En riktig solskenshistoria

Solen skiner, än så länge är det väl bäst att tillägga, och det är varmt och skönt idag också. Jag har tagit en vända med snabeldraken och nu står en plåt kärleksmums i ugnen. Vi måste ju ha något gott till helgen, för då kommer sonen och hjälper till med snickerijobb i lägenheten. Hoppas nu att grejorna jag beställt kommer idag, för det skulle underlätta en hel del.

Tidningarna är fulla av svarta hotande rubriker, börserna världen över är i fritt fall och eurokrisen djupnar, mjältbrandsmittan lurar på tusentals svenska gårdar och i Syrien råder rena inbördeskriget. Jämmer och elände råder!

Jag har letat efter något positivt i tidningen och då har jag hittad den här solskenshistorien om Lille Skutt. På en campingplats i Växjö blev en tysk familj av med sin lilla vita kaninunge och trots att man letade förtvivlat, kunde man inte hitta den. Det visade sig sedan att kaninen hoppat in och gömt sig i underredet på en husbil, vars ägare var gotlänningar, och ett halvt dygn senare hoppade kaninungen oskadd ut i Visby. Nu är den omhändertagen och ska återbördas till den tyska familjen. Slutet gott allting gott!

Här kan du läsa hela historien om Lille Skutts ofrivilliga resa till Gotland.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gotlandsnytt, Känt, Nyhetskommentar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på En riktig solskenshistoria

 1. Birgitta skriver:

  Vilken underbar historia. Tack för den. Vi behöver verkligen små solskenshistorier nu. Världen är så upp och ned, och alla domedagshändelser är verkligen inte roligt att läsa om. Vilken tur den där kaninen hade! Tur att de var så mänskliga. Kaninen kunde hamnat hos en otäck familj som bara släppt ut den i naturen.

  Kram

 2. Håller med Birgitta. Ibland finns turen att återse sin förlorade kelgris.
  Mina kel”grisar” vill klösa mig, när jag räcker fram maten,men det är nog bara att de vill ta fatet från mig, för de är ganska hungriga.
  Var och handlade mera i morse.
  Förr hade jag inte haft råd, än mindre brytt mig,för jag hade ju egna.Fast visst hände det emellanåt att en och annan stackare kom förbi och tiggde.Mest då jag bodde i Lina Hage, då hade en katt gått in och käkat upp all mat som var upplagt.Tyckte det var konstigt att det var helt tomt i skålarna.Men då höll jag koll.Och kom på den röda tigrerade Tarsan, gick fram till Gustav, sa kan Du bjuda på mat idag, mjao sa G.Och då trodde T att han kom in.Men där blev det stop,hade skjutdörr till köket.

  Hoppas kvällen blir fin och att det förutspådda regnvädret uteblir, här blåser kraftiga vindar nu.Du har ju haft regnet redan.

  Hittat spöna, men har ingen krok och flöte.Måste skaffa.På Gösen,som säljer sånt.

  Kram Majsan

 3. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Men visst är det gott med en solskenshistoria som omväxling! Är hjärtligt trött på att läsa dessa enorma svarta rubriker på förstasidan dagligen. Ibland är det inte så illa som man kan tro, men media har en förmåga att måla f**n på väggen!
  Nu regnar det här och det är både skönt och nödvändigt.
  Ingel speciellt på TV i kväll mer än Friidrott på bästa sändingstid på SVT1…! Vore bra om SVT startade en sportkanal!
  Lycka till med snickerijobbet och hoppas du får dina varor innan helgen!
  Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Visst blir man lite deppad när det bara är elände i världen och media gör ju sitt till för att det ska verka så dramatiskt som möjligt.

   Nu sitter jag och ser Morse på 9:an och då får man ju surfpauser.

   Jo, grejorna kom idag, så det ordnade sig.

   Kram Ingrid

   • Agneta skriver:

    Även jag ser på Morse men detta är del 1 dom visar igen. Repriserna tar visst aldrig slut. Vissa avsnitt kommer man ihåg väldigt bra.
    Idrotten på SVT1 växlar jag mellan.
    Lyssnade via webben till Patrik Sjöbergs sommarprogram innan Morse och nog är han ”rak” alltid.
    Så bra att dina bsetällda saker anlände före helgen.
    Kram, Agneta

 4. Znogge skriver:

  En solskenshistoria kan verkligen behövas! Jag tycker mest att det är dåliga nyheter när man läser på nätet och i tidningen.

  Hoppas allt kommer så att sonen kan göra jobbet i er nya lägenhet. Ser fram emot lite bilder från den!

  Önskar en trevlig fredagskväll!

  Kram

 5. Ama de casa skriver:

  Vilken tur att det finns såna solskenshistorier mitt bland allt elände 🙂

  Söt bild!

 6. Ailas skriver:

  Det blev en extra berest Skutt; tur att den hittade tillbaka till sina längtande ägare.

  Så spännande det måste vara att planera det nya boendet! Det blir säkert jättebra för er bara allt blir klart.

  Här har det duggat lite idag, men sol mellan varven. Hann vara lite duktig i trädgården före de första dropparna. Sedan dess har jag mest latat mig, bortsett från en promenad.

  Önskar dig trevlig kväll!
  Kram

 7. Gunnel skriver:

  Vad roligt att för en gångs skull läsa något positivt. Det måste vara spännande nu med den nya lägenheten. Ha det bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *