En vanlig vardag i april

Soligt är det i dag, men ganska kyligt. På förmiddagen kom jag äntligen till skott och fick i ordning deklarationerna. Min skickade jag via internet och Åkes ligger i brevlådan. Min gamla dator, som jag använder när jag ska skriva ut någonting, är hur seg som helst, så det tog mig nästan hela förmiddagen när jag skulle e-deklarera och skriva ut blanketter.

Tvättmaskinen har snurrat några varv också, en maskin hänger inne i badrummet och en har jag hängt ut i solskenet och den är nästan torr nu. Det luktar så gott om kläderna när det får hänga ute och torka och ännu tror jag inte att det är någon större risk för pollen.

Efter lunch tog jag mig en promenad och sen har jag fortsatt vid datorn och betalat några räkningar som låg och väntade och så efterskatten, för det blev det för både mig och Åke.

Nu ska jag gå och fika och i kväll är det årsmöte i bostadsrättsföreningen. Det blir första gången för min del, så det måste jag ju vara med på.

Trevlig fortsättning på onsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

30 svar på En vanlig vardag i april

 1. Javisst är det fint, men det kunde gärna få vara några grader varmare på dagarna och MÅNGA grader varmare på nätterna!
  Vi har nästan gjort klart sidan nedanför södergaveln, vi ska bara lägga kantsten och kärra dit lite småsten sen kan vi börja kratta ut jorden ordentligt och så i gräs. Därefter har vi bara stensättning på framsidan kvar, men då måste vi få det lite varmare där är det bara skugga. Sen har vi den sidan att kratta ut och så i – och sen så har vi hela baksidan där jag inte ens har klippt ner eller krattat i rabatterna! Puh!!
  Vi sålde vårt företag i 2011 efter 44 år så vi har varit tvungna att göra en STOR skatteinbetalning. Men den blev hälften av vad vi hade räknat med så det var ju bra ändå. Det är ju aldrig kul att behöva betala in extra, men vi hade ju inte räknat med att sälja bara lägga ner – så det var ju positivt ändå…..

  • Ingrid skriver:

   Nu vill vi verkligen har lite vårvärme! Vilket jobb ni gör i er trädgård, du blir väl totalt utsliten. Var rädd om ryggen bara!!
   Det blev en bra slant att betala för Åke också, för vårt företag är ju också avslutat. Jag misstänker att jag kommer att få backning på deklarationen, men jag chansar, går det så går det, annars lär vi få betala en bra slant till 🙁

 2. Agneta skriver:

  Hejsan, Ingrid!
  Flitens lampa lyser över Odvalds 😉 Du har fullt upp och att torka kläder utomhus är ljuvligt till skillnad mot torktumlare/torkrum. Men att skriva ut blanketter är väl onödigt när allt finns förtryckt och klart hos skatteverket, bara till att beställa hem det som behövs. Så trist med en seg dator dessutom, gör inte jobbet roligare
  liksom restskatt 🙁
  Hoppas årsmötet blir givande och upplysande 😉
  Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Jag fyller i blanketterna direkt på skatteverkets hemsida och skriver ut dem ifyllda. Då blir det snyggt, prydligt och lättläst. Visserligen har jag en gammal skrivmaskin också, men jag misstänker att färgbandet i den inte fungerar. 😉
   Kram

 3. Pia skriver:

  Visst är det härligt att kunna hänga tvätten ute 😀 Ha så trevligt på mötet

 4. Kicki skriver:

  Jag får ofta tillfälle att dra på munnen när jag läser din blogg. Vi gör ofta samma saker samtidigt. Nu är det din gamla dator som får mig att le, det är precis samma här.
  När jag ska skriva ut något eller skicka mail, så använder jag den. Men den är ju så slö att man nästan blir vansinnig. Den enklaste sak kan ta evigheter.
  Idag har vi sol, även om det inte är så värst varmt. Jag ska åka till Hedemora mot kvällen och gå en gemensam hundpromenad med likasinnade. Det är Jolly som behöver lära sig gå med andra hundar utan att bli vansinnig.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   De där gamla datorna som dessutom inte startas så ofta är hopplösa, för när man väl drar igång dem är det ju så mycket som ska uppdateras också, så då står de där och tuggar och tuggar. I dag orkade jag inte sitta och glo på den, så jag klickade och så gick jag och gjorde något annat ett tag.
   Sol har det varit här hela dagen, men det är såååå kallt.

 5. Gunnel skriver:

  Så fint dina tulpaner och påskliljor blommar. Mina står fortfarande i knopp. Det behövs mer sol och värme här söderut. Kram

 6. Lambergsfrua skriver:

  Det låter som att du har haft fullt upp att göra idag med deklarationer och tvätt. Tänk så gott det kommer att lukta inne när du tar in den torra tvätten sedan! Det enda pollen vi har har just nu är hassel och al – men björken kommer väl när som helst nu.

  Hoppas årsmötet blir bra. Det är alltid trevligt att träffa grannarna allra helst om man är ny i föreningen. Vi har vårt årsmöte på måndag och efter de sedvanliga förhandlingarna ska vi njuta av stor räksmörgås med öl eller mineralvatten.

  Ha det gott!
  Varm kram,
  Lambergsfrua

 7. Sylvia skriver:

  Så underbart att känna doften av tvätt som fått torka utomhus. Deklarationen har vi också just klarat av via nätet och det är väldigt behändigt om man inte har så mycket att förtälja och det har vi inte. Så fint det blommar med tulpaner och påskliljor i din rabatt. Är det lökar du satt ner eller fanns de där tidigare. Mötena på bostadsföreningen är ett måste att vara med på för att hålla sig uppdaterad vad som händer i föreningen och även trevligt att få träffa sina grannar.
  Ha en fin kväll!
  kram Sylvia

  • Ingrid skriver:

   Visst är det härligt att ta in tvätt som hängt ute och torkat.

   De där små rabatterna har jag, eller rättare sagt Åke grävt och så satte jag lökarna i höstas. Det fanns inga planteringar alls på vår uteplats. I och för sig är jag glad över det, för nu kan jag bestämma själv hur mycket jag vill ha.
   Kram

 8. Znogge skriver:

  Hoppas det blev ett givande möte. Alltid bra att vara insatt så man vet vad som är på gång och så.

  Visst doftar det bara så gott när tvätten får torka utomhus!

  Kram

 9. Ingela skriver:

  Men hallå nu ser jag att jag har försummat surfandet i Blogglandia. Vilken underbar bild du har lagt överst i din blogg. Åke i vitsippeskogen, kan det bli bättre. Att bara trycka på knappen på dator så är han med dig hela dagen. Antar att du är på styrelsemöte vid det här laget. Vindtorkad tvätt visst är det en speciell känsla! Har också precis varit och tagit in ett par maskiner. Det resulterade i att nu är där ny stryktvätt, jag som precis var klar. Vad härligt att du har lite att förbereda till Stenstugu och att det ska bli liv i gården för det är det väl? Kram från Ingela

  • Ingrid skriver:

   Det känns gott i hjärtat när jag ser den där bilden med Åke i vitsipporna!
   Det är jätteroligt att Eva och Gaetano flyttar till Stenstugu. Annars kanske Bosse hyrt ut till någon annan. Nu kan jag ju få vara där så mycket jag vill.
   Kram

 10. Laila Östergren skriver:

  Då har vi gjort samma sak idag. Jag har gjort klar den sista deklarationen, kört en tvättmaskin och hängt ut den också. Hoppas mötet blev bra.

 11. Rigmor skriver:

  Ser att du haft betydligt bättre väder än jag!! Men lite har jag hunnit med mellan regnskurarna…putsat några fönster, en långpromenad och lite annat smått och gått. Men någon vårvärme eller sol kan jag inte skryta med.
  I morgon ska jag ta mej an min lilla mammas deklaration, via nätet. Hon är lite skeptisk, men jag har lovat att det ska fungera. Hon tillhör ju inte direkt dataåldern och vill helst ha både kuvert och frimärke för att det ska kännas bra.
  Kram kram

 12. Hejsan Ingrid !

  Brukar jag vara inne hos Dig så här sent.Det har varit så mycket annat idag.FB upptar nästan för mycket tid, jo jag läste några bloggar i morse.Men jag var inte vid datorn förrän Kl.7.30.
  ”Inatt var jag på Gotland i min dröm. En stor Yacht klev i aktern och framme i fören klev jag iland på Din Ö. Där låg en lång gul träkåk=länga på en höjd.Man kunde se ringmuren därifrån.
  Och havet från baksidan.

  Det var med några av Ina på Luffakatten som jag följde med. Sa att jag ska gå och hälsa på en bloggvän.Först ville de jag skulle ta en drink.Sa jag dricker inte sprit längre.De bara gapade.Sen gick jag ut genom ett draperi gjort på plastkapsyler vid bakdörren.”

  Vakna av att jag måste på toa, ville fortsätta drömma.Hann ju inte besöka Dig Skulle just sms:a till Dig i drömmen.Äsch att man alltid ska vakna när det är som bäst.

  Jag vågar inte deklarera på nätet, skickar de papper till mig ska de få pappret tillbaka med namnunderskriften.

  Kram Majsan Mi

  • Ingrid skriver:

   Det var ju synd att vi inte hann träffas när du var här Majsan 😉
   e-deklarera, eller godkänna med telefonen eller mobilen går precis lika bra.
   För Åkes del gick det inte eftersom han deklarerar som dödsbo och det kan man man inte göra via nätet.
   Kram

   • Jag drömmer säkert fler gånger om att jag far till Gotland.Såg tillbringaren med Visby på igår, den som jag ärvde efter Yngve, och så träffade jag ju Gotlänningen på coop.När det blir på riktigt vet jag inte.

    Kram

 13. Raija skriver:

  Du har varit flitig och fått undan tråkiga saker. Visst är det en skön känsla när det är avklarat?

  Jag hänger aldrig tvätt ute under pollensäsongen, för det klarar jag inte av. Jag är inte allergisk mot pollen, men överkänslig mot dofterna från pollen.

  • Ingrid skriver:

   Jag undviker också att hänga ut när det är som mest pollen, fast jag är inte speciellt allergisk, men man ska ju undvika att utsätta sig i onödan.

 14. Birgitta skriver:

  Va märkligt! Själv hänger jag aldrig upp maskinerna. Låter de stå på golvet. Såg framför mig hur en maskin hängde i badrummet och en maskin hängde ute i solskenet. Ha ha!!!!

  Det ser lovande ut nu vad gäller vårvädret. Här skiner solen från klarblå himmel. Och det skall visst bli hela 14 gr varmt idag :-). Synd man inte är heltidssjukskriven längre. Våren är ju snart som allra bäst. Men det kommer fler vårar.

  Vad skönt det måste kännas att ha fixat Åkes deklaration. Såna hänger riktigt över en och det kan vara ganska tungt känslomässigt att ta hand om sånt. Nu kan du koppla av från det åtminstone.

  Njut av solen!

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jaså minsann, du hänger inte ut maskinen, det var märkligt!
   Här verkar vårvärmen vänta på sig ännu ett tag. Vi har ju mycket kallt vatten runt oss.

   Nu ska jag gå och stryka den där maskinen 😉

 15. Eleonora skriver:

  Du pysslar verkligen med både det praktiska och det teoretiska. Bra kvinna reder sig själv säger ju ordspråket och det gör du verkligen. Skönt när det där med deklarationer och betalningar är avklarade.

  En torsdagskram får du från
  Eleonora

Kommentarer inaktiverade.