En titt i Helagotland.se / Problem med bloggarkivet

19&#176 Inatt och idag på förmiddagen har det regnat, 10 mm har det blivit i mätaren. Just nu spricker solen igenom molnen, det kanske blir en fin eftermiddag?
Jag satt och tittade i Helagotland.se i morse och hittade så trevliga nyheter:
Meg Tivéus har anmält sig som kandidat till platsen som landshövding här på ön. Hon är dock 65 år, så hon är rädd för att hon kommer att anses vara för gammal, men hon jobbar för fullt och har varit på Svenska Spel på Gotland i 7 år och skaffat sig många kontakter här på ön, så varför inte.
En av mina kompetenser är att jag har stor social förmåga. Det tror jag är en tillgång i uppdraget som landshövding. Min erfarenhet och förankring i näringslivet gör att jag tror att jag skulle kunna attrahera fler företagare att etablera sig på Gotland, säger Meg Tivéus i artikeln.
Ejmunds gård är aspiranter på att bli det första företag på Gotland att bli Kungliga hovleverantörer. Hovet har ännu inte köpt kött från Ejmunds. Men förra hösten gjorde prins Carl Philip gårdsbesök med lunch. Och i veckan som gått har Ejmunds haft kungligt kockbesök.
Jag har skrivit om företaget tidigare för de har alldeles fantatiskt bra produkter. Konsum här i Klintehamn säljer deras kött och jag köper det alltid om jag vill ha något riktigt gott. Det är dyrt, men man får vad man betalar för.
Alla gotlänningar kommer att få gratis influensavaccin och det är bra. Då kan ingen skylla på att man avstår från vaccinering för att man inte har råd.
Kostnaderna för två doser vaccin samt arbetsinsatsen att vaccinera befolkningen beräknas för Gotlands del till tolv miljoner kronor.
Det är mycket pengar och i slutändan är det väl vi skattebetalare som får stå för räkningen, men huvudsaken är ju att samhället fungerar.


Och så är det Hästens Dag här på Gotland i morgon, men massor av aktiviteter inom alla typer av hästsport. De här fina pållarna, tre ston med varsitt föl, går i en hagen här i närheten av Stenstugu.
Nu ska jag gå ut och sätta mig i solskenet och ta med mig DN-krysset. Jag har dammsugit av på förmiddagen och Åke har varit iväg med ett lass rapsfrö till Lantmännen, så nu kan vi fira lördag.
Bloggarkivsidan lider av för liten minneskapacitet – så himla försmädligt! Jag gillade den sidan för man kunde söka på rubrikerna månad för månad. Jag har suttit och lagt över nästan alla min gamla inlägg och importerat från mina andra bloggar, allt för att få en användbar och komplett sida och nu funkar det inte! Någonstans vid inlägg 1150 var minneskapaciteten slut. Jag har mailat till One.com, så får vi se vad de kan göra åt det. Jag har ju blivit varnad för att ha en WP-blogg hos dem, men allt har fungerat tills nu. Hoppas att support kan fixa det för mig!
Avslutningsvis kommer en bild på en riktig sötnos:

Jag stod och pratade med Bosse i telefonen och tittade samtidigt ut genom fönstret och då fick jag se något som rörde sig på gräsmattan, det var den här pyttelilla paddungen. Den var inte mycket större än en tumnagel och jättesöt. Jag har haft en padda i växthuset en gång, men den var bra mycket större.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, IT & Internet, Kropp och själ, Nytt från Gotland, Temadagar och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på En titt i Helagotland.se / Problem med bloggarkivet

 1. Znogge skriver:

  Ha det så skönt i solen och lycka till med korsordet!
  Kram!

 2. Henry skriver:

  Jag sa ju att det skulle bli sol hos er!
  Korsord är en bra sysselsättning.
  Ha en fortsatt fin lördag!
  Kram!

 3. Agneta skriver:

  Att bli landshövding vid fyllda 65 kan vara bra med tanke på erfarenhet. Problemet är väl snarast att åldern kommer att ta ut sin rätt inom några få år och då skall man leta efter en ny.
  Klart att vaccinet kommer att betalas av oss alla, som vanligt. Hoppas ingen tror att ordet ”Gratis” betyder just gratis!
  Så vackert med hästarna och vilken härlig natur! Likaså den lilla paddan är ju söt som socker 🙂
  Förstår att du lagt ner ett digert jobb på att skapa bloggarkivsidan så visst är det mer än försmädligt att minnet är slut! Hoppas verkligen att det löser sig!
  Kramen, Agneta

  • IngridL skriver:

   Ännu har jag inte hört något från support, men de kanske stängt till för helgen. Hoppas få höra något från dem senast på måndag.

 4. Astrid skriver:

  Ja du har ju redan en prins annars hade den väl fått en puss förstår jag
  Här skiner solen för fjärde dagen i rad och det är är så varmt och skönt
  Säkert för att jag plockat bort sommar blommorna :0)
  Nåja det var mest pelargonerna som hade fått för mycket regn och hade blivit svarat men dom pryder komposten nu och är jättefina där ,jag köpte fem för 100 på Coop så dom var inte dyra men otroligt vackra med en lysande röd färg

  • IngridL skriver:

   Är det något pelargoner inte tycker om så är det regn. Jag har försökt sätta mina under tak när det varit regnväder på gång. Ännu är de ganska fina och här hoppas jag väl att de ska klara sig ute någon månad till.

 5. Bia skriver:

  Hej Ingrid!
  Vilken söt groda! Inte en endaste har jag sett i sommar.
  Så jag blir glad av att se den här gotländska! 🙂
  Ang vaccinationerna så var jag på info om influensan (all skol- och förskolepersonal var inbjudna/kallade) Hörde att på tre dagar ska hela befolkningen i landet vaccineras för att det ska göra någon skillnad. Vilken organisation att få till det!
  Jag hör till riskgruppen så jag hoppas få stå bland de första i kön.
  Ha en skön söndag!
  Kram/Bia