En gris har fått sätta livet till

Det var soligt och fint i morse och jag satt ute och drack mitt morgonkaffe och läste tidningen innan jag gick in och klädde mig. Nu sitter jag här i capribyxor och ett linne och småhuttrar, för solen har försvunnit och på fönstret trummar regnet för fullt.

Då är det ett gyllene tillfälle att tänka tillbaka på den trevliga grillfest jag var på igår. Det var en granne till Stenstugu som bjudit in en massa folk.

En gris hade fått sätta livet till och den hade hängt där över grillglöden från kl tio på förmiddagen till kl sex på kvällen innan den var färdig.

Styckning pågår

Vi fick alla en smakbit till att börja med och det var verkligen gott och saftigt kött.

Medan värden snyggade till sig inför middagen underhöll Claudio med sång och musik

Sedan bjöds vi in i huset där det var uppdukat med diverse tillbehör. Det var för svalt att sitta ute, även om solen värmde skönt. Det blev en mycket trevlig kväll, som avslutades med kaffe och jordgubbstårta och den blev inte så sen, för det var ju en måndag som väntade och många skulle till jobbet idag.

Nu får vi se vad det blir av den här måndagen för min del. Tvättmaskinen snurrar, det finns lite strykning att göra sedan förra tvätten, ett samtal är bokat med VC och så är det ju Sommar i P1.

Trevlig början på veckan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Bortbjuden, Förmaksflimmer, Stenstugu. Bokmärk permalänken.

16 svar på En gris har fått sätta livet till

 1. Kicki skriver:

  Men vilken trevlig fest den förre grannen bjöd på.
  Helstekt gris åt vi på min syster Sissis bröllop i Skåne för många år sen. Jag minns att det var otroligt saftigt och gott.
  Kram/Kicki

 2. Znogge skriver:

  Men vilken trevlig och go’ kväll!

  Kram

 3. Musikanta skriver:

  Spännande med helstekt gris – sådant som jag bara hört talas om från sällskapsresor till Mallorca…
  Eftersom Kent är laktovegetarian blir det inget grillat här hemma. Sojakorv är bättre i ugnen.
  Kram från Ingrid

 4. Hillevi skriver:

  Jag har följt din resa – så fint! Lite tråkigt med en grå Siljan bara, men vem rår på vädret…
  Midsommar… jisses vilken söt midsommarstång!
  Grillning och hemtrivsel – du har det gott!

 5. Kerstin skriver:

  Åh vad roligt! Här har vi bara grillat ute en gång i år hittills. Just nu är regnmätaren på väg mellan 19 och 20 mm. Shorts och annat ligger fortfarande nerpackat. Undra om det någonsin blir sådant väder den här sommaren?
  Kram /Kerstin

 6. Lollo skriver:

  Stackars lilla gris … men den var säkert jättegod …

  Gissa vart jag ska vecka 28 … 😀
  Min gubbe och jag lämnar våra vuxna barn att ta hand om hemmet och beger oss till din fina ö, Gotland. Jag jobbar ju på Sjöfartsverket och kommer för första gången på mina 9 år där att hyra fritidsboende på Fårö. SjöV har uthyrning av ett antal fyrvaktarbostäder runt om i landet, och det här blir första gången vi hyr över huvud taget. Vet inte varför vi aldrig gjort det förut, men den troligaste orsaken är väl att vi vill nyttja vår båt i första hand. Nu har vi några år som vi har tänkt göra lite annat. Förra året hade vi jubileumsår och då blev det mycket bilande söderut. I år drar vi alltså till Gotland, och nästa år har vi planer på kusten runt och Göta kanal med egen båt (min gubbe fyller 60 då).

  Det ska bli jättekul att återse Gotland. När jag slutade 9:an åkte vår klass på några dagars cykelsemester på ön. Ett härligt minne … 🙂
  Men det mest fantastiska minne var när jag var 2 veckor på Lotta-kurs utanför Visby. 2 veckor då mycket hände, bl.a. mötte jag min första stora kärlek. Bokstavligt talat kärlek vid första ögonkastet … 😀

  Kramis

  • Lollo skriver:

   Just det … jag har på senare tid varit över i jobbet också. Det var ett par år sedan, men då det var i tjänsten så blev det inte mycket mer än lite vandring genom Visbys höstliga gränder, och ett besök i domkyrkan.

   Jag ska till Visby en gång till i år, i tjänsten då också. Det blir i augusti, bara någon vecka efter att jag börjat jobba igen. I år blir Gotland rejält i fokus för mig 😀

  • Ingrid skriver:

   Grisen var jättegod!
   Så trevligt att ni ska semestra på Fårö. Ta då finvädret med er, för det längtar vi efter.
   Jag har också varit lotta, flyglotta, och började med det redan i tonåren.
   Kram

   • Lollo skriver:

    Det var fantastiskt roliga år när jag var Lotta, men när pojkar kom in i bilden tappade jag intresset. Lite synd kan jag tycka idag …
    Var var du flyglotta någonstans? På Gotland då också?

    • Ingrid skriver:

     Jag var flyglotta vid F13G och rätt aktiv faktiskt. Jag gick på kurser både i Hemse, Visby och Tingstäde och var på övningar både på Gotland och på fastlandet och jag var krigsplacerad ändå tills jag föll för åldersstrecket.

Kommentarer inaktiverade.