En härlig bröllopsdag…

20 maj 1961

…var det pingstafton den 20 maj 1961 och vädret var nästan lika fint som det har varit i dag, fast det var nog inte så varmt.

Efter vigseln i Visby domkyrka blev det bröllopsmiddag på Klinte hotell och dagen efter åkte vi till Stora Karlsö på bröllopsresa. Det var en kort variant, för hemma på Stenstugu väntade betgallringen, så på annandagen fick vi ta Karlsökuttern tillbaka till Klintehamn.

Över 50 år fick vi vara gifta och jag är glad att vi fick fira vår guldbröllpsdag, för året efter var Åke redan borta. Jag kan ju inte påstå att jag ”firar” bröllopsdagen i min ensamhet, men jag försöker göra dagen till något speciellt ändå.

Det har varit en helt otroligt vacker lördag och jag vaknade tidigt och låg och funderade på vad jag skulle göra i dag. När jag kom upp gjorde jag i ordning en kaffekorg, åkte på Konsum och köpte en bukett rosor och en baguette och så körde jag upp på kyrkogården.

En koltrast satt högst uppe på kyrktaket och flöjtade ut över kyrkogården, så att det riktigt skallade och från träden runt omkring svarade andra trastar. Det var en enormt vacker konsert de höll för oss. När jag hyfsat till det på graven gick jag ut till Kastalen och satte mig där på en bänk.

Jag var inte ensam, för det satt redan en familj med två pojkar där, men de hade parkerat på en filt lite längre bort. Jag packade upp min kaffekorg och satt där och funderade över livet och såg ut över Gannarveskär, medan jag mumsade i mig min baguette med skinka och ost.

På hemvägen åkte jag in på Stenstugu och pratade med ungdomarna lite och i eftermiddag har jag legat i solstolen en stund, men mest har jag suttit i skuggan med GA-krysset och pennan i högsta hugg och njutit av värmen. Det har varit en fin bröllopsdag!

Ha en fin fortsättning på helgen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Åke, Fröjel, Nostalgi. Bokmärk permalänken.

26 svar på En härlig bröllopsdag…

 1. Ann-Marie skriver:

  Åh Ingrid nu blev jag rörd. Det var säkert många fina minnen som passerade revy när Du satt där på bänken.Varm kram till Dig.

 2. Hej Ingrid, jag tror att din Åke är glad att du låter honom vara med om det mesta du gör och inte minst för rosorna du sätter på graven. Hälsningar Britta

 3. Znogge skriver:

  Vilket vackert bröllopsfoto på dig och Åke! Förstår att det känns tungt utan honom men ni fick ändå många är tillsammans och dessutom tre fina barn. En vacker bukett dagen till ära.

  Kram och god kväll!

 4. Det är ju inte många som är gifta så länge som du och Åke var, så bara det är ju värt att fira! Jag tycker att du firade bröllopsdagen på ett alldeles förträffligt sätt! Det låter härligt med kaffe och baguette och en stunds nostalgi med den fina utsikten!
  Kram till dig!
  Monica

 5. Geddfish skriver:

  Du har firat er bröllopsdag på ett mycket vackert sätt.
  Otroligt fint att fått 50 år tillsammans.
  Varm kram, Gerd

 6. Gigi skriver:

  Så fina ni är ni båda på bröllopsfotot. Självklart är bröllopsdagen något man vill minnas, så länge man lever. Jag tycker att du ”firade” den med värme och värdighet – och du var inte ensam däruppe på klinten. Åke fanns där också <3
  Varm kram

 7. Anna skriver:

  En stor kram till dig Ingrid, och Åke var med dig idag (och alla andra dagar) det tror jag iallafall.
  Kram kram från Anna

 8. Märtha skriver:

  En fin bröllopsdag! När ni gifte er var jag knappt elva år gammal, men kunde de viktigaste dansstegen och jobbade för fullt i jordbruket därhemma! Köra traktor var häftigt… Jag drömde dock inte om eget bröllop, jag var fullt hängiven tanken att få börja i ”lärdomsskola”, eftersom min syster sagt ”nej” till den möjligheten…

 9. Gunnel skriver:

  Vilket fint sätt att fira er bröllopsdag på. Ni fick ändå uppleva många år tillsammans men jag förstår attt det känns tungt en sån här dag. Vilken tur att du har dina barn nära. Kram

 10. Hillevi skriver:

  Ett vacker dag att blicka över havet och försjunka i minnen. Platsen är verkligen underbar. På femtio år hinner man uppleva mycket och ni fick göra det tillsammans. Att sedan kunna åka hem till Stenstugu är fantastiskt det också.

  • Ingrid skriver:

   Att Eva och hennes familj skulle komma till Sverige och bosätta sig på Stenstugu hade vi ju ingen aning om när vi flyttade. Det är en stor glädje!

 11. Leila skriver:

  Hej. Vilken fin dag du fick. Jätteroligt att se ert bröllopsfoto och att ni var gifta så länge. Vilket inte är så vanligt. Varma kramar

 12. Ja, minnena kan ingen ta ifrån dig <3
  Och jag tycker du gör rätt i att komma ihåg dagen och göra något speciellt som du mår bra av just då.
  Att vara så länge gifta och att ha en bra liv, det är kanske inte så vanligt i dag. Jag önskar att människor skulle kämpa mer för kärleken, för förhållandet, – inte ge upp så lätt.
  Beundrar därför er!

  • Ingrid skriver:

   Inget äktenskap är någon dans på rosor, men jag tror att vi hade det ovanligt bra, jag och Åke. och även om lusten och passionen falnar med åren var vi alltid goda vänner och kamrater och det är inte det sämsta.
   Kram

 13. Kicki skriver:

  Det är ju inte lätt att fira en bröllopsdag ensam.
  Jag förstår att många minnen dyker upp.
  För egen del så firar vi, (om vi nu firar?) 55 år i juli.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Ni är tappra kämpar. Min granne Rut och hennes Sune firade 60 år för ett tag sedan. Det är inte dåligt att få leva tillsammans i så många år.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.