En mulen fredag

Solen sken i morse, men den blev kortvarig och det har varit mulet större delen av dagen och det känns egentligen inte helt fel att växtligheten får en andhämtning och slipper gassande sol ett tag.

På förmiddagen fredagsstädade jag och den här gången ordentligt. Jag har bara gått över lägenheten med hartassen flera veckor nu, så det behövdes verkligen en ordentlig sanering och det passade ju bra när det var lite svalare väder.

I förrgår, när det regnade och blåste, la sig flera stjälkar av dahliorna. Som tur var knäcktes de inte, utan jag kunde resa upp dem och stöttade dem provisoriskt, för jag hade inga höga buskstöd hemma, bara låga och de var inte till mycket hjälp. Jag kollade om Snicken i Klintehamn hade buskstöd, men det hade de inte, så efter lunch tog jag ut Golfen och för iväg till ”Gamen i Fardhem” och där fanns det stöd i olika höjder och dessutom till bra pris. ”Gamen” kan man lita på! Nu ska dahliorna förhoppningsvis hålla sig upprätt.

En höstanemon envisas med att trängas om utrymmet

Hortensian gläder mig med den första utslagna blomman

Nu har jag just kommit hem efter en shoppingtur till Konsum. I morgon ska vi ha månadsmöte med SPF och jag är med i den kaffekommitté som ska ordna det, så jag och en medlem till har varit och inhandlat diverse förnödenheter.

Trevlig fredagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, SPF, Trädgård. Bokmärk permalänken.

16 svar på En mulen fredag

 1. Znogge skriver:

  Nu när de blommar så vackert så vore det verkligen synd om de knäcktes.

  Kram och trevlig kväll!

 2. Musikanta skriver:

  Fina blommor du har! Önskar dig också en skön fredagskväll.
  Kram från Ingrid

 3. Märtha skriver:

  Dahliorna börjar här också, vi har många sorter och hoppas på lång blomning. 12 mm regn kom på torsdagen, och det blev att utöva en hel del stödjande verksamhet idag, vi har tack och lov en massa stöd på lager – och pionerna kan befrias från sina nu. På söndag är det ”Öppna trädgårdar” här i Finland, få se hur många besökare det blir i år, femte året… Ha det bra!

 4. Geddfish skriver:

  Du har vackra blomster och så har du en trädgårdsbit också. Härligt!
  Här var det blandat väder idag, så jag ska inte klaga.
  Nu är det nattakudden för min del, så kram! Gerd

 5. wiolettan skriver:

  Vackra blommor, tjusigt.
  Jag tror att det är bra att växterna får lite andrum, helst med vatten från ovan också. Solen har varit snälla emot oss denna sommar, tycker jag.
  SPF möte redan? Här har vi sommarledigt lite till, mitten av månaden.
  Ha en finfin helg.
  Kram!

 6. corina skriver:

  Vackert med blommor 🙂 Själv har jag varken tid eller ork för trädgården…..när jag är ledig vill jag vara ledig. Fast städning och tvätt måste ju dock skötas. Kram

 7. Full rulle som vanligt hos dig! Ja, ibland får man ta ett extra krafttag med städningen, här tog vi alla fönster och gardiner i fredags, det känns skönt!
  Visst är det trist när växterna ”lägger sig”? Men vissa, som pioner och dahlior har ju så tunga blommor, att de behöver stöd. Men jag gillar när växterna är mera ”ståndaktiga”!
  Lite gråmulet och blåsigt här idag, ganska skönt faktiskt…
  Ha det så bara, kram, Monica

 8. Elisabeth skriver:

  Vad fint det blommar i din trädgård!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *