En söndag i slöhetens tecken

Idag har det inte hänt speciellt mycket trots att det varit skapligt väder. Vi känner oss lite avslagna både Åke, Gaetano och jag. Det är bara Miriam som fortfarande mår helt bra. Gaetano skyller på det levanderska blodet, men då borde ju jag också vara frisk? Det är nästan lite lustigt hur vi blivit dåliga alla tre på exakt samma sätt: först snuva och lite feber och nu går vi med samma äckliga slemmiga hosta. Solen har visat sig en hel del idag och Åke, som alltid tycker om att sitta ute och sola, har envisats med att vara ute en stund då och då, men vi andra har hållit oss inomhus.

I morse var Åke nere på hamnen och kom hem med varsin nyfångad flundra. Inte nog med att den var alldeles färsk, jag fick den rensad och flådd också. Jag stekte flundrorna till lunch och de var jättegoda, tyckte alla utom Miriam, som bara smakade och gjorde en grimas av avsmak. Sen höll hon sig till potatisen och salladen, men Gaetano har god aptit, så han åt upp hennes fisk också.

Till middagen gjorde jag en köttgryta med ris till och det passade bättre. Det är inte lätt att komma till ett främmande land med en massa konstiga maträtter och jag vet ju hur god maten i Italien är, så jag förstår mer än väl att Miriam tycker att det är lite jobbigt ibland med vår mathållning. Bara det där med potatis, som vi äter i stort sett en gång varje dag. Har inte Åke fått potatis en dag, då har han inte fått någon mat. I morgon ska i alla fall Miriam och Gaetano laga lunch och det är ju ett bra sätt för dem att få äta sådant som de gillar och så slipper jag grubbla på vad jag ska hitta på.

De övriga i familjen har gått och lagt sig och jag ska väl dra mig tillbaka jag också, men en stund till framför TV:n ska jag nog ta mig, få se om jag hittar något trevligt att titta på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Känt, Stenstugu och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på En söndag i slöhetens tecken

 1. Mien skriver:

  Ska bli jättespännande att se vad ungdomarna lagar!

 2. skogsnuvan skriver:

  Nyfångad flundra låter ju otroligt gott. Jag tror aldrig jag ätit det men jag kan gott förstå att ungdomarna från Italien tycker att det är konstigt med vårt bruk att äta potatis varje dag. Den italienska maten är ju så otroligt god så det är svårt att leva upp till det också. Tur för dig som får italienska mat idag.

 3. Gunnar skriver:

  Ja det är inte lätt att tävla med det Italienska köket.Du får väl göra sparris- risotto? Det finns väl gotländsk sparris av god kvalitet har jag för mig.

 4. Kicki skriver:

  Nu har jag fått läsa ikapp lite, för det har varit lite klent med bloggbesök när min syster varit här, och det blir mycket svamptid och lite bloggtid.
  Förresten tror jag inte att jag svarade på din förfrågan om hur den torkade svampen ska förvaras. Jag har ju problem med att skicka mail.
  Det är alldeles perfekt som du gör att ha den i en burk med lock.
  Jag har alltid en burk som står bland kryddorna vid spisen, enkelt att smula ner lite vid behov som smakförstärkare i diverse rätter.
  Krya på dig! Det låter som om det är samma eländiga hosta som Berra har. Jag har klarat mig helt, hade ont i halsen en morgon, men det blev inget mer, medan han har hostat i flera veckor nu.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Svampen är verkligen jättegod och man behöver inte så mycket för att den ska sätta piff på t e x en tråkig sås.

   Hoppas att Berra snart känner sig bättre och att du slipper undan. Jag har varit på apoteket och köpt hostmedicin idag, få se om den hjälper.

Kommentarer inaktiverade.