Förmiddagspromenad med Jane

Solen skiner så vackert idag också och även om jag inte gillar blåsten, så är det skönt ute just nu. På förmiddagen tog jag och Jane en promenad till Stenstugu. Hon har inte fått gå den vägen förut och jag måste säga att jag blev lite förvånad, för jag trodde inte att det var så långt härifrån Odvalds och dit. (Kartan är klickbar)

Det är så vackert på alla vägrenar nu med allt som blommar. Brudbröd, blåklockor, pukvete, blåeld, prästkragar, vallmo och penninggräs bland annat. Jag skulle vilja plocka en stor fin bukett, men är så rädd för att få fästingar på mig, att jag avstår. I Värsende kvior doftade det ljuvligt från nyslagna höåkrar. Det är sommar!

På Stenstugu mognar jordgubbarna för fullt nu och det är bara att plocka och stoppa i munnen, för då smakar jordgubbarna som allra bäst och jag intog dagens efterrätt där…

…innan jag tog min bil, som stod på Stenstugu och åkte hem igen. Nu har jag ätit lite Carbonara som jag hade kvar från gårdagens middag och nu ska jag lägga mig i solstolen och lyssna på Sommar i P1. Idag är det Maja Ivarsson som är värd och det ska bli intressant att höra hur hon lagt upp sitt program.

– Jag ska spela de bästa låtarna som inte alla har hört och äntligen säga det som aldrig blev sagt på min grusiga barfotaväg hit. Så säger hon i sin presentation av programmet. Jag har en känsla av att jag nog inte kommer att lyssna speciellt länge, men man vet aldrig. Ingen ska dömas ohörd! 😉

Trevlig fortsättning på söndagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Midsommar, Promenader, Stenstugu. Bokmärk permalänken.

6 svar på Förmiddagspromenad med Jane

 1. Gunnel skriver:

  Jag saknar lite att inte ha egna jordgubbar så nu har jag bestämt att nästa år ska det finnas i vår trädgård. Kram

 2. Suss skriver:

  Här börjar både jordgubbar och smultron bli röda, men jag är så galen i dessa bär, att jag måste stödköpa. NU, ska jag gå och äta lite av den nya litern vi köpte för en dryg timme sedan. Kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag ska ju inte äta så mycket jordgubbar, så det räcker bra att få ta några stycken hos Eva. Köpa en hel liter kan jag absolut inte göra.
   Kram

 3. Det är så mysigt att kunna plocka och stoppa i munnen.
  Har mest smultron i täppan, då jag flyttade gubbarna till kökssidan
  för ungarnas skull. Alla är í blom, sol behövs och vatten, jag vattnar dom inte mer
  än de in vid väggen, som jag tänkte sno åt mig själv.

  Förra året kom ungar från en annan gård, Fru Söderberg såg på när de rev åt sig alla bären
  rev upp plantorna..Men sa inget, för då hade det blivit värre sa hon.Tror inte hon skulle passa dom i år heller. Nu har hon väl gormat färdigt på mig.Inget mer sedan förra gången.
  Ska kalla henne Fru Gorm. hihihihi

  Kram Majsan Mi

Kommentarer inaktiverade.