För vi har tagit studenten…..

16&#176, vilken härlig eftermiddag det blev! Det kunde man inte ana i morse att det skulle bli en så fin dag. Vi har både hunnit klippa gräsmattorna, rensa upp i rabatter och varit på Klinte och tittat på när Donnergymnasiets studenter hade sin kortege genom samhället. Det är verkligen festligt!

En stilig riddare till häst och en musikkår ledde kortegen. I tidningen stod det att det skulle börja 13.30, men de kom inte iväg förrän nästan en timme senare.

Jag tycker att de här tjejerna skulle frysa i sina tunna klänningar, men man kanske inte gör det en sån här dag. Studentsången sjöng de inte, däremot skrålades det vilt: För vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten, för vi har tagit studeenteeeen, fy fan va vi är bra!!

Åke står och tittar på alla studenter, plakat, blommor och allt annat som hör till en studentdag. Kortegen går igenom samhället och sedan via Varfsholmsbron ut till Varfsholms Pensionat där det är ett stort tårtkalas för alla som är med. Vi for dock hem och fortsatte i trädgården.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nytt från Stenstugu, Trevliga händelser, Vardag och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på För vi har tagit studenten…..

 1. Åsa! skriver:

  Det är härligt med studenter!

 2. Hönsakadorran skriver:

  Det är roligt att titta på studenterna, de är så lyckliga att gymnasiet är över. För många blir det högskolan efter det, fattar inte hur de orkar läsa i så många år.
  Kram

 3. Kicki skriver:

  Burr så kyligt med de lättklädda tjejerna, men det är väl som du säger, de har väl inte tid att känna efter.
  Jag såg dina bilder på blommande kaprifol. här uppe är de bara nån dm från backen än och absolut inga blommor på länge än.
  Ha det gott!
  Kicki

 4. Wickan skriver:

  Annorlunda mot för hos oss med häst- o musikkortege. Men helt klart stiligt! Tur det blev fint väder för de lätt- o sommarklädda ungdomarna. I morgon är det ”vår” tur med studenten. Ännu ett gäng jag skickar iväg till ”livet” där ute…
  Ha en härlig kväll!
  (snart ska jag ut i solens ljus en stund! Kom upp o se våra ljusa sommarnätter, vetja!)

 5. Mien skriver:

  Kan inte hjälpas, jag blir alltd rörd på skolavslutningar och börjar gråta lite. Det spelar ingen roll om studenterna är okända, jag grinar ändå. Pinsamt.

 6. Znogge skriver:

  Det finns aldrig några studenter som fryser, inte förrän på kvällen i varje fall!
  Kram och ha en fin dag!

 7. Pia skriver:

  Här är det dags för studenten på fredag Hoppas vädret blir bättre Här bara regnar det + 10 och de säger det ska bli värre Sicken sommar

 8. Agneta skriver:

  Den studentsången tilltalar mig inte det minsta, fy bubblan, säger jag bara. På min tid, när man tog den ”riktiga” studenten, om man klarade sig, vill säga, då var det högtidligt och skönsång om studentens lyckliga dagar. Det du Ingrid, det var tider det:-))
  Hade man inte tillräckligt med pengar så fick det räcka med 4 år i realskola och en realexamen. Men även den skulle man klara av både muntligt och skriftligt och det var då ingen dans på rosor. Nu verkar alla ”klara av” att ”ta studenten”, ingen som blir kuggad och behöver smyga ut bakvägen.
  Ack ja,vet inte vilket som är bäst.
  Just nu har vi regn, kyla och mörker och iskalla element, som vanligt. Här blir det ingen värme p.g.a. väderleken utan man går tydligen efter almanackan…suck för det tycker jag.
  Ha det gott!
  Kramen, Agneta

  • IngridL skriver:

   Realexamen har jag också tagit och det var väldigt högtidligt.
   Du skulle ha en lite mysig ”gube” som jag som ser till att det är varmt och skönt.

 9. Eleonora skriver:

  Den där studentsången tycks vara den enda som ungdomarna kan!? Jag förstår att dom är glada, nu har dom ju avlagt sk mogenhetsexamen, fast det kan nog vara litet si och så med det.
  Så fint det ordnas med musikkår och tårtkalas! Man blir i alla fall glad när man ser studenterna rusa ut från sin skola och vara så där riktigt jätteglada.
  Här där jag bor har dom inte kommit ut än. Hoppas i alla fall att dom kan få lika fint väder som det är på dina bilder. Ha det gott söta Ingrid och kram