En tur till Hemse

Det är mulet och grått väder i dag också, men 5/6 grader varmt i alla fall och snön och isen smälter undan i rasande fart. Jag har inte varit ute och kört några längre sträckor medan det varit snö, men i dag kände jag för en tur till Hemse.

Eukalyptusvide – Hakuro Nishiki, innan beskärningenn

Det är hög tid att beskära det här lilla trädet om det ska bli vackert till våren och min sekatör är försvunnen. Jag har letat och letat, men misstänker att den åkte med bland trädgårdsavfallet när jag röjde i höstas, så därför behövde jag åka till Granngården och köpa mig en ny och när jag ändå var i Hemse passade jag på att handla i deras ICA-affär. ICA har så gott bacon bland annat.

När jag kommit hem och fått i mig lite lunch gick jag ut med sekatören i högsta hugg och gav mig på trädet. Förhoppningsvis kommer det att sätta nya fina skott när det blir lite varmare och bli lika vackert som det var förra våren.

Så här mycket blev det kvar när jag gått loss med min nya sekatör

Så stod jag ju där på Granngården framför ställningen med alla fröer och kunde givetvis inte stå emot. Nu har jag sått rävsvansar och rudbeckia och i köket ligger krassefröna i blöt. Jag tycker ju att det är så roligt att försöka driva upp lite plantor själv och i den där lilla plastlådan kan man ju sätta lite av varje.

trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Trädgård, Vårtecken 2018 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

18 svar på En tur till Hemse

 1. veggiehäxan skriver:

  Jag har satt fröer till chili och basilika. Tänkte börja sätta mina fröer till tomater i helgen eller nästa vecka. Har flera olika till persilja, basilika och allt vad det är. Örtkryddor sätter jag lite i taget så jag i sommar förhoppningsvis alltid har en kruka att skörda från. Jag tycker det är kul att odla lite själv för att ha på balkongen och i fönstren. Har även satt några apelsinkärnor. Petar ner i en kruka, ibland blir det något och ibland inte. Det är inte för att få stora apelsinträd utan för att ha en kul krukväxt.

  • Ingrid skriver:

   Jag har en svåger som går och stoppar ner kärnor och frön i syrrans blomkrukor och som hon minst anar så kommer det upp något okänt. Har man tur kan det mesta gro och växa till sig.
   Jag sätter inte så mycket, för jag har bara en liten, liten täppa och inget växthus, men det är roligt ändå.

 2. Znogge skriver:

  Så härligt att vårbruket är igång! Vårt körsbärsträd skulle behöva beskäras men frågan är om vi fixar det själv…

  Kram och god kväll!

 3. Här har det både snöat och töat idag men temperaturen kom inte upp i mer än 2 grader mitt på dagen. Ni har ju rena värmeböljan! Men bara det fortsätter så här, så är vi snart av med all snö!
  Så duktig du är, som klipper ditt träd själv!
  Ja, vårsådd är roligt! Jag kollar mina pyttesmå tomatplantor varje dag…
  Ha en riktigt skön helg, kram, Monica

 4. Gunnar skriver:

  Verkar som våren är på gång hos dig. Som vanligt ligger ni före och det är kul att följa utvecklingen. Du är inte ensam om att tappa bort sekatörer????
  Trevlig helg!

 5. Den där Rudbeckian Cherry Brandy så väldans läcker ut. Man kanske skulle ta en tur till Granngården. 😉 Fast jag ska nog börja så dom 5 frösorterna jag redan har, så det får nog bli lite fröjord istället! 🙄
  KRAM/Susie

 6. Helena skriver:

  Vad roligt att du också har sått rävsvansar. Jag sådde för en vecka sen. Då kan vi jämföra hur dom växer.

 7. Lambergsfrua skriver:

  Men va? Har ni plusgrader!? Inte utan att jag känner avundsjukan sticka upp sitt fula tryne – men, men, vi kommer efter tids nog. 😉 Just nu har vi mulet och -2.
  Visst är det retligt hur saker och ting kan försvinna så där bara av sig själv. Det är nog som du tror, att sekatören slank med trädgårdsavfallet senast du använd den. Du är riktigt duktig med att använda den och jag tror som du att ditt lila träd kommer att vara lika fint i år som förra året.
  Jag sätter jag sätter inga frön längre, men hejar på Kära Dotterns odlingar inför säsongen. Hennes trädgård ligger ganska nära, så jag kan lätt njuta resultatet av hennes mödor.
  Ha en skön lördag!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag har inte heller satt några frön sedan vi flyttade från Stenstugu, men nu tog det mig och då ska man ju inte stå emot. Få se om det blir något av min odling.
   Kram

 8. Bosse Lidén skriver:

  Då fick både du och bilen en utflykt. Visst är det trevligt med att köpa hem och driva upp själv. Svårt att stå emot de lockande påsarna.
  Oj vad det tagit på snön hos dig.
  Lördagskram Bosse

 9. Elisabeth skriver:

  Härlig tid, när det är dags för fröpåsar och alla krukor och pytsar, som trängs i fönstren!

Kommentarer inaktiverade.