En härlig julisöndag med besk eftersmak

Det har varit en solig och fin söndag och efter en lugn och skön förmiddag tog jag mig en promenad genom Klintehamn, för att gå och hälsa på Kerstin o Hassine på Sicklings. Vi var bjudna på lunch till Stenstugu i dag och jag tyckte att det passade bra att ta en motionstur innan maten.

Min gamla skolkamrat Anna-Stina Purk har öppnat sitt galleri för säsongen

I Klintehamns Kläders lokaler är det ett konsthäng nu i stället för klädhäng

När jag gick förbi Warfsholm bageri gick jag in där och tittade lite på vad de hade och det fanns mycket gott. Precis när jag lämnade bageriet kom en polisbil och det är inte så vanligt i Klintehamn och anledningen var att man haft påhälsning av fyra man från NMR igår. De hade suttit på bageriets uteservering och en kille från samhället som cyklat förbi hade ropat till dem att vi inte vill ha nazister här och då hade de gått till anfall mot honom. Man tillkallade polis, men innan de kom hade NMR:arna gett sig av.

I dag hade de kommit tillbaka till bageriet och då ringde ägaren Arlid Kleven efter polisen igen. Dessutom hade ett flertal gotlänningar mobiliserat sig och samlats vid bageriet klockan tio och de lyckades få nazisterna att lämna platsen. Läs: Klinteborna sluter upp mot nazisterna!

Jag såg polisbilen sakta köra Donnersgatan fram, men jag vek av vid ”Kröken” och in på Södra Kustvägen och jag behövde inte ens gå hela vägen till Sicklings, för jag fick lifta sista biten med Kerstin o Hassine, som varit en vända in till ”Centrum” (Hassine´s uttryck)

Eva bjöd på en härlig kycklingrätt

Alessia hade gjort en Tiramisu till efterrätt.

Mätta och belåtna efter dem goda lunchen fortsatte Kerstin o Hassine och jag sedan till Pensionat Warfsholm, som hade officiell invigning i dag. Där var mycket folk fortfarande trots att klockan hunnit bli ganska mycket och vi gick runt och tittade både i stora huset och i längorna ute i parken. Jag har ju varit där förut, men det var nytt för Kerstin o Hassine.

Ett av det vackra rummen i det stora huset.

Hassine poserar vid det omtalade kopparbadkaret.
För lite drygt 3000:- natt kan du få bada där.

Innan vi lämnade Warfsholmen drack vi kaffe och åt en bit citronpaj, så jag tror att det räcker men en liten smörgås i kväll.

Trevlig söndagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Bortbjuden, Klintehamn, Nyhetskommentar, Stenstugu och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på En härlig julisöndag med besk eftersmak

 1. Vilken härlig dag du har haft, men jag förstår att man blir ledsen och arg över dessa NMR:ar! Hade faktiskt läst om det i vår tidning i morse. Hur kan en sådan rörelse uppstå? Har dom inte läst om andra världskriget? USCH.
  För övrigt lät din dag väldigt behaglig!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Det finns ju en rörelse i Europa som påstår att judeförföljsen och förintelsen aldrig existerat. Att det bara är elakt förtal.
   Min söndag var väldigt trevlig!
   Kram

 2. Syster Kerstin skriver:

  En laxmacka var precis vad också kände för, vi fick ju en rejäl och jättegod lunch hos Eva , och dessert , oj oj oj vad gott!
  Hassine tog sig en sen liten halvtidsvila och jag skrev några vykort och ” pysslade” lite.
  En härlig söndag!!!

 3. Geddfish skriver:

  Jag har haft en härlig söndag också! Först kyrkvärd, alltid socialt trevligt och sen njutit av somrig värme både i cykelturer och på balkongen. Har verkligen hängt och tagit det lugnt. Inget väsen någonstans, skööönt.
  Ha en fin afton, kram, Gerd

 4. znogge skriver:

  Vilken bra dag på alla vis! En äkta italiensk Tiramisu är min absoluta favorit så det var synd att jag inte var i närheten 😉

  Kram och god kväll!

 5. Kraka skriver:

  Tiramisu är en av mina favoritefterrätter. Men det där badkaret lär jag aldrig få prova. Min budget räcker inte för så dyra övernattningar. För mig är det oftast vandrarhem som gäller.
  Nazisterna är et stort.och växande, samhällsproblem.

  Kram

Kommentarer inaktiverade.