Fem en fredag v 45 – Klapp på axeln

Hökvädret* fortsätter! Det är runt 10º och drypande vått ute och mörkt både ute och inne. Närmast står strykning på schemat och gardinerna jag tog ner igår ska tvättas, sen vet jag inte riktigt. En vända med dammtrasan och snabeldraken kanske?

Nu är det i alla fall dags för Fem en fredag och temat som elisamatilda valt den här veckan är Klapp på axeln. Fler som grubblat över de här frågorna hittar du bland kommentarerna i elisamatildas inlägg.

En klapp på axeln behöver vi nog alla ibland och ännu viktigare är det att vi talar om för andra när de när de gjort något bra eller är lite extra snygga. När jag ser på frågorna tänker jag att det kan vara knepigt att svara på dem för självberöm luktar ju  illa ?, men det får gå som det kan.

1. Vad är en bra sak du gjort för någon annan den här veckan?
Det var inte så lätt att svara på, eftersom jag varit ensam här i min lägenhet hela veckan, men jag hoppas att någon av de som var på besök på Kupan i tisdags eftermiddag uppskattade mina försök att vara trevlig och tillmötesgående.

2.Vad är något du tagit dig an under veckan och klarat?
Jag har länge funderat på att flytta två fönsterlampor från vardagsrumsfönstret till köksfönstret, men det är ju lite bökigt med nedtagning och uppsättning och det krävdes stege, tång, hammare och diverse småspik innan det var klart.

Här kommer jag att få glädje av dem.
I vardagsrummet blev det nästan inte av att jag tände dem eftersom jag ha en annan fönsterlampa där.

3. Hur belönar du dig själv efter en tuff dag?
Med något gott och har jag något vin hemma blir det oftast ett glas av den ädla drycken, som jag belönar mig med.

4. Anser du dig själv vara en i allmänt duktig person?
Jag lider nog lite av ”duktigflickasyndromet” och jag är uthållig och envis och ger mig inte i första taget om jag bestämt mig för någonting. Kvinnor kan! Samtidigt har jag med åren blivit duktigare på att njuta av tillvaron och att skjuta saker på framtiden. Att vara lite lat helt enkelt!

5. Vad brukar folk tacka dig för?
För att jag är hjälpsam och ställer upp om jag kan och för att jag inte är snål med att berömma andra.

Trevlig fredag! 

*Hökväder, på gutamål haukvädar är ett synnerligen tråkigt väder då det är disigt, dimmigt och grått. Ett typiskt höstväder.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Odvalds. Bokmärk permalänken.

16 svar på Fem en fredag v 45 – Klapp på axeln

 1. Trevligt att läsa dina svar. Även jag lider nog av det där "duktig-flicka-syndromet" och tycker aldrig jag är duktig nog. Är uppfostrad med att hur jag än anstränger mig, hur mycket jag än gör, så räcker det inte. Så var det också i mitt äktenskap att min exman alltid fokuserade på det jag inte hunnit göra.

  Ha en fin och skön fredag!
  Kram

 2. wiolettan skriver:

  Så intressant att läsa detta om dig. Får reda på lite mer om dig som person, det tycker jag om.
  Har ju förstått av det jag läst hos dig att du är en duktig och hjälpsam medmänniska. Om alla hade empati för sina medvandrare här på jorden vilken rik och härlig värld vi då skulle leva i.
  Det blev jättefint med lamporna i köket och då är det trevligt att tända dom vid frukosten kanske.
  Ha en finfin fredag, trots gråvädret.
  Kram!

 3. Ingrid skriver:

  Tack detsamma!
  Kram

 4. Ingrid skriver:

  Tack, jag har just haft besök av en granne, så fredagen har börjat bra.
  Kram

 5. Kul att läsa dina svar – och jag kan tänka mig att du lider av det där "duktigflicka" syndromet. Själv gjorde jag nog det i unga år, men det har gått över. Däremot så är jag noga med att alltid framstå som glad och positiv, även om jag kanske inte alltid är det egentligen. Vilket nog inte är så bra. Den enda som får se mitt verkliga humör är stackars Rolle – och det är inte alltid så kul. Jag har nämligen ett jäkla humör när jag sätter den sidan till.
  KRAM/Susie

 6. Monica skriver:

  Så bra tycker jag att jag känner dig nu, att jag är säker på att du svarat precis rätt på alla frågorna! Det enda är, att du underskattar dig själv ganska mycket!
  Du hjälper ju så många att "datera", du kör dem i din bil, du lagar mat och tar med dig på kalas, du skänker saker till lotterier för välgörenhet och köper själv lotter där, du jobbar på Kupan och sist, men inte minst, så gläder du många med dina blogginlägg!
  Så här kommer en rejäl klapp på axeln till dig!
  Ha en fin dag, kramar, Monica

 7. Ingrid skriver:

  Vi är nog ganska olika du och jag, för jag känner mig alldeles för snäll och mesig och önskar att jag hade lite mera djäklar anamma.
  Kram

 8. Ingrid skriver:

  Tack snälla Monica! Jag blir nästan tårögd.
  Varm kram!

 9. znogge skriver:

  Det var goda egenskaper som jag är säker på stämmer bra in på dig. Ett glas vin är väl inte fel som belöning så det blir det i kväll!

  Kram

 10. Ingrid skriver:

  Det tycker jag att du ska unna dig!
  Kram

 11. Ölandsvindar skriver:

  Dina svar är nog ungefär som mina också skulle se ut. Men jag vet att jag kan bli bättre på att berömma andra. Ofta tänker jag inte på det förrän i efterhand eller när jag pratar med andra: "Hon gjorde det där jättebra" eller liknande. Men det finns undantag. För några veckor sedan ville en dam här skänka några burkar heminlagd gurka till hembygdsföreningens lotteri. Åh, sa jag, så roligt, förra året köpte jag massor av lotter för jag ville vinna en av dina gurkburkar och till slut vann jag en. Några dagar senare kom hon och lämnade en burk gurka till mig. "Här får du för att du berättade det där för mig och jag blev så glad av det," sa hon.
  Kram från Kerstin

 12. Astrid skriver:

  Samma väder här i norr
  Nu börjar hösten lugna sig för mig så jag ska försöka komma igång med bloggande och blogg besök

 13. Ingrid skriver:

  Så trevligt av er båda två! Vi borde nog vara lite generösare.
  Kram

 14. Ingrid skriver:

  Visst är vädret bra tråkigt. Tack för att du tittade in till mig Astrid. ♥
  Kram

 15. Lena i Wales skriver:

  Intressant att läsa dina svar.
  Jag tycker det är viktigt att man inser att man kan och är bra på vissa saker, inte alla, men koncentrera på det man är bra på i stället för motsatsen. Jag beundrar dina insatser du gör för välgörenhet, ger din tid som sedan hjälper andra. Bra gjort!

 16. Inger Johansson skriver:

  Svåra frågor att besvara…
  Kram

Kommentarer inaktiverade.