En bit på väg

Snickarna har kommit en bra bit på väg med mitt nya kök, men de gav sig av strax före lunch, för nu kunde de inte göra mer innan den där bänkskivan kommer. Helt lugnt i huset blev det inte i alla fall, för någon av grannarna har anlagt moteld och borrar och bankar och har sig.


Bilderna är klickbara!

Jag har i alla fall plockat i ordning i skåp och lådor och nu gäller det att komma ihåg var saker och ting finns. Jag har fått mycket mera utrymme nu och framför allt mycket mera lådor och det är ju behändigt. Till exempel finns det under spishällen nu två stora lådor för grytor och kastruller.

Nu återstår som sagt bänkskivorna och diskbänken och så då kaklet, men det väljer jag inte ut förrän allt annat är klart.

Det regnar och blåser fortfarande, så idag blir det inga uteaktiviteter. Enda promenaden jag varit på var en vända ut på gården för att hänga upp mera fågelmat. Blåmesar och talgoxar slåss om käket så att fjädrarna yr!

Dagens ordspråk:

Bränt barn skyr elden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

35 svar på En bit på väg

 1. Agneta skriver:

  Hejsan, Ingrid!

  Det ser jättesnyggt ut redan nu, vilken skillnad 🙂

  Så snyggt med den där lilla utskärningen på dörrarna, eller vad jag ska kalla det för..ornament?
  Men ser att lådorna är helt släta men sååååååå snygga handtag! Åh vad gott med lite nytt, skulle behövas här med men med en ockerhyra så får allt ägaren åtgärda…..

  Först när jag såg bilderna så tyckte jag att det nya såg så himla mörkt ut och tänkte att kanske kaklet var mörkt….puh…finns ju inget ännu 😉

  Hoppas du kan ta med dig några provbitar hem, ett par plattor av olika färger och testa för kakel blir så annorlunda när det väl kommer upp och i helt vitt skulle då inte jag välja. Mera åt det lite ”Lindblomsgröngråa” hållet till eller hur jag nu ska beskriva min drömfärg. Du vet som de där möblerna var målade i förr i tiden. Kanske det är Gustavianskt jag är ute efter?
  En matt ljus gröngråaktig ton är en varm och behaglig färg som passar till nästan allt.
  De nya skåpen ser ut att vara i lite gråvit färg men svårt att se på bilden.
  Så roligt när det blir klart, nästan så man inte vill stöka ner när det är så nytt…inga fettfläckar eller annat är ju önskvärt.

  Tänk ändå så snabbt det går numer!
  Jag har ännu efter snart 4 veckor inte fått någon ny spis eller lagade plattor så här går allt på halvfart och tur att det finns mat som går att värma i micron men det finns gränser 😈 Risken är nämligen att det blir en kortslutning till i det lilla som finns kvar…usch!

  Jag såg den nya norska serien ’Hjem’ i går och den verkar ganska så bra. Kanske lite förutsägbar men lagom intressant i alla fall. Både Norge och Danmark gör bra Teveserier tycker jag och har bra skådespelare.

  Kram och lycka till med allt nytt!
  /Agneta

  • Ingrid skriver:

   Jag har varit och tittat på kakel ett par gånger. Men Bosse tycker att jag ska vänta med att bestämma mig tills bänkskivan också är på plats. Det blir nog lättare då. Många olika sorters kakel har jag tittat på i alla fall, men inte hittat någon som jag gillar riktigt. Jag hoppas poletten ramlar ner när allt annat är klart.
   Kram!

   • Agneta skriver:

    Helt rätt, skivan ska på plats först och så får du väl pröva dig fram. Det är som med tapeter, ser jättefint ut när man ser en liten bit men när alla väggarna är fulla blir det annorlunda.
    Poletten ramlar säkert ner men det ska ju kännas rätt också så skynda långsamt.
    Lycka till! Kram

 2. Malin N. skriver:

  Vad roligt med nytt kök. Vi är i samma process – det nya köket kommer ikväll och börjar monteras i morgon. Äntligen! Mest längtar jag efter varmvatten (för det har vi varit utan sedan i onsdags när de monterade ned det gamla köket.). Lite nervöst att se om bänkskivan vi valt passar ihop med luckorna o.s.v.- det fanns ju så mycket att välja mellan!

  • Ingrid skriver:

   Jag har både varmt och kallt vatten i badrummet, men i köket är det avstängt. Jag hoppas att den där bänkskivan kommer snart så att det går att få dit diskbänken och koppla på vattnet igen.
   Lycka till med ditt kök!!

 3. Freedomtravel skriver:

  Vad fint det blivit! Enorm skillnad verkligen!!

 4. susan skriver:

  Vad fint du får det. Så roligt det är med nytt kök!
  Kram

 5. Hejsan Ingrid !

  Ja nu ser jag vilken skillnad, det gamla var för lågt.
  Modernt och snyggt med det nya.lite ljusare blir
  det nu. Gratulerar !

  Här kan jag inget göra mer än skaffa nya skåpluckor, men varför när jag får bekosta allt
  själv, som tapetsering och målning,på en hyrlägenhet, nix aldrig livet.

  Tyckte nya soffan gjorde susen i mitt kök, riktigt trivsamt blev det.

  Kram Majsan

 6. Znogge skriver:

  Så snyggt det blir! Verkligen stor skillnad. Känner att vi behöver nog göra en översyn av vårt kök också…

  Kram

 7. Karin skriver:

  Vad fint det ser ut och härligt med ett ljust kök, tittar snart in igen för att se allt klart. För du visar väl en bild? Ha det bra Karin

 8. Oj oj så fint det blir! Men du hade det fint innan också.
  Skönt är det ju ändå med nya ytor, mera utrymme och bara det där att få piffa upp lite då man har möjlighet till det.

  • Ingrid skriver:

   Det är väldigt roligt att få lite nytt i köket. Jag var så trött på de där gula luckorna, som dessutom vart av olika sorter. En del laminerade och en del målade.

 9. Eivor skriver:

  Det där var fint. Köket är ju en plats man är i mycket. Först trodde jag du skulle fixa en jeansstek, men förstod ju på en gång att det speglade sig.
  Toppen blir det ialla fall. Jag ska få en spishäll, men där blir ingenting under då den är höj-och sänkbar, fast åt fel håll. Den går ner och jag behöver upp. Men det blir plats för skräp som ska sorteras.

  Ha det så gott. Hoppas få se hela färdigt.

  Kram 🙂

  Kram

 10. Charlotte skriver:

  Så fint det blir !! Kram

 11. Gunnel skriver:

  Så ljust och fint du får i ditt kök. Det är alltid roligt att förnya hemma. Kram

 12. Kerstin skriver:

  Oj då! Nu blir jag lite avundsjuk. Vad snyggt det blir och vad mycket praktiskt det finns numera. Jag gillar sådana där djupa lådor att dra ut. Där kan man få plats med både tunga mjölpåsar och tunga grytor och slipper gräva långt in på hyllorna och flytta ut allt som står framför. Härligt!
  Kram /Kerstin

 13. Skogsnuvan skriver:

  Så fint. Jag gillar den nya iden med de stora lådorna som man kan ha grejor i kastruller eller rent av påsar och sånt man annars knölar in i skåpen och inte hitta igen sedan. Så roligt att få ett nytt kök och du ska se att snart har du alla skåp fulla igen. Det brukar bli så fast man tycker att man har så mycket utrymme. Ett av livets köksmysterier

  • Ingrid skriver:

   Jag behöver nog inte använda de där översta hyllorna som kräver att man har stege för att nå dit. Men det är bättre med fullhöjdskåp än de där dammsamlande hyllorna som det annars blir.
   Kram

 14. Birgitta skriver:

  Skitsnyggt! Tänker du ha ett par jeans hängande i den nya ugnen också?;-)
  Kram

 15. Beppan skriver:

  Snyggt och praktiskt!
  Härligt med nytt kök.
  Vilken skillnad!!!

 16. Kicki skriver:

  Du får lika luckor som vi har i vårt kök, men jag har inga stora lådor. Det är ju så himla bra med dom där nya där man kan dra ut både för porslin och skafferi.
  Eftersom jag varit i ditt kök så är det extra kul att se hur det blir.
  Kram/Kicki

 17. Louise skriver:

  Men oj, så fint du kommer att få det. Jättesnyggt!

  Köket tycker jag är det viktigaste rummet i hela huset, så det är verkligen ett lyft när man får ordning där. Vi gjorde om hela köket när vi flyttade in här där vi bor nu, och det har vi inte ångrat. Det enda jag klagar på är de nya diskhoarna med de moderna ”silarna”, kombinerade som propp. Fullständigt värdelösa och måste ha utvecklats av någon som aldrig jobbar i köket … Det tråkiga är att det inte finns något som ens påminner om det gamla längre. Vi kunde inte hitta det när vi byggde om vårt kök ca 7 år sedan, fast vi letade. Svär eder varje gång jag försöker göra rent i ”avloppshålet” som man har i dag … Nu har vi ett avloppsstopp på gång igen, på grund av det här …

  Det är ju faktiskt så att man fortfarande måste skölja av saker man använder i matlagningen, även om man har diskmaskin … men det har de inte tänkt på. Och inte kan man lita på att alla i hushållet följer de nya oskrivna reglerna som uppenbart innebär att man ska slösa hushållspapper för att torka ur stekpannor och kastruller och slänga i komposten innan sköljning – speciellt opålitligt när det finns ungdomar med i bilden – så det går inte att undvika att få matrester i avloppet.
  Tacka vet jag de gamla diskhoarna med tätare silning och tillhörande vask, där man kunde använda en gummiskrapa för att få upp matrester. Det är verkligen något jag saknar.

  Nu fick jag ett lite överraskande utlopp för min irritation över en enda liten, men nog så viktig, detalj i köket … hehe
  Ville egentligen bara säga att ditt kök kommer att bli jättefint … 😉
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Nu får jag nu en modern fin diskbänk, där det finns en tät sil där skräpet samlas, sen lyfter man bara ur silen med bråte och allt och slipper få ner något i avloppet. Vill man ha vatten i diskhon är det bara att trycka ner silen så stänger den sig.
   Det kommer säkert att bli jättebra när det blir klart.
   Kram.

Kommentarer inaktiverade.