En kvart fick han…

Igår skulle jag jag lyssna på Sommar i P1, det hade DN sagt att man skulle göra. Det var Elise Lindqvist som hade programmet. Elise Lindqvist, före detta prostituerad och missbrukare som idag vid 76 års ålder arbetar som volontär och kallas Ängeln på Malmskillnadsgatan.

Hon hade verkligen en historia att berätta, men något gjorde att jag inte tyckte om hennes program. Tillsammans med musiken hon spelade blev allt bara smetigt, geggit och obehagligt. Jag är övertygad om att det var massor av människor som tyckte att hon var jättebra, för jag känner att så borde jag också tycka, men så gjorde jag inte. Efter en timme orkade jag inte längre, utan stängde av radion.

Ebbot Lundberg, dagens sommarpratare, hade jag ännu sämre tålamod med. Efter en kvart hade jag hört nog. Jag medger att det tyder på dålig uthållighet och egentligen gick det ingen större nöd på mig där jag låg i solstolen, men han pratade för lite och spelade en massa konstig musik som jag inte gillade. Nej jag stängde av radion och gick ut på en promenad i stället.

Jag gick runt Varfsholmen och här passerar jag bron över Sandaån. Vassen och kaveldunet är så vackert nu.

På Varvsholmen var det stilla och lugnt som vanligt och väldigt gott om plats för de få som låg där och solade.

På hemvägen passerade jag Donnerska parken och kunde inte motstå de här vackra tistlarna i örtrabatten.

Uppdatering 18.45: Vilken tur att jag har kunniga och uppmärksamma läsare. Som Margareta Wårenius så riktigt säger i sin kommentar, är det här inte alls några tistlar utan themynta. 😳 Shame on me!

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

När jag vek in här på Odvalds satt två av mina gulliga grannar ute och drack kaffe och då blev jag bjuden på en kopp och det kunde jag ju inte motstå och det bästa av allt – jag fick en rökt flundra med mig hem. Den skulle jag ha till kvällsmat, men inte kunde jag behärska mig – flundran är redan uppäten. 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Promenader, Radioprogram och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

23 svar på En kvart fick han…

 1. margareta wårenius skriver:

  Var de där verkligen Tistlar, tyckte det såg ut som themynta

  margareta

 2. Astrid skriver:

  Jag tror det är så här. Man har svalt så mycket skit genom åren att man blir kritisk
  Så känner jag
  Det gula blommorna , är det Renfana som växer vild här också

 3. Ann-Marie skriver:

  Hej Ingrid!
  Gårdagens sommarpratare lyssnade jag på både på dagen och kvällen, det var stundtals så jag blev illamående av det hon berättade, och att aldrig få en kram av sin mamma är så sorgligt.
  Dagens sommarpratare gav mig ett gott skratt emellanåt men musiken var förskräcklig.
  Ha det gott!

 4. Kicki skriver:

  Jag kan bara konstatera att jag missat nästan alla sommarpratarna i år. Lyssnade lite i början, men sen har det inte blivit av alls.
  Kan ju bero på att det inte gått att sitta ute och lyssna, för det har ju regnat för jämnan.
  Kram/Kicki

 5. Znogge skriver:

  Ibland blir det bara för mycket och då är det bättre att inte lyssna. Finns annat väsentligare och mer givande att ta sig an. Så olika vad man tycker.

  Vilka goa’ grannar du har!

  Kram och trevlig kväll!

 6. Bettan skriver:

  Ha ha ha ja jag kan inte ens falla till ro å lyssna. Så du är beundransvärd att du ger dem den tiden i alla fall =). Har så många järn i elden så jag vet snart inte vad jag ska göra. Korkat jag vet, men sådan är jag =) Hoppas att man kanske lugnar ner sig längre fram i alla fall å kan ta vara på allt som jag ser ni andra gör.
  Underbara bilder bjuder du på & jag kan tro att bullarna i nedan inlägg smakade smarrigt värre. Du läskar mig & inte kan jag dra igång med något sådan nu till natten =)
  Kram på dig vännen

  • Ingrid skriver:

   Jag har inte så mycket att stå i, så jag har tid att sätta mig ner och lyssna.
   Var glad att du har fullt upp Bettan!
   Vi hade en gammal klok man som sa:”När livet är som bäst, är det arbete och möda”. Och så är det nog. 😉

 7. Raija skriver:

  Har sett en dokumentär på TV om Ängeln på Malmskillnadsgatan. Den var så där och jag fick någon liknande känsla som dig och kan inte sätta fingret på vad som störde.

  Bullarna i tidigare inlägg såg väldigt goda ut.

 8. Susan skriver:

  Tycker inte alls att du ”borde” tycka som många andra tycker. Tycker att det är viktigt att man får tycka vad man vill…..Hjälp vad många tycka det blev här då;)
  Kram Susan.

  ps. Hade jag varit turist på Gotland, så hade jag betalat bra för dina bullar. De såg supergoda ut. ds.

 9. Eleonora skriver:

  Sommarpratarna glömmer jag varje dag. Får plocka ut de jag tror är intressanta och lyssna på datan. Ett program hörde jag – om mannen som blev munk – och som senare i livet träffade sin kärlek – DET var ett mycket bra program!

 10. Gunnel skriver:

  Det är för väl att det finns en avstängningsknapp på både radio och TV. Smaken är ju så olika och bara för att många gillar en sak, så behöver det ju inte betyda att det är varken se eller hörvärt för alla. Bättre då att resa på sig och ta en promenad som du gjorde. Kram

 11. Gun skriver:

  Promenaden var nog mera givande än dåliga program, så fina bilder som du fick. En kaffetår hos vänner är aldrig fel det heller och rökt flundra skulle jag gärna äta jag med.

 12. Hejsan Ingrid !

  Idag googlade jag fram Dig.Vill alltid läsa Din vare sig det är morgon eller kväll.Förstår så väl att det är tomt och tråkigt utan Din Åke.Men han visste att Du skulle klara Dig själv.Vilket Du gör.Men ensamheten på kvällen/natten kan jag tänka mig att det blir mycket grubblande.

  Fy jag gillade inte heller Ebbot, tyckte precis som du, men jag genomled.Fast jag hade svårt att höra vad han sa.Urusel musik.Ska skaffa en liten radio till.Så det blir stereo.

  Har ju skam till sägandes inte lyssnat på en enda innan och kanske det inte blir fler heller, så dum tid.Och så länge. En timme hade väl räckt.

  Inte behöver Du skämmas för att Du skrev tistlar.
  Den där stora var ju Rosenhallon, den där tre meter höga.Sa Eva-Mari på ”Vårt röda Hus”.

  Hon har givit ut en novellsamling. Café Trädgårdslyckan, som jag köpte till Madeleine´s 41 årsdag.i år,

  Ha en fin Lördagskväll.

  Kram Majsan

Kommentarer inaktiverade.