En härlig dag i Florens..

… och några bilder från Pisa.

Vi sitter här i receptionen jag och vår reseledare med våra laptopar och surfar runt lite.

Jag måste säga att jag känner mig väldigt väl till mods, trots att jag åker ensam. Alla är omtänksamma och trevliga, inte minst vår chaufför och reseledare. Vi är ett trevlig gäng som sitter och äter tillsammans och efter middagen sitter vi och pratar en stund innan vi går till våra rum.

Idag har vi åkt tåg till Florens och haft en helt fantastisk dag där med soligt och vackert väder och ett väldigt trevligt program, men det får jag återkomma till. Jag ligger liksom en dag efter. Jag har tagit många bilder från staden, men de finns än så länge bara i kameran.

Igår var vi ju i Pisa, en stad som jag aldrig besökt tidigare. Lutande tornet i Pisa lutade mycket mer än jag föreställt mig och hela området där det ligger är väldigt vackert.

Man kunde gå upp i tornet, men det gjorde jag inte, men jag var inne i kyrkan och den var väldigt vacker. Det var mycket folk på området och köerna var långa, men vädret var fint och stämningen härlig, så vad gjorde det.

I morgon har vi sovmorgon, för först klockan 9.30 ska vi iväg på nya äventyr. Då ska vi åka ut på en vingård och få en tur runt i odlingarna både av vin och oliver. Där blir vi bjudna på lunch och får prova viner och kanske kan man köpa något gott att ta med hem. Det blir säkert en härlig dag och vädret lär ska bli fint i morgon också.

Här följer några bilder från Pisa:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Toscana. Bokmärk permalänken.

9 svar på En härlig dag i Florens..

 1. Lambergsfrua skriver:

  Vilken trevlig dag du verkar ha haft och toppen väder också ser det ut som. Jag har aldrig varit i Pisa så det var soligt att se din avackra bilder därifrån. Jag gillar skarpt fotot på chauffören med lila slips och solparasoll vid lila blommor;)
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 2. Maj B Berggren skriver:

  Jag brukar säga att jag aldrig är avundsjuk men nu blir jag det.Fint och soligt väder+Florens och Pisa….underbart. Fortsatt trevlig resa //M 😀

 3. Göran skriver:

  Vad fint Ingrid. Hoppas vädret håller sej.

 4. Janne skriver:

  Roligt att du har det trevligt !

 5. Birgitta skriver:

  Har inte läst din blogg på flera dagar och kan konstatera att du upplevt i princip samtliga årstider bara på två dagar. Häftigt! Otäckt med olyckorna dock.

  Vad roligt att du har så fina resekamrater! (Ja, jag är inte säker på i vilket av dina inlägg jag lägger den här kommentaren, men den får gälla för flera). Och en riktigt trevlig chaffis tycks du ha hittat. Italien skall dessutom vara riktigt fint. Har själv bara besökt Sicilien, och det var en fantastisk ö. Ja, den ön känner du ju väldigt väl till ju.

  Kan dessutom rapportera att du verkligen missade ett bra avsnitt av Hollywoodfruarna. Den där Gunilla hade jag faktiskt egenhändigt kunnat strypa. Fy så elak hon var mot sin nya vårdare. Riktigt riktigt ful var hon. Hade jag kunnat hade jag slagit en stekpanna i huvudet på henne.

  Ha en riktigt fin fortsatt resa min vän, och var rädd om dig!

  Kram

 6. margareta wårenius skriver:

  Oj så mycket härligt du får uppleva, njut Ingrid

  säger margareta

 7. Hejsan Ingrid !

  Så söt Du är i den fina vagnen med med hästarna.

  Annars brukar man aldrig vara med själv på bild.

  Vilken upplevelse, tycker Du är så tuff och modig som ger Dig ut
  på resor som den till Norge och nu den här. Och jag reser med Dig.

  Nu fick jag komma till Italien.

  Kram Majsan

 8. Raija skriver:

  Underbara bilder på underbar miljö. Så fint det är där nere. Och inte förstod jag att tornet lutade så mycket :-).

 9. Kicki skriver:

  Så härligt att få komma till sommaren en stund. Har ju sett på väderkartor att det varit ovanligt varmt neröver.
  Tur att du har trevligt resesällskap, men å andra sidan blir dom väl som man är själv.
  Kramar och lycklig hemresa 😀

Kommentarer inaktiverade.