Förberedelser inför Midsommarfirandet

Torsdagen den 22 juni 2006

Mest mulet, men varmt, temperatur ca 22 gr. Igår kom en regnskur som gav 4 mm. Vädret är verkligen växlande nu. Blåsigt, varmt, sol ena stunden, molnigt och regnskurar nästa. Typiskt midsommarväder alltså.

Igår var jag ute i trädgården på förmiddagen. Jag lade halm under jordgubbarna och satt upp skyddsnät, så att fåglarna inte ska mumsa i sig bären och så var jag på Klinte och handlade, tog vara på tvätt mm mm.

Enligt väderleksrapporten skulle det bli åska och regn och det stämde. På eftermiddagen dundrade det till och började regna, men det blev ingen riktig fart på det. Efter en stund så klarnade det upp igen. Det hade allt behövts en ordentlig regnskur i stället för de futtiga 4 mm vi fick.

Idag har jag midsommarstädat. Inte så väldigt mycket, men ändå. Putsat fönster och tvättat av golven.

Det har stänkt med regn idag också, men väldigt sporadiskt och mellan skurarna har det varit solsken och varmt. Eftermiddagskaffet drack vi i skuggan under äppelträden, det var för varmt på uteplatsen.

I morgon är det alltså midsommarafton och då hoppas jag att solen skiner och att det är varmt och gott väder. Jag vill ut och plocka en riktigt fin midsommarbukett, som jag ska sätta på trappan och så ska jag på gravarna med blommor.

På kvällen är vi bjudna till en granne och det ser jag verkligen fram emot.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Helger och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.