En dag i slöhetens tecken

Det har varit ännu en skön höstdag, som jag slösat bort totalt på en massa oväsentligheter. Jag får nästan dåligt samvete när jag ser den lilla strykhögen jag plockade i ordning i morse ligga kvar på stolen utan åtgärd.

Idag var det första dagen för influensavaccinering här i Klintehamn och jag har varit där och tagit sprutan på eftermiddagen, så nu har jag gjort vad jag kan i alla fall.

Det var
rätt mycket folk som satt och köade, men det gick kvickt ändå och det var många bekanta att prata med, så tiden gick fort och en mugg kaffe och en kaka kunde man ta sig också medan man väntade.

Och mer förebyggande åtgärder ska det bli, för idag kom det en kallelse till mammografi. Jag trodde att jag hade passerat åldersgränsen för det, men tydligen inte. Samma vecka som jag är kallad till lasarettet har jag en tid för bilbesiktning, så nu har jag sett till att jag kan göra båda undersökningarna samma dag. Man måste ju försöka vara lite rationell. 😉

Oväsentligheterna består i att jag rotat i mitt bloggarkiv efter inlägg med lite substans i. Inlägg som har något att berätta och inte bara består av bilder och beskrivningar av mina dagliga göromål. Jag tänkte försöka samla ihop dem på ett ställe och det är lite att pyssla med när man har flera bloggar att leta i, men det får ta den tid det tar. När jag väl samlat ihop allt får jag se vad jag ska göra av det.

Trevlig onsdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Läkarbesök. Bokmärk permalänken.

22 svar på En dag i slöhetens tecken

 1. Znogge skriver:

  Skönt att ha vaccinationen avklarad för vem vet när influensan är här…

  Vi ska inte bygga pool utan jag vill få bort en tom pool som står på högkant utanför grinden in till vår sommarstuga. Men än har inget hänt…

  Kram

 2. Kraka skriver:

  En bok kanske! 🙂

  Jag ska försöka fixa lite vaccinering framöver, bra att du påminner mig. Det kom liksom lite annat ivägen i min tankevärld… Men det verkar lugnat ner sig…

  Kram

 3. Ulla Anderstedt skriver:

  Bra idé att plocka ut inlägg som man vill samla och lyft fram, men du har ju redan sådan bra ordning på din blogg. Igår, tisdag, hade jag först körsång 10 — 11. Därefter ”sittgympa” i samma lokal fram till 12. Gick hem för lunch och tupplur. Sedan till VC vid ½4-tiden för vaccinering. Jag vet att de flesta går när de öppnar, så det var bara två före mig. Gårdagen bara for iväg, men den var bra. Idag slöade jag på förmiddagen och sedan stack jag till öppen onsdag i kyrkan och vi förereder för basaren. Torsdag är en mellandag, ingenting inplanerat utan då får jag vara lat. Obs min strykhög ligger i en tygpåse sp jag ser den inte. Stryker ett plagg i taget, numera. Ha en skön torsdag! kram

 4. Musikanta skriver:

  Som väl är har jag bara en blogg – det tar en massa tid bara den. Försökte en gång med Banta med Musikanta – men övergav den ganska omgående. Rätt kul när jag tittar tillbaka på mina inlägg ibland – frågar mig själv: ”Har jag verkligen skrivit det där?”
  Kram från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Jag uppdaterar bara den här, men har massor av inlägg i de de gamla bloggarna och till slut vet man inte vad man skrivit och inte. I och för sig gör det väl inte så mycket för bloggläsare kommer och bloggläsare går…..
   Kram

 5. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  När man väl sätter sig vi datorn så kan ju hela dagen försvinna. Besöka bloggar, FB och ordna med det egna. Men det får ju ta den tid som behövs. Tycker du har otroligt bra ordning här som det är men kan ju vara roligt för dig själv att läsa om sådant som varit.
  Kram, Agneta

 6. Man måste få slöa någon dag emellanåt, även om man egentligen inte är den typen! 😉
  Själv vaknade jag och trodde det var +12 ute, så genast påpekade jag för Rolle att han idag måste hjälpa mig att gräva upp dom astrar jag har i en pallkragslåda. Dom blommar nämligen inte. Jag orkade inte få upp dom själv igår. 🙄
  Men gubben min påpekade genast att det var bara +2 grader och lite frost, så jag får vänta tills mitt på dagen! Hur kan man ta så fel…kanske önsketänkande!! 😳
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   När jag kom upp vid 8-tiden var det bara +2 här också och alldeles vitt av frost på taken, men det blev ju snabbt mildare.
   Hoppas att ni haft en fin dag!
   Kram

 7. Gunnar skriver:

  Klart att du måste få ta det lugnt och slappa ibland. Om man följer din blogg så vet man att du har många aktiviteter för dig.
  Vi har också tagit sprutan och det känns bra. B går också på mammografi regelbundet. Kollade på google och tydligen kallas man fram till 74 års ålder.
  Hoppas att du får en fin allhelgonahelg!

 8. Kicki skriver:

  Som pensionär har vi ju den rättigheten att slappa när vi vill. Men jag kanske inte är rätt person att säga det, jag som oftast går med dåligt samvete för att jag uträttar för lite.
  I två dagar åkte vi för att vaccinera oss. Ena dan var det inte öppet, andra dan hade folk köat i timmar och det var fler än 50 stycken före oss, så vi åkte därifrån.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Jag tycker att du är enormt flitig och i farten på alla sätt och vis, så inte behöver du ha något dåligt samvete.
   Bättre lycka med vaccineringen nästa gång.
   Kram

 9. Tove Olberg skriver:

  För att ha en slappardag var fick du gjort mycket tycker jag! 🙂
  Inlägg med substans i lät väldigt spännande! 🙄
  kram

 10. Tove Olberg skriver:

  var ..det .. du fick gjort … ska det ju va 8)

 11. GeddFish skriver:

  Ja, allt som man rotar och letar i på datorn, tar en himla massa tid, det vet jag. Leta foton och fixa också. Så man kan lätt förströ en dag vid datorn utan att det syns att man gjort någonting.
  Idag har jag varit på bilunderhåll, nu återstår bara en bilbesiktning, när den nu ska bli av, men först ska bilen repareras i morgon, suck, pengarna bara flyyyyyger iväg.
  Ha en god torsdag, kram, Gerd

Kommentarer inaktiverade.