En kondenserad bok?

Kan en bok verkligen vara kondenserad? Det påstod i alla fall Mona Masri i Gokväll i kväll när hon presenterade boken Eris Agoni, en bok om kärlek. Den är bara på 60 sidor, men tog ändå henne lång tid att läsa, eftersom den är så kondenserad. Jag trodde att jag hade hört fel, men kollade på SVTPlay och hon säger att boken är kondenserad. Kan hon kanske ha menat koncentrerad, eller…..

Mona Masri visar upp en liten kondenserad bok

Nu ska jag fortsätta tv-kvällen i sällskap med Kommissarie Lewis

Uppdaterad 19/9: Nu har jag mejlat en fråga till Språket i P1 angående det här sättet att beskriva en bok. Hoppas att jag får ett svar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i TV. Bokmärk permalänken.

10 svar på En kondenserad bok?

 1. Den har väl varit lite flyktigare förut… 😆 ?
  Ha en fortsatt skön kväll, kram, Monica
  P.S. Tack för din snälla kommentar om mon bild! D.S.

 2. Lambergsfrua skriver:

  Kanske hon menade att boken med sina 60 sidor bara har plats före det allra viktigaste, ungefär som nör man reducerar en sås – allt onödigt kokar bort och smaken blir fylligare. Hur som helst, ett lustig omdöme om en bok.
  Vi har sett Skavlan som var riktigt bra. Det programmet var lite ojämnt förra säsongen tycker jag.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag tröttnade lite på Skavlan förra säsongen, men kommer kanske att se det här avsnittet på SVTPlay vid något senare tillfälle. Säger du att det är bra är det säkert värt att titta på.
   Kram

 3. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Så fina bilder du har lagt ut på din header! Gissar att de är från din resa 😉

  Kondenserad eller komprimerad är väl sak samma kanske. Nytt ord för mig men användbart och håller med Lambergsfrua om definitionen. Oavsett den detaljen så verkar boken ytterst intressant efter vad hon berättade om den och jag blev i alla fall riktigt nyfiken 😉 För visst är ämnet av intresse för oss alla och bra att fundera över. Egoismen frodas på alla plan så empatin behöver fyllas på överallt.
  Såg också på reprisen av Lewis som jag gillar. Synd att det inte blir nya avsnitt då båda skådespelarna slutar för gott.
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Det är första gången jag hör ordet kondenserad i det här sammanhanget och i mina öron låter det väldigt konstigt.
   Jag hade också sett det avsnittet av Lewis, men vad gör man när det inte finns något annat att titta på.
   Kram

 4. Musikanta skriver:

  Vackra bilder som sagt på din header. Nu ska jag strax ta itu med den näst sista av Ruth Gallowayromanerna. Tack för att du rekommenderade böckerna. Det har blivit många trevliga lässtunder.
  Kram från Ingrid

 5. Ulla Anderstedt skriver:

  Lambergskan är på rätt spår. Förutom den vanliga betydelsen av kondensera (indunsta) betyder det också förtäta, tränga ihop m.m. Ha det gott! kram

Kommentarer inaktiverade.