Finns det liv finns det hopp

Jag har minsann sett att pellisarna som jag övervintrat i inneförrådet har börjat få små vita skott. Det är ett bra tag sedan jag upptäckte det, men man vill ju inte börja för tidigt. Det gäller att vänta tills det blir lite längre dagar, så de nte ranglar iväg för mycket, men i dag plockade jag fram lådan.

Det är de fyra gamlingarna som klarat sig i vinter också. Jag hade två andra som jag satte i en låda för sig själva i höstas när jag tog in dem, men de två var det bara att kasta, för de hade inte ett enda livstecken. Mårbackapelargoner har jag också försökt övervintra utan att lyckas. Dem får man ta skott av.

Igår kväll tog jag in jordpåsen från förrådet, så att jorden skulle tina upp, för den var frusen och nu har jag planterat om inte bara pelargoniorna utan de andra krukväxterna som var i behov av det också. Julgruppen ”slaktade” jag också och planterade ut växterna i krukor. Skålen, som gruppen var planterad i, var glaserad invändigt precis som jag hoppats.

En perfekt soppskål!
Tänk dig en mustig, grön kajpsoppa i den vita skålen. Så snyggt! (och gott)

Nu får vi se om de här pinnarna och de små vita skotten vill växa till sig.

Solen skiner och det blåser inte så farligt, så jag ska nog gå ut en vända. Igår låg jag lågt om man säger så. Jag låg länge och bytte bara sängen mot soffan, där jag låg och lyssnade på Eros Ramazzotti och såg på tv. Förmaksflimret gjorde sig påmint och jag kände mig helt utslagen. Mot eftermiddagen gick det över och jag kände mig som folk igen. Man kan undra varför hjärtat inte kan uppföra sig trots mediciner och mina försök att röra på mig och leva sunt. Nog gnällt!

Trevlig måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Förmaksflimmer, Odvalds. Bokmärk permalänken.

16 svar på Finns det liv finns det hopp

 1. Anne-Lie skriver:

  Det är en härlig tid när man får börja plantera om, nu får du fina pelargoner till sommaren. Jag har inte planterat om mina än, bara klippt nya skott som jag satt i vatten. Satt glaset med skotten bakom gardinen, lika bra att glömma bort dom. Förhoppningsvis är det rötter på dem skotten nästa gång jag tittar.
  Kram från ett soligt och härligt Småland.

 2. Haha, det verkar vara tid för pelargonerna hos alla nu; jag har sett flera stycken som tagit fram sina pelargoner från vinterförvaringen! Själv har jag bara vinterförvarat en enda och den har stått i min systers gäststugas badrum, där är det frostfritt och ljust. Men jag har bara klippt ner den och vattnat; jag tänkte vänta med att sätta om den c:a 2 veckor. Nu står den i köksfönstret, så att jag säkert ska komma ihåg att vattna den.
  Vilken fin soppskål du fick på köpet med julgruppen! Dubbel glädje!
  Grått och kring fryspunkten här idag; blir nog ingen promenad…
  Tråkigt med ditt krånglande hjärta!
  Kram, Monica

 3. Kraft´n skriver:

  För min del har jag sått lite tomat och basilikafrö, fint och ha på balkongen och bara gå ut och hämta. Dagarna blir ju ljusare med stormfart nu. Gick på Hällarna i dag, strålande solsken men snålblåst. Kram Anders

 4. Vilken otroligt snygg skål – och visst skulle en illgrön kajpsoppa passa i den. Eller en mörkt röd Polsk Tomatsoppa a´la Eva!
  KRAM
  Susie

 5. Gunnar skriver:

  Du sköter dina blommor bra. Våra pellisar har klarat vintern hyfsat.
  Du är fantastisk som har sån energi trots krämporna.

 6. Vonne skriver:

  Vilken spännande och roande fönsterbräda du nu har att följa mot prunkande blomning. Jag har inte övervintrat några blommande växter i år. De tog liksom slut i höstas och var ingen idé bygga vidare på tyckte jag. Låter jobbigt det där med förmaksflimmer, hoppas du inte får det alltför ofta.

  Ha en riktigt bra alla-hjärtans dag, kram 😉

  • Ingrid skriver:

   Ekonomiskt är det ju ingen större mening med att övervintra pelargoniorna, för de är ju så billiga att köpa nya, men det är lite roligt att se om man kan lyckas.
   Hjärtekram

 7. Hillevi skriver:

  Du är så skicklig med pelargonerna, blir lika imponerad varje år då de blommar så tidigt och i överflöd.
  Skålen är ju verkligen vacker, vilken tur att den var helglaserad! 🙂

 8. anna/notonmusic skriver:

  Åh, redan dags! Jag ska nog kika över mina idag med! Tack för påminnelsen! Jag lägger den till min att-göra-lista idag!

Kommentarer inaktiverade.