En helt vanlig måndag

I dag är det en riktigt varm sommardag och då vill man ju vara ute och det har jag varit i stort sett hela dagen, men nu blev det nästan lite jobbigt varmt, så det var skönt att gå in och sätta sig vid datorn en stund.

Det var nog tur att jag lydde råden jag fick om att toppa mina Mårbackor, för de är mer än tillräckligt höga. Jag funderar faktiskt på en toppning till, för ännu är det ju bara juni månad. Förra året gjorde jag det och fick en hel bukett pelargonieblommor att sätta i gravvasen hos Åke.

Skotten efter den förra toppningen har växt till sig och fått komma ut

Blåeld längs kyrkväggen på Fröjel kyrkogård

Jag promenerade iväg till Suderviljan i förmiddags och köpte isbegonior och sedan åkte jag upp på kyrkogårdarna och tog bort de risiga penséerna och satte dig några begonior i stället. På kyrkogården var det full fart, för man höll på att göra fint där till midsommar. Klockaren klippte syren- och ligusterhäckarna, en man tog vara på och körde bort klippet och en höll på att sprida ut hästgödsel och längs muren stod det massor med plantor som skulle i jorden.

Premiär för solsängen

Efter lunch la jag mig på mage i solsängen, för att försöka få lite färg på baksidan också. Inte är det särskilt bekvämt och det är med möda jag sätter mig upp med stel nacke och kramp i tårna efter en stund i den ställningen, men vill man vara fin får man lida pin.

Schersminhäcken blommar och doftar ljuvligt

Ha en fin fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fröjel, Midsommar, Trädgård. Bokmärk permalänken.

12 svar på En helt vanlig måndag

 1. Znogge skriver:

  Ja, det får man men inte är det så bekvämt att ligga så. Så fina dina pelargoner är. Mina jag har i köket verkar inte alls trivas så bra men förra året var de perfekta. Får kanske bli ett par nya.

  Kram och fortsatt trevlig måndag!

 2. Även här har vi haft en jättevarm dag! Sola gör jag aldrig; sätter mig alltid i skuggan, men man får ju ändå lite färg på de bara kroppsdelarna. Men baksidan får förbli oföränderligt vit. Spänstigt av dig att ta dig upp och ner från den solsängen!
  Här har jag varit nere och känt på vattnet idag; kanske blir det bad imorgon…
  Kram, Monica

 3. Laila skriver:

  Det har varit en härlig dag. Jag ska nog göra som du klippa av mina mårbackor och plantera om dem. Dagen har förflutit med mestadels gräsklippning och lite rabattrensning.
  Kram

 4. Helena Sandegren skriver:

  Vad trevligt det låter att klockaren klippte häcken, dom har säkert fullt upp nu när det blommar.
  Sola har jag inte tålmodighet till, men blir brun på armarna när jag är ute med hundarna.
  Mårbackapelargonien är fantastisk, så kraftig och blommar så fint.
  Ha en fin tisdag. Här åskade det i går kväll.

 5. Kicki skriver:

  Jag är så feg, så jag vågar inte klippa ner mina pelargoner, men det borde jag göra, för dom ränner iväg på höjden och är inte alls fina.
  Ligga på mage och sola, aldrig! Jag skulle vara helt giktbruten när jag kravlat mig upp igen. Men däremot har jag, framåt sen e.m. när inte solen är så varm, suttit i badenbadenstolen och lyssnat på ljudbok nån timme.
  Jag saknar min doftschersmin som vi hade i Arkhyttan.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Förr sov jag som allra bäst när jag låg på mage i solstolen, trots att jag aldrig ligger så i sängen, men nu är jag för stel i kroppen för att det ska vara behagligt.
   Jag förstår att du saknar väldoften!
   Kram

 6. Präktiga pelargoner! Men ja, jag har förstått att de växer mycket på höjden o kan bli rangliga så du agerade rätt!

Kommentarer inaktiverade.