag en förpackning grytbitar och rotsaker och satte på en köttgryta när jag kom hem. Medan grytan puttrade skrev jag i ordning referatet från gårdagens skördeauktion och uppdaterade SPF:s hemsida. Köttgrytan blev väldigt god och den räcker till flera mål.

Så mycket bättre var jättebra igår kväll tycker jag. Förra säsongen såg jag nästan inget helt program, men det här ville jag se. Hoppas att det fortsätter i den stilen. Lite känns programmet som en klubb för inbördes beundran, men det brukar alltid finnas någon pärla bland låtarna och igår var det Jill Johnsons version av Öppna din dörr som stack ut. Hon var så bra!

I kväll ser jag nog Hellenius hörna på TV4 till att börja med och sedan den nya serien på SVT1, Midnattssol.

Ha en fin fortsättning på söndagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, TV, Väder. Bokmärk permalänken.

19 svar på Efter ett par dygns regn…

 1. Gunnar skriver:

  Jag delar din uppfattning om Så mycket bättre. Det ska bli intressant att följa. Måste vara skönt för er att få lite regn. Här kommer det inga stora mängder och vattenståndet i Vänern och Klarälven är fortsatt lågt.

 2. Znogge skriver:

  Visst gav premiärprogrammet mersmak så jag kommer att sitta som bänkad. Förra säsongen var då där. Här är det fortfarande lika gråmulet och det regna. Grått och dystert så det förslår…

  Kram och trevlig kväll!

 3. Geddfish skriver:

  Jag hade inte tillfälle att se programmet igår, men brukar följa serien. Jills låt har jag hört och den stack verkligen ut!
  Grått här, men jag har fixat en massa inomhus.
  Kram, Gerd

 4. Karin skriver:

  Eftersom jag inte tittar på ”Så mycket bättre” så tackar jag dig för Jills tolkning av Öppna din dörr. Den var verkligen fin.
  Spännande däremot var Midnattsol. Tyckte du också det?
  Ha en fin vecka!
  Kramar Karin

 5. Ann-Marie skriver:

  33 mm hällde jag ur regnmätaren ikväll och minsann så var det sol på sena e.m. promenaden. Kram

 6. Håller med om att ”Så mycket bättre” i mycket är en klubb för inbördes beundran, men programmet är ju underhållande och Jill Johnson var verkligen bra! Liksom mycket annat hon gör! Så jag kommer nog också att se fortsättningen.
  Vi fick faktiskt lite sol i eftermiddags, så jag hann med en promenad med en av döttrarna!
  Kram, Monica

 7. Såg inte programmet igår, men spelade in det så jag har alltså nåt bra att se fram mot. 😆 Håller nämligen med dig om att förra årets program var urdåligt, så det tittade jag inte på heller. Hade det på men löste korsord och läste istället! 🙄
  Däremot såg jag Midnattsol igår och tyckte den var hyfsad. Lite äcklig bara! 😥
  KRAM
  Susie

 8. Gunnel skriver:

  Jills tolkning av Tommys låt var min absoluta favorit också. Det verkar sm om vi skulle få uppehållsväder några dagar, och det tackar jag för. Bilen måste tvättas. Kram

 9. wiolettan skriver:

  Regn är välbehövligt även här hos oss. Men ni på Gotland har, var jag förstår, haft det mycket torrt och regnfattigt i sommar.
  Köttgryta, det brukar bli så gott då köttet får koka ihop med grönsaker rätt så länge.
  Jag har varken sett det ena eller andra programmet, men det är trevligt då det är bra och man får behållning av programmen.
  Kram och trevlig dag önskar jag dig.

 10. Elisabeth skriver:

  Körttgryta lät riktigt gott! Det måste jag härma.

Kommentarer inaktiverade.