En förspilld tisdag

Inte har jag uträttat mycket vettigt idag, men en del dagar blir så. På förmiddagen tänkte jag gå ut på en promenad, men det blev inte av. Så tänkte jag stryka, men det gjorde jag inte heller. Jag tror att det är den här otäcka blåsten som gör mig lite missmodig och oföretagsam.

Jag fixade i alla fall med mina pelargonkrukor på förmiddagen och rensade bort överblommade klasar. Ett helt stort spann var jag och tömde ut bland trädgårdsavfallet, så nu ser de ganska fräscha och fina ut. Sedan satte jag mig och skrev in receptet på efterrätten jag bjöd på i söndags Chokladmousse med brända mandlar i min receptsamling.

Efter lunch slog jag mig ner i solstolen för att lyssna på Marianne Lindberg de Geer och hon var mycket intressant att höra på. Hon pratade om sin olyckliga barndom och talade direkt till sina föräldrar, som för att försöka få dem att förstå hur illa de gjort henne. Jag låg i solstolen i snålblåsten, men så länge solen var framme var det ganska varmt och gott, men jag missade slutet av programmet eftersom en granne tittade in. Vi pratade en stund och sen satte jag på kaffet, så hon blev kvar ett bra tag.

När jag blev ensam igen lyssnade jag på sista delen av programmet, för jag ville absolut höra hur det slutade. På något sätt verkade hon i alla fall ha försonats med sina föräldrar. Musiken var ganska bra också och ledsagade berättandet på ett tilltalande sätt. Den gjorde att man förstod den rebelliska känslan hon haft som barn och ungdom inför hur hon blev hanterad. En barndom där det var hembiträdena från olika delar av Europa som fick stå för kärlek och trygghet.

Nu är det dags att ta på ett par sockor, för jag fryser om fötterna! Det känns nästan som om hösten är här. 😥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Radioprogram, Väder. Bokmärk permalänken.

20 svar på En förspilld tisdag

 1. Här i norra Stockholm har det också blåst hårt hela dan. Och, det känns lite dystert som att hösten redan är här. Och, som att den kom på bara en dag, liksom.
  Jag hoppas att det inte är så, utan att sommaren stannar ett tag till.
  (((kram)))

 2. Laila Östergren skriver:

  Det är trist när det blåser så mycket som det gjort nu i två dagar. Vi har ändå varit hos äldste son 2-3 timmar båda dagarna och klippt på hans häck (känns som evighetsarbete då det nästan är träd det är fråga om). Nu tror jag det värsta är avklarat i alla fall. Det som är kvar är inte så högt.
  Dina Mårbackapelargoner ser jättefina ut. Mina är nästan vita och väldigt klena. Jag tror du har grönare fingrar än jag. I dag bar vi in mina blomsterlådor för att inte blommorna skulle blåsa sönder. Hoppas på lugnare väder i morgon då det ska bli en tur till Katthammarsvik och Gammelgarns medeltidsdag.
  Ha en skön kväll!

  • Ingrid skriver:

   Jag har nog inte så mycket grönare fingrar än du, men det verkar som om de trivs väldigt bra i köksfönstret. Det är nog lagom soligt för dem.
   Hoppas ni får en trevlig morgondag!
   Kram

 3. Jag har alltid gillat henne, men visst blev man berörd av hennes berättelse.
  I och för sig så tror jag att vi alla har barndomsminnen som är berörande men det gäller att kunna uttrycka sig på ett ”underhållande ” sätt !
  Musiken var topp tyckte jag, det här tyckte jag var ett av de bättre Sommar sommar !

 4. Musikanta skriver:

  Det var verkligen inte någon förspilld dag, tycker jag. Du fick ju massor gjort. Man BEHÖVER faktiskt inte jobba varje dag när man är pensionär utan göra som du, lösa korsord och höra på radio och ta det lugnt i största allmänhet. Jag ska lyssna till hennes sommarprogram nästa gång jag är ute och promenerar. Verkar intressant. Tack för att du recenserar programmen – det är till god hjälp.
  Kram från Ingrid

 5. Kraft´n skriver:

  Blåsten är inte så rolig nej, men ännu ska vi väl ha kvar sommaren
  ett tag till. Kram/ Anders

 6. Det har tydligen blåst överallt i Sverige idag!
  Själv har jag faktiskt inte heller gjort många knop idag, men så är det ibland.
  Klippt av lite visset i trädgården, men det är inte lönt att göra så mycket, så länge allt är täckt av björkfrön…
  Visst har det känts lite höstlikt de senaste dagarna. Men än så länge kan ju sommaren komma tillbaka!
  Må väl, kram, Monica

 7. Znogge skriver:

  Men samtidigt också en ganska behaglig dag fast visst påverkar vädret oss. Här är det snudd på höstkänsla och idag kallar plikterna igen…

  Kram och god morgon!

 8. Hillevi skriver:

  Jo, den där blåsten gick mig på nerverna också. Så torrt och bättre blev det ju inte av vinden, precis.

  Sommarpratorna kan man lyssna på ”för alltid” om jag inte misstar mig alldeles. Tyckte också att Marianne Lindberg de Geer var mycket lyssnansvärd.

 9. Kicki skriver:

  Här är grått och ruggigt idag. Har satt på mig långärmat för första gången i sommar. Går nästan alltid i bara linne annars. Om inte raggsockor, så i.a.f. strumpor har det åkt på.
  Nu ska jag rensa 5 liter blåbär och lyssna på missade sommarpratare, bl.a. Marianne Lindberg de Geer.
  Den efterrätten var jättegod med den knapriga mandeln på.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Här är det också kyligt, men inte värre än att man kan sitta ute i solstolen i shorts och linne.
   Roligt att du gillade efterrätten. Jag skulle tagit ut den ur kylskåpet lite tidigare bara, för den blev lite för stel.
   Kram

 10. Det är alltså inte nog med att dt är torrt, det blåser också! Det gör att det blir ÄNNU värre – om det nu kan bli torrare!? 👿
  Såg att du lyssnat på ett av mina ”hatobjekt”, Alexander Bard. Maken till mer självgod människa får man leta efter. Fast man kanske ska tycka att det är kul att en sån ful och tragisk figur finner nöje i att klaga på andra människor. Både hur dom ser ut, hur dom låter och hur dumma i huvudet dom är! 🙄
  KRAM
  Susie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *