Extrajobb – SEO – Nya sidor

Mycket extrajobb blev det bara för att jag inte kunde hålla ordning på plånboken. Saxen har fått jobba och klippa alla gamla kort medan jag väntat på den nya.

Den var alltså inte stulen, utan när jag kom ut i bilen ett par dagar senare, fick jag någon slags ingivelse och lyfte på en plastsäck i skuffen och där låg den, Ingrids lilla röda. I stressen, när jag var uppe på kyrkogården och planterade förra veckan, försvann det ur minnet vart jag gjort av den. Plånboken låg i planteringslådan, som stod i skuffen och jag har tydligen tyckt att det var ett utmärkt ställe att gömma den där under plastsäcken, medan jag var ute på kyrkogården. Retligt är det, men skönt ändå att den kom tillrätta. Det värsta är att man känner sig så korkad!

Nu har jag fått en nya kort och nya koder att hålla ordning på och körkortet är förhoppningsvis användbart igen, men jag får väl ha passet med mig några dagar till. Det skulle ta cirka fyra dagar för Transportstyrelsen att häva spärren.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Igår fick jag ett mail från ett företag, där de erbjöd mig 250:- om jag länkade till deras sida i ett av mina inlägg. Det fick gärna vara ett gammalt inlägg, det gjorde ingenting. Jag tyckte att det lät skumt och konstigt och skickade ett mail till Tommy k Johansson, som är lite av min husgud när det gäller internet och vad som händer där. Han svarar så här:

Det är för SEO, sökmotoroptimering. De köper länkar för att Google ska tro att deras sajt är omtyckt. Google gillar inte alls det här, vilket jag lärt mig den hårda vägen. Du kan alltså bli straffad av Google om du säljer länkar.

250 spänn är rent oförskämt. Du borde minst få det tiodubbla, om du nu skulle vilja sälja länkar. 🙂

Jag tänkte bara att jag vill dela med mig av det här ifall att det är någon annan som fått liknande erbjudande.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Skulle någon vara intresserade av gamla kort, så har jag uppdaterat hemsidan med foton från vårt bröllop och med en del gamla kort från Stenstugu i början av 60-talet. Du hittar dem bland annat HÄR.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Väderläget så här på eftermiddagen: Hemskt blåsigt och regnskurar. Tvätten blev nästan torr, så nu ska jag se om det går att stryka eller om jag måste hänga den på eftertorkning inne.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Daterande, Irriterande och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

20 svar på Extrajobb – SEO – Nya sidor

 1. Margaretha skriver:

  Tack för dina fina kommentarer på min blogg. Det värmde.
  Vilken tur att plånboken kom tillrätta. Oftast är det så faktiskt, det gälla nycklar, passerkort m m. Någon gång kanske inte turen är med en brukar jag tänka.

  Tack för tipset ang SEO. Jag ska akta mig. Men jag är av princip misstänksam mot allt sånt där men man vet ju aldrig …
  Kram

 2. Gun skriver:

  Bra åndå att ingen hade tagit del av innehållet i din plånbok, men synd med allt onödigt extra jobb. Kollade dina fina bilder:) Inget regn men stormar här…

 3. BARBRO skriver:

  Hej syster!
  Vilket sjå, det blir med allt. Men du är ju en stark kvinna, så det fixar väl du.
  Här blåser det något för jäkligt.Klem.

 4. Karlavagnen skriver:

  Nämen vad bra att du hittade plånboken. Jag tänkte att du skulle kolla under och mellan framstolarna i bilen. Å inte känn dig dum, det är sånt vi alla gör! Sist har jag lagt undan ett läkemedelsrecept på ett s.k. säkert ställe och nu hittar jag inte det!!! Så jag fick be läkaren skriva ut ett nytt.

  Å tack för tipset om lurendrejaren…

  • Ingrid skriver:

   Det är försmädligt när man förlägger saker så där. Men det är sådant som händer. Senast var det mobilen som var borta, men den kunde jag ju ringa till och upptäckte då vart den låg 😉

 5. Ailas skriver:

  Så väl jag känner igen mig i det där letandet! Tur att du hittade plånboken till sist, även om det så klart blev en massa onödigt arbete.
  Själv höll jag på att leta efter husnyckeln häromdagen när jag varit borta och kom hem. Den fanns ingenstans hur jag än letade. Jag fick ge upp och låna reservnyckeln som fanns hos sonen (som tur var). Givetvis var jag orolig och funderade på att byta lås, men sedan… av den händelse råkade jag känna igen i handväskan. Jo, nyckeln fanns där, i ett dolt fack som jag aldrig ens tänkt på! Hur den hamnat där kan jag inte förstå… Men slutet gott, allting gott.
  Sov gott!
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det var ju tur att du hittade nyckeln innan du hann ordna med låsbyte.
   Hade jag sansat mig lite, kunde jag väl kanske kunnat väntat lite med att spärra, men jag vågade inte.

 6. Suss skriver:

  Jag säger bara: Oh, neeej, så retligt med plånboken, men ändå skönt att den inte hamnat i orätta händer, även om det blev en massa extra besvär.
  På min blogg fick jag ett inlägg för ett tag sen, att ”hon” såg att jag gillade att resa och det hon skrev tolkade jag som att jag skulle skriva en artikel om någon resa till en tidning. Jag kollade också upp det innan jag nappade. Det visade sig att jag, på min blogg, skulle publicera en artikel till dem, vilka det nu var. NEJ TACK, jag svarade inte ens. Jag blir irritierad på allt sånt där. Kram!

  • Ingrid skriver:

   Det där erbjudandet om ett publicera att av deras resereportage på min blogg har jag också fått, men jag gjorde precis som du, struntade i det!

 7. ingmarie skriver:

  Vilken tur att du hittade din plånbok igen.
  Valpen du såg på min blogg är fyra veckor och är en blandning mellan tax/drever, dom var gudomligt söta.
  Idag ligger askan från island över ön, men det lättar väl så flygen kan flyga igen
  Ha en bra onsdag

 8. Hejsan Ingrid !

  VA! Detta har jag missat.Med plånisen.Alla är vi lika gör likadant.Försöker lära mig att inte flytta runt på saker, utan ha det på samma ställe varenda gång,för annars blir det lätt att var la, jag nu den där ? Inte där och inte här.Och sen letar man febrilt tills man blir tokig.Den kan ligga mitt framför näsan, det vet vi alla, det första man är blind på är ÖGAT.

  Nu får Du skriva upp koderna på små lappar, så Du BARA DU kan se dem, jag har koder som fastnat andra inte.

  Kram MAJSAN

 9. Kicki skriver:

  Känner igen det där med plånboken. För några år sedan var min borta sen jag varit och tävlat med nån av hundarna på en närliggande klubb (ca 6 mil bort). Jag åkte tillbaka till klubben och letade, utan resultat. Men dan därpå fann jag plånboken under bilsätet..
  Nu äntligen börjar vinden mojna, så nu ska jag ta en långpromenad med hundarna, kanske blir det med fikakorgen till skogen. Till kvällen är regn utlovat, typiskt för då har jag valpkursen.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det är inte lätt att hålla ordning på allting, men plånboken tycker jag att jag har koll på, men tydligen inte den här gången. Jag skyller på stressen…

 10. Per-Ola skriver:

  Du är inte ensam om att ha lagt ifrån dig något viktigt på ett bra ställe och sedan glömt av det totalt. Synd bara att sådana misstag genererar så mycket extrajobb.

Kommentarer inaktiverade.