Förmiddagsjobb på Kupan

Idag durrade mobilen igång mig tidigt. För första gången sedan jag börjat jobba på Kupan i Klintehamn skulle jag ha ett förmiddagspass och då ska man vara på plats redan 08.30. Det är ju inte speciellt tidigt, men det här pensionärslivet har gjort att jag har fått en massa fula ovanor, speciellt sedan jag blev ensam. Bland annat gillar jag att sitta länge vid köksbordet på morgnarna och söla. Tidningen ska läsas både avigt och rätt, så att man får valuta för prenumerationsavgiften, jag löser sudokut medan jag pillar i mig mina morgontabletter, dricker vatten, juice och kaffe och äter en macka. Sen vidtar vattning både inne och ute innan det är dags att gå i badrummet. Som du kanske förstår så tar det sin tid för mig att bli fit for fight.

Det blev en trevlig förmiddag, med en arbetskamrat som jag inte jobbat tillsammans med förut. Det blir så på sommaren, man får jobba med än den ena än den andra. Det är ett fasligt pusslande för vår chef att få schemat att gå ihop. Kunderna var inte så många denna onsdagsförmiddag, men vi jobbade på med städning och prismärkning och visst fick vi sälja ett och annat och några kaffegäster hade vi också.

På hemvägen gick jag in på Konsum och köpte mig en back sallad i deras salladsbar. Det tycker jag är en perfekt sommarlunch. Jag försöker hålla igen lite, för valkarna, där det en gång fanns en midja, börjar bli obekväma.

Sedan la jag mig i skuggan i solstolen och tittade upp på molnen. Klockan hade hunnit bli ett och det var dags att lyssna på Sommar i P1, men jag tröttnade kvickt på Paruk Scharma. Nej hon var ingenting för mig. Jag stängde av henne och hörde på Marit Paulsens sommarprat i stället. Hon hade mycket klokt att säga och är absolut värd att lyssna på i efterhand. Nu var musiken förkortad, men jag skulle ha velat höra programmet i sin helhet, för det var låtar helt i min smak.

Nu har molnen tätnat lite och jag hoppas att SMHI har spått rätt den här gången, så att vi får det regn de utlovat i natt. Det skulle ju behövas en redig rotblöta, men vi får vara tacksamma för varje droppe.

Ha en skön fortsättning på onsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Radioprogram, Röda Korset och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Förmiddagsjobb på Kupan

 1. Znogge skriver:

  Så lustigt att du använder ordet ”durra” så som du gör. Hos oss betyder det slumra till eller småsova. Visst är det lätt att få nya vanor både när det gäller tider och maten men snart väntar väckarklockan här. Känns väl lite så där…

  Kram och trevlig kväll!

  • Ingrid skriver:

   Där ser man så olika det kan vara i olika landsändar. Om man söker på ”durra” i Synomymer.se står det: (vardagligt ord) vibrera med ett surrande ljud: mobilen durrade i fickan; (i kroppen) pirra: det durrar i fötterna.

   Och så har det en annan betydelsen också: grässlag som odlas i varma länder och används som spannmål, socker- eller foderväxt

   Jag förstår om det känns lite vemodigt att sommarlovet snart är slut.
   Kram

 2. Stiga upp tidigt har aldrig varit min melodi, så att slippa det, är en av de största fördelarna med att vara pensionär, tycker jag. Men ibland måste man, och det går ju! På fredag ska jag upp och ta lite prover på vår vårdcentral och det måste man göra mellan 07.30 och 08.15, så då blir det till att ställa klockan…
  Marit Paulsen gillar jag också, klok kvinna!
  Här har det småduggat och varit jämngrått hela dagen, så idag har det blivit lite innesysslor.
  Ha det så bra, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Vi hade ju mjölkkor Åke och jag, så klockan ringde 4.30 varje dag och vi slutade med dem började jag jobba i Visby och skulle vara där till kl 8, så då blev det nästan lika tidiga morgnar på vardagarna. Så nu njuter jag verkligen!
   Kram

 3. Geddfish skriver:

  Jag har ett annat ord och det är ”dura” alltså bara ett r och då ”låter det”.
  Jag kan skriva under på slöa vanor på morgnarna. Ser ut att bli värre och värre. Och skönare och skönare att gå omkring och skrota. Som du säger, sen jag blivit själv. Ingen bryr sig.
  Så 08 är tidigt att vara ute och iväg.
  Sköna pensionärslivets kram, Gerd

 4. Gunnar skriver:

  Det verkar som du är flitig med ditt Röda-Korsarbete. Det låter som du har mysiga mornar. En av fördelarna med att vara pensionär.

 5. Hillevi skriver:

  Dina vanliga morgnar låter härliga. Själv vaknar jag automatiskt vid fyra, rastar hundar och återvänder numera till sängen för lite läsning… men det tycker den nya hunden är onödigt. Fast han får lära sig – han får sitt sen med det alldeles extra allt. 🙂

 6. Elisabeth skriver:

  Trevligt med lite sommarjobb och nya kontakter

Kommentarer inaktiverade.