En snabbis till Visby

Det känns faktiskt som sommar idag och efter att ha kört en maskin tvätt på förmiddagen och hängt upp det tog jag mig en tur till Visby. Inte med bil, utan jag tog bussen. Nu är det parkeringsavgifter i Visby, så det gör att det känns ännu mera motiverat att använda bussen, i alla fall om man inte behöver bilen för att transportera tunga saker. Och några tunga saker skulle jag inte köpa idag.

Jag var ute efter present till en student och det var ganska fort avklarat. Jag talar inte om vad det är i paketet, inte för att jag tror att det är någon större risk att han läser min blogg, men för säkerhets skull håller jag tyst med det.

Jag gick Adelsgatan fram och det var riktigt mycket folk i farten och det är lite kul att se hur olika vi uppfattar väderleken. En del var klädda i bara ett par små shorts och ett tunt linne och sandaler medan andra ännu hade toppluvan på. Ja, det var väl kanske att ta i, men det var verkligen variation i klädseln.

På Östercentrum måste jag givetvis ta ett kort av de fina röda kastanjerna som blommar för fullt nu. Kaffe, en halv ostfralla och en fruktbakelse senare marscherade jag tillbaka till bussen och åkte hem igen. Det var verkligen ett snabbt besök, som på något sätt ändå tog större delen av dagen.

I kväll ska jag på ett styrelsemöte med Röda Korset och funderar på om jag ska ge mig iväg i god tid och gå in på Kustgrillen och äta en kebabtallrik eller något annan onyttigt. Då slipper jag undan matlagning helt idag. 😉

Trevlig fortsättning på torsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Visby. Bokmärk permalänken.

14 svar på En snabbis till Visby

 1. Znogge skriver:

  Smidigt och bra på alla vis! Så självklart ska du göra det lätt för dig även med kvällsmaten 😀

  Smaklig måltid!

 2. wiolettan skriver:

  Studentfest, trevligt.
  Vi var på studentutspring i fredags, mitt bonusbarnbarn, från min förra man, tog studenten, hur trevligt som helst.
  Så det är inte bara i Stockholm det finns P-automater, här får man betala jämt. Inte stå gratis, nej, nej.
  Då ska vi vara i samma landskap då, spännande. Det är ett fint landskap. Hoppas att allt går bra för dig, och mig.
  Varm kram.

 3. Anna/notonmusic skriver:

  Hoppas kebaben var god 🙂 Ibland vill man verkligen göra annat än laga mat. Det verkar som om studenterna får sol i morgon! Kul! Här har vi inte en endaste student att fira i år. Rätt så skönt faktiskt! Kram och ha ett trevligt studentfirande!

  • Ingrid skriver:

   De bidde ingen kebab, det bidde köttgryta i stället. Mötet blev inställt. Det är inte lätt att samla folk den här tiden när alla har fullt upp.
   Kram

 4. Lambergsfrua skriver:

  Det var nog klokt av dig att ta bussen, nu när man tar avgift på p-platserna i Visby. Så vakra de där kastanjeträdens blommor är. Kastanjen utanför vårt fönster har redan börjar vissna, men det är inte konstigt med den här sommarvärmen. Så skönt!
  Kebab är onekligen gott och framför allt lättlagat 😉
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Man ser inte så ofta de röda kastanjerna, men de är väldigt dekorativa. Sommarvärme är det här också idag, men som vanligt ganska blåsigt.
   Kram

 5. Marie skriver:

  Hoppas det blev en god hemlagad middag ändå. Kan ju vara skönt att vara hemmavid och äta något gott.
  En tur in till Visby är väl trevligt och kan man ta bussen och slippa de obehagliga parkeringseländet så är det nog rätt skönt.
  Önskar dig en TREVLIG HELG !
  Kram

 6. Gunnel skriver:

  Så vackra de där röda kastanjerna är. Jag tycker det är en bra idé att äta ute. Man måste lyxa till det ibland och du ska ju iväg lite senare. Pensionärslivet är menat att vara bekvämt. Kram

 7. Väldigt vackert paket! Och nyfiken blev man ju på vad det innehåller 🙂

Kommentarer inaktiverade.